Албанците најавуваат изборен бојкот во северна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
На неполна една недела пред претседателските и локалните избори во земјава, во северниот дел на Македонија во селата Танушевци, Брест, Блаце и Малина Маала, на Скопска црна гора, локалното албанско население најави можен бојкот и неизлегување на избирачките места, ако на чело на изборните тела бидат именувани Македонци.
Ова, во своето денешно издание, го објавува српскиот весник “Данас“.

“Албанците се противат на Упатсвото на Државната изборна комисија (ДИК), кое во склад со ’европските начела’ предвидува можност во составот на избирачките одбори да бидат и лица, кои не живеат на територијата на селата во Скопска црна гора. Албанците се залагаат правилата на гласање да бидат исти, како и досега, и во составот на избирачките тела, ’исклучиво да бидат Албанци од локалните села’. Градоначалникот на општината Чучер-Сандево, Воислав Киранџиќ, на чија територија се најавува бојкотот, изјавил дека е неопходно да се најде решение, кои ќе ги задоволи изнесените барања“, пишува српскиот весник.

Понатака во текстот се вели дека Македонците, кои се именувани за членови на избирачките одбори, од страв за својата безбедност, најавиле повлекување, оти наводно им бие упатени отворени закани дека не се добредојдени.

Автор:http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=51924&kategorija=1

Извор:http://www.danas.rs/vesti/svet/region/albanci_najavljuju_bojkot.9.html?news_id=155990

Овие... тражат пари :)
Свесни се дека нивните гласови веројатно ќе ја решат озборната дилема,па си ја зголемуваат цената.

Bas me zabole, mozebi e podobro neka ne glasaat barem ke nema incidenti, inaku
nie ke go trpime sramot tamu za nekoe necivilizirano pleme.

А ако бојкотираат избори,сигурен си дека ќе нема :violent1::violent1:

Племе заостанато од пред 1 век. Леле овие само за во дивината да ги пуштат, само за во Африка се таму во џунглата со животните.:tapp:

до кога бе до когаа:nerv:

Е оти во Косово и во Албанија нема изборни инциденти, или немало до сега, само тука има?

Да не е во право Тачи коа споменува завери?

Племе заостанато од пред 1 век. Леле овие само за во дивината да ги пуштат, само за во Африка се таму во џунглата со животните.:tapp:
до кога бе до когаа:nerv:
Od 6 mina koi postirale, pola samo trici jadat.
Pu ebate sorta ebate...
Abe do so e be, do vremeto, vodata, sonceto ( da ne ve zraci razlicito vas be ), nedostatok na seksanje....? Do so be, do so, ebate vinklite ebate.... tocaci...

Od 6 diskutanti koi postirale, pola samo trici jadat.
Pu ebate sorta ebate...
Abe do so e be, do vremeto, vodata, sonceto ( da ne ve zraci razlicito vas be ), nedostatok na seksanje....? Do so be, do so, ebate vinklite ebate.... tocaci...
ај молим те просветли ме ДО ШТО Е .....ДО МЕНЕ ЕЕЕ

А ако бојкотираат избори,сигурен си дека ќе нема :violent1::violent1:

Не да ке има :violent1:просто ги жалам македонците кои живеат таму само они си знаат како им е .
Незнам само ДО КОГА вака и уште колку ќе може да се издржи.
Да не знаело едни закони да се почитуваат, овие не се бре ни државјанство да им се даде па уште права бараат:vozbud: остај ги на пуст остров и сами меѓу себе ке се испотепаат зашто за нив цивилизација е нешто како научна фантастика.:jaj:

ti be MALJOK mesto da menjas akaunti za da kitis muda i provociras bidi sizik pa de kazi si iskreno sto te muci vo drzavava

Ne be, do semaforite e.... zaebavaat mame im nivno....
Ако имаш некој сериозен аргуменет реплицирај "просветли ме"ако не,не ме провоцирај plizzz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom