Преговори и целосна визна либерализација

• Креатор на темата Креатор на темата Dejan]
  • Време на започнување Време на започнување
Денес ништо чудно да паузираат со митинг СДС затоа што ќе треба да смислат други зборови освен стандардните :

1.Гетоизирање
2.Изолација
3.Антиквизација

п.с Само едно ме интересира за тие што одат по митинзи на СДС...дали воопшто се зборува за економски политики и делувања ако дојдат(недај боже) на власт или само на цел митинг тренираат кој повеќе пати ќе каже ЕУ??????

Ќе се радувам тогаш кога ќе може нашиот народ да патува без визи...
Се сеќаваш 2005 кога станавме земја кандидат , колку се славеше во Македонија, и што имаме денес од тоа???
Муабетот ми е се убаво чекори, задачи, ветувања, МАКЕДОНИЈА премногу дава од себе ,а за возврат добива само документи кои на крај на краевите ништо не значат...И затоа неможам да им се радувам иако секако МИЛО ми е што не „ПОФАЛИЛЕ„ со овој документ..

исто ти е тоа. без статус земја кандидат нема теоретски шанси за преговори.
едноставно тоа е редоследот што они си го задале.
кога ќе започнеме преговори, тек тогаш ќе го јадеме, а ние ќе славиме што сме започнале преговори. едноставно тоа е патот, таква е процедурата.

тоа каков капацитет имаат лидерите на државата да ја внесат истата во ЕУ и колку брзо е прашање за дискусија.
ама дека истиот пат го изоде и Словенија, кандидат, преговори... со тоа што они работата си ја завршија професионално од прва, додека кај нас владееа октоподи, се случуваа атентати, војни..

јасно ми е дека во наголем дел од македонците од рефлекс ќе речат одма - ех, како да не, од кога така викаат...
бидејќи така некој дома ги лажел. на пример пред 5 години, еврпа - сега или никогаш. јас не сум крив за тоа

види, не е ова некоја голема мудрост. да беше обврзувачки немаше да го чекаме последниот потег од советот на ЕУ.
но логиката е јасна, позитивен извештај - најверојатно позитивна одлука
негативен извештај - крај

затоа, кој сака нека се радува, кој има причина за тага нека тагува.

Знаеш,на овој народ мислам дека никогаш нема да му биде доста од она “НАЈВЕРОЈАТНО“,па како овчички по сол секогаш ќе трча да им изрази доверба на оние кој најмногу ќе успеат терминот “НАЈВЕРОЈАТНО“ да го употребат пред избори,како и овој пат со визната “најверојатна“ либерализација.:toe:

исто ти е тоа. без статус земја кандидат нема теоретски шанси за преговори.
едноставно тоа е редоследот што они си го задале.
кога ќе започнеме преговори, тек тогаш ќе го јадеме, а ние ќе славиме што сме започнале преговори. едноставно тоа е патот, таква е процедурата.

тоа каков капацитет имаат лидерите на државата да ја внесат истата во ЕУ и колку брзо е прашање за дискусија.
ама дека истиот пат го изоде и Словенија, кандидат, преговори... со тоа што они работата си ја завршија професионално од прва, додека кај нас владееа октоподи, се случуваа атентати, војни..

јасно ми е дека во наголем дел од македонците од рефлекс ќе речат одма - ех, како да не, од кога така викаат...
бидејќи така некој дома ги лажел. на пример пред 5 години, еврпа - сега или никогаш. јас не сум крив за тоа

Јас те разбирам тебе , и потполно си во право...
Ти мене не ме разбираш...

Јас те разбирам тебе , и потполно си во право...
Ти мене не ме разбираш...
и јас тебе те разбирам, верувај ми
многу е едноставно, кога нешто е позитивно е позитивно. и ме боли кога некој сака тоа да го прикаже негативно

Апсолутно позитивен извештај!
Не би сакал да бидам кобник, но подучен од дволичноста на Европа, не ме фаќа вера дека безвизно ќе шетаме, или ќе преговараме...
А и да преговараме...исто ни се фаќа!

Знаеш,на овој народ мислам дека никогаш нема да му биде доста од она “НАЈВЕРОЈАТНО“,па како овчички по сол секогаш ќе трча да им изрази доверба на оние кој најмногу ќе успеат терминот “НАЈВЕРОЈАТНО“ да го употребат пред избори,како и овој пат со визната “најверојатна“ либерализација.:toe:

"најверојатно" во смисол, ако сега некој реши да припука на избори, тоа ќе значи "многу малку веројатно"

затоа ова не е одлука, него исто како судија да ти свирнал пенал, а ние да го промашиме. така некако

баш супер што извештајот дојде пред избори, да видиме сега кој и како ќе се дрзне случајно да си игра со судбината

Денес ништо чудно да паузираат со митинг СДС затоа што ќе треба да смислат други зборови освен стандардните :

1.Гетоизирање
2.Изолација
3.Антиквизација

п.с Само едно ме интересира за тие што одат по митинзи на СДС...дали воопшто се зборува за економски политики и делувања ако дојдат(недај боже) на власт или само на цел митинг тренираат кој повеќе пати ќе каже ЕУ??????

СДС по правило на овие избори требаше да си седи дома и да не прават никакви митинзи,па ќе освое повеќе градоначалнички и советнички места одколку вака кога и тие трошат залудно пари од народот.Сепак состојбата е слична и со ДПМНЕ кое воопшто не треба да одржува митинзи,туку да си помине само со реклами на ТВ за тоа што “НАЈВЕРОЈАТНО“ ќе направи ЕУ доколку Македонците гласаат за нив.:toe:

Како и да е кога ќе се спроведе визната либерализација на дело тогаш ќе речам благодарам за разбирањето и наводната помош односно фала што престанавте да ни мватазаушка па сега сме само на клоци.

со овој извештај, падна кампањата на сдс, веќе немаат аргументи(не дека имаа), секоја втора реченица им беше дека се одалечуваме од еу.
ме интересира сега што ќе зборат на митинзи

Со ова освен што конечно ни се отвори колку толку патот, СДСМ пропадна во земја :pos2:

Се е гола вода. Сега на избори ќе сценираат инциденти со добро познатите актери од последните избори во главна улога, опозицијата ќе обвинува "најнедемократски избори во историјата" со тоа наоѓајќи причина за поразот, а европјаните повторно ќе профитираат. Изборите се криви, не го положивте тестот на демократијата. Така ни ние лути на ЕУ, ни Грците лути на ЕУ.

„Ние ќе имаме и еден тефтер до нас и во тефтерот кога ќе отвориме ќе пишува: овие ВМРО-вчиња ни ги вадеа децата од работа, овие ВМРО-вчиња со име и презиме ни се закануваа, ни ѕвонеа по врати, по телефони. Ништо нема да им заборавиме“, изјави Фрчкоски.``

ima li ovoj mozok kolku steta pravi so ovie izjavi?

Ти пак да не залута на темава?:pos2:

Шо сте запнале бе за та визната либерализација ко јакиот кур да е. Кој кај сака можи да шета ако му е за шетање. Ќе одиш ќе си извадиш туристичка виза и терај ако држиш чакал. Не постои држава шо враќа туристи, му трошиш пари таму не се будали да те вратат.

Демек сеа вие немојте да шетате па ко ќе е без визи ќе се пукните во шетање. Абе кој има пари шета, а кој сака да емигрира .... па кој го еба бе тој шо сака да емигрира.

Шо сте запнале бе за та визната либерализација ко јакиот кур да е. Кој кај сака можи да шета ако му е за шетање. Ќе одиш ќе си извадиш туристичка виза и терај ако држиш чакал. Не постои држава шо враќа туристи, му трошиш пари таму не се будали да те вратат.

Демек сеа вие немојте да шетате па ко ќе е без визи ќе се пукните во шетање. Абе кој има пари шета, а кој сака да емигрира .... па кој го еба бе тој шо сака да емигрира.

Tака е,ама за туристичка виза треба да знаеш ора да играш и да дуваш на зурла,со одредена интонација.Тоа сигурно важи само за Македонски туристи,оти за друг таков пример не сум чул.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom