Тинејџер само што уби 15 студенти во училиште во Германија!

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
At least 15 people have been killed in a shooting at a school in south-west Germany, police say.

Most of the dead are thought to have been pupils at the Albertville secondary school in Winnenden, north of Stuttgart.

Reports say the gunman, thought to be a 17-year-old former pupil wearing black combat gear, fled into the town centre.

A search is underway with helicopters circling over the town. Police and rescue teams are at the school.

Ме мрзи да преведувам...
Видете целата новост тука :
http://newstwo.co.uk/?p=79

НЕЗДРАВИ ЛУЃЕ!

Абе... оди на translate.google.com и види што значи тоа...
И незнам грчки, кој ги ебе ...! хаха! :pos2:
А инаку ме мрзи да преведувам... ти преведувај ако сакаш

najdete ja na makedonski ili angliski
cista kopija na psiha od sad koga vo uciliste 2 ca srednoskolci ubija 8 deca i raneti nekolku

Убиени 15 во напад во школо во Германија

Напаѓачот кој денеска уби најмалку 15 луѓе, главно ученици во средно училиште во близина на Штутгарт, попладнево додега бегал е застрелан од полицијата.
Гермаските медиуми јавуваат дека момчето кое најверојатно е поранешен ученик во училиштето, е убиен на паркинг од локален трговски центар, каде претходно успеал да убие две лица.
Додека бегал од училиштето каде уби најмалку 10 луѓе, маскираниот човек попатно застрелал и случаен минувач.
Познато е дека има повеќе повредени лица, од кои двајца се во сериозна состојба.
До инцидентот кој рано утрината се случи во германското гратче Виненден, во близина на Штутгарт, дојде кога момчето облечено во црна маскирна униформа, тивко влезе во гимназијата и без зборови почна да пука низ ходниците на училиштето.
Според полициски извори, родителите на детето дома легално чувале оружје, но за сега не е познато дали момчето го искористило истото.

http://time.mk/?slot=811&cluster=0

Нова болест на Западното општество. Се повеќе зачестуваат овие работи.

Нова болест на Западното општество. Се повеќе зачестуваат овие работи.

Не е тоа нова болест секогаш ќе се случуваат вакви работи на север и запад а нема кај нас, бидејќи едноставно социјално се поодалечени луѓето таму.

Не е тоа нова болест секогаш ќе се случуваат вакви работи на север и запад а нема кај нас, бидејќи едноставно социјално се поодалечени луѓето таму.

Најчест случај е изолација на детето од околината/школото поради Х причини (изглед, интелегенција, пари...) и не доволната комуникација со родителите за овој проблем. Детето му доаѓа се преку глава зема пушка од дома и иде безглаво во школо и ги убива сите како одмазда за тоа што му направиле. Сепак и кај нас има вакви деца али не дошло до пукање и слично зашто сепак луѓето се поблиски кај нас посебно родителите со децата.

Најчест случај е изолација на детето од околината/школото поради Х причини (изглед, интелегенција, пари...) и не доволната комуникација со родителите за овој проблем. Детето му доаѓа се преку глава зема пушка од дома и иде безглаво во школо и ги убива сите како одмазда за тоа што му направиле. Сепак и кај нас има вакви деца али не дошло до пукање и слично зашто сепак луѓето се поблиски кај нас посебно родителите со децата.

Моите предвидувања се дека во ЕУ па и во САД драстично ќе пораснат ваквите случаеви на домашен тероризам и масовни насилства,предизвикани пред се од кризата која ги снајде и на која нивните граѓани не се навикнати како нашите во ГЕТОТО каде ги пораснавме и сеуште ги раснеме нашите деца.
П.С.:-Значи ГЕТОТО понекогаш имало и добри страни.:smir:

И овде се повеќе се одалечуваат луѓето.
Надвор се помалку гледам детски жагор.
Децата се повеќе се затворени со компјутерите.
Играчниците полни со деца, во таа темнина.
Компјутерот станува затвор на детската душа.

Не ги потценувајте цртаните филмови полни со насилство, компјутерските игри, многу треба да се внимава на децата поготово во периодот во раното детство.

Вчера додека седев на куклена престава со ќерка ми, дете, некаде 5 години, вади пиштол и вика на друго дете, абе ќе те убијам тргни ми се од пред очи.

Демистифицирајте го секој обид за манипулација кој некој вешто ги вметнува во цртаните и игрите.

И овде се повеќе се одалечуваат луѓето.
Надвор се помалку гледам детски жагор.
Децата се повеќе се затворени со компјутерите.
Играчниците полни со деца, во таа темнина.
Компјутерот станува затвор на детската душа.

Не ги потценувајте цртаните филмови полни со насилство, компјутерските игри, многу треба да се внимава на децата поготово во периодот во раното детство.

Вчера додека седев на куклена престава со ќерка ми, дете, некаде 5 години, вади пиштол и вика на друго дете, абе ќе те убијам тргни ми се од пред очи.

Демистифицирајте го секој обид за манипулација кој некој вешто ги вметнува во цртаните и игрите.

Добро е што малиот не му извадил “калаш“ на другарчето,значи сепак има надеж,оти во игрите никој веќе не употребува “пиштолче“.:smir:

За се е Marilyn Manson крив. Он и Stephen King.

Мрдната работа. И после класната ни викаше дека сме биле за никаде и дека не бива луѓе од нас.:toe:

Нашиве средношколци барем сеуште се на ниво на ножеви и ретко по некоја шипка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom