БУГАРСКО НВО ВО МАКЕДОНИЈА !!!

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Благодарност до paradigm за линкот

001.jpg

http://bkks.org/

Член на Здружението може да биде секој граѓанин државјанин на Репулика Македонија кој доброволно ќе пристапи и кој ќе ги прифати целите, задачите, методите и ценостите наведени во овој Статут и кој ќе биде примен за член на Здружението.

Бугарите на чело со Ризински отворија Бугарска невладина организација среде Македонија.

Со оваа организација треба да се легитимира финансирањето на бугарската пропаганда, олесни контактот со бугарските служби во земјава и понатаму, испровоцира реакција на некое обележје или настан.

Бугарскиот културен центар има за цел ЕКСПИДИЦИИ НИЗ МАКЕДОНИЈА на повеке значајни историско политчки локации кој треба да бидат преобратени, односно ке се одржуваат помени панихиди и маршеви ширум земјата а се под закрила на оваа структура.

1807.jpg

001.jpg

http://bkks.org/

Член на Здружението може да биде секој граѓанин државјанин на Репулика Македонија кој доброволно ќе пристапи и кој ќе ги прифати целите, задачите, методите и ценостите наведени во овој Статут и кој ќе биде примен за член на Здружението.

Бугарите на чело со Ризински отворија Бугарска невладина организација среде Македонија.

Со оваа организација треба да се легитимира финансирањето на бугарската пропаганда, олесни контактот со бугарските служби во земјава и понатаму, испровоцира реакција на некое обележје или настан.

Бугарскиот културен центар има за цел ЕКСПИДИЦИИ НИЗ МАКЕДОНИЈА на повеке значајни историско политчки локации кој треба да бидат преобратени, односно ке се одржуваат помени панихиди и маршеви ширум земјата а се под закрила на оваа структура.

1807.jpg

Не са политическа партиja, почитувани са законите за регистрациja на НВО и еве на лице е. Секи граганин има право да отвори НВО според законите.Шо лошо виде во това?!:toe:

:pov:Бугарски Културен Клуб - Скопје

А тоа што имаат право, имаат. Џабе ќе скокаме, само треба да ги начекаме како матат вода и само така да се соборат.

А бе имаат ли намера тоа Бугарите веќе еднаш да си признаат дека се ПОБУГАРЕНИ МАКЕДОНЦИ, заради татарси, византиски и незнам каков притисок, некакви торби со некакви содржини, некакви не знам какви, незнам кои....причини ....како ова нашиве следбеници на Фиат Цановски, па да си одиме раат понатака....вака си ибавме матер со објаснување кој е кој???? :)

Нов патриотичен потег.Браво.Така се брани држава :helou:

Само едно ми е навистина интересно,како до сега през тези повеке от 50 години,нашите служби и надворешно разузнаване работеше без това НВО. :pos2:

Само едно ми е навистина интересно,како до сега през тези повеке от 50 години,нашите служби и надворешно разузнаване работеше без това НВО. :pos2:

Појака е Македонската самосвест. :smir:

Незнам зашто толку се возбудувате. Игнорирајте ги едноставно. Вака добиваат уште сила. Коа сме во право може само да плачат.

појасно ли е сега....

Каракачанов не крие, Божо со Плиска не крие, Ризински не крие, дека работел за Бугарските служби, не кријат дека се финансираат од таму...јавно на тв..што ја за нивни изјави

им требаше форма за легитимно работење..и ја најдоа...

појасно ли е сега....

Каракачанов не крие, Божо со Плиска не крие, Ризински не крие, дека работел за Бугарските служби, не кријат дека се финансираат од таму...јавно на тв..што ја за нивни изјави

им требаше форма за легитимно работење..и ја најдоа...

Каракачанов се финансира от огромните имоти на ВМРО,
Божо се финансира от Националниja исторически музеj и от целиот бугарски народ като дават пари по банковата сметка на неговото НВО.:smir:
Сега ти е поjaсно дека државното разузнаване не работи по тази линиja?А по совсем друга.

Ја чуле ли тие бе старата прилепска поговорка: од кол на кол, колот в гз?
Па да не бидат тие од страна на народот преобратени?

I sto e sega temava ? Ama bas me boli kurov za tatarive, samo se cudam sto mu davate prostor da laat, koga ke ima demokratija vo tatarija togas moze da razgovarame a vaka ajde zatvorija temava da ne gi gledam da se ligavat.

Копиљ, а баба ти српскиот џандар што ја клецал како го обичала? Со срцéто и душàта? Можда има некаква поврзаност со ретардацијата на поколенијата, три генерации последователно...

Има боље... Да гледаш како душманот сам си се ебе... Ти не си ми некој душман, ситна душа си за тоа... Ама многу ми е мерак кога те гледам како грчевите со држиш за квазинационализмот и си се ебеш во здрав мозок, притоа пробувајќи да си кул, интересен, ебачиште...
Банирана два дена.

Пред се, не плукам по Македонија, плукам по тебе. А тие две нешта се разграничени, освен во ретардираните реклами на Грујо.
? :tapp: кој каде што ????

Не е земјата ни напуштена, ни отпишана. Далеку од тоа. Пред два дена си купив карта за пак да се вратам, многу ми дојде далеку од дома...
кај да се вратиш ??? МИЛО МИ Е ШТО СИ ОТИДОВ???

Точно, носталгична сум. И секој ден мислам на Македонија... И сите мои пријатели овде знаат се за Македонија, за Македонска политика и историја..
Плачипичка значи, плука па плаче...

Ти не си ми род. (се чита сосе точка)
не може да сум род на ОДРОД!

За тоа колку сум или не сум посебна не ми се зборува.
Идиот.
Тогаш во името на сивиот череп ЗАКУТИ!

Грешка си, не напаѓам Македонци, те напаѓам тебе, ти си оној кој ми оди на нерви со темава/темиве. Немам блага појма кој е Ризински, нити пак ме занима тоа:)
Не си со сите или си со сите ама кај Василие. Ако не знаеш кој е , што коментираш на тема поврзана со него???? :vozbud:

----------------------------------------

сега да те просветлам.

Ризински, екс службеник на Р Македонија, уапсен за примање на мито, пружал отпор и пробал да избега, по неколкуминутна бркотница совладан и приведен.

Под политички притисок од Бугарија , ослободен,

Активно Соработува со Бугарската амбасада како и следбениците и бугарските шпиони во Македонија

Се заканувал со ликвидација на Македонски новинарски екипи

Планира понатамошни сценарија за провокација и дестабилизација на земјата.

купи си сателитска, бре неписмено,,,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom