R
RAYTHEON23
Гостин
nitu e zakana...nitu sum partiski opredelen-a kamo li vojnik...i ne sum fredi kruger pa da plasam luge:wink:добро чим не е закана заради другите форумџии оти мене неможиш да ме уплашиш. не ми можиш ништо а имам многу што да ти кажам ама нивото на твојот текст не ми дозволува да се спуштам на него а и не планирам да се расправам со партиски војници ако имаш некои аргумент за твојот избор повели и стави го. Ниту се знајме лично и нема потреба јас и ти да се конфронтираме и да ги замараме другите туку културно да кажиме кој за кого што мисле.
Raytheon23,
oд кај знам колку граѓани и какви проекти доставиле до ВМРО-ДПМНЕ за таа идеја “во насока на ...“ . Си има за тоа сигурно некој одговорен во ВМРО.
Но сега за нешто друго:
Мене ме интересира кој му ги дал идеите на Рашо. Го гледав пред некој ден неговото претставување и се воодушевив. Тој вети ни помалку ни повеќе туку 1000 нови вработувања!!!!!!! Мене како невработен одма солзи ми потекоа на очите. Ама од смеење. Каква невидена глупост! Па 1000 вработени нема ни во ФЕНИ. Дали можеби планира да ги избрка сите вработени во Општината и во Комуналец и на нивно место да вработи нови? И да е така, тоа треба да го направи 3 пати за да дојде до бројот 1000. Не ни кажа како ќе го направел тоа – демек покасно ќе кажел.
Второто што го тресна Рашо беше решавањето на недостигот од 120 литри вода за пиење. Тој рече дека тоа ќе го решел така што ќе им помогнел на Неготинци и после ќе им ја земел водата што сега оди за Неготино!? Уште една глупост! Веднаш по него Неготинскиот градоначалник кажа дека ако пак победи приоритет ќе му било да ги реши рестрикциите на вода во Неготино. Неготино има рестрикции, а Рашо ќе им ја земел водата и ќе ги решел рестрикциите во Кавадарци? Генијално! Тоа ми изгледа како префрлање од шупливо во празно. Смешно.
Третиот бисер на Рашо беше дека не му требала помош од Владата за неговите проекти. Си имал градот независен буџет. Како досегашен советник требел да знае дека со сопствениот буџет во Кавадарци не може да се направи ни една салам улица во градот, а камо ли пат до Ски-центарот.
Не се сеќавам што уште изнакажа Рашо, ама тоа што го видов ми беше доволно да заклучам една мудра мисла:
КОГА ЗНАЕШ ДЕКА СИГУРНО НЕМА ДА ТЕ ИЗБЕРАТ – НИШТО НЕ ТЕ КОШТА ДА ВЕТУВАШ ШТО ЌЕ ТИ ТЕКНЕ НА ПАМЕТ.
Затоа немојте да гласате за некој како Рашо, кој ни самиот не верува дека ќе победи, па ветува нереални работи и притоа не кажува како ќе ги реализира и од кадеќе најде пари за тоа. Александар Панов вети остварливи работи, зад него стои Владата на РМ на чело со Груевски и затоа: ГЛАСАЈТЕ МУДРО!
Заедно можеме повеќе
vo raspravata za veles i ace kocevski pisav-gradonacalnikot ne e agencija za vrabotuvanje i gajle mi e ZA SDSM I VNRO oti treba da se bira licnost ne partija neli
До Мрцхо,
Абе проекти има - ПАРИ НЕМА!
Парите се во Скопје.
На тоа мислам кога викам
Гласајте мудро!
И се разбира:
ЗАЕДНО МОЖЕМЕ ПОВЕЌЕ
Благодарам и јас
od proekti preku glava a i cost=benefit za proekt treba da se napravi(kako fizibiliti studija)...interesno svetilkite ulicni kaj partizan svetat do 8 casot pa odis po utrinsko kafe i ete stedime energija