Оживување на врската

• Креатор на темата Креатор на темата plaslivka
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ваљда сум некој изрод. Не сум почувствувала монотонија во врска, а со тоа и потреба нешто да подгревам или оживувам. Сметам дека кога ќе се погодат партнерите, се` додека им е убаво и се сложуваат ќе се заедно. Кога ќе го снема тоа, доаѓа крајот, затоа што очигледно не биле баш најкомпатибилни.
А мислам дека не знам што значи тоа затоа што не оставам да се движат работите сами по себе. Несвесно, бидејќи го сакам човекот, постојано правам да ми биде интересно, а со тоа и нему да му е исто. Но, затоа мора и тој да е сличен на мене, за да не ме повлече во некоја монотонија, против која не би можела ништо. За врска се потребни двајца, кои ќе дозволат или не, таа одлично да функционира додека може.
Хипотетички речено, ако тоа некогаш ми се случи, не верувам дека ќе можам да повратам нешто. Можеби е мала работа која се поправа, но за мене не е така. Ако почнало да ми е досадно со некого, не гледам со што можам тоа да го сменам. Едноставно, се` би се сменило за мене, затоа што тоа би значело и дека не го сакам повеќе. Ако не ми е интересно да разговарам со него, неможам секој ден да се напрегам со мислење што да му кажам или прашам. Ако не го чувствувам секој негов допир, нема потреба да мислам новитети во интимниот живот, со кои вештачки ќе се терам секој нареден пат нешто да се случува. Крпена работа е тоа за мене, која кад-тад повторно ќе се скине.

da divajn go pocituvam tvoeto mislenje i smetam deka toa navistina e taka megutoa koga vo edna vrska postoi golema ljubov a zamisli trae podolg period vrskata taka sto site kafici , site diskoteki , restorani ,kina , teatri i tn ste gi pominale i sekoj vikend se prasuvate kade sega ???za takvo ozivuvanje e otvorena tokmu ovaa tema:pipi:

Како да се раздрма врската? Што кога се насетува монотонија? Како да спречи монотонијата? Што кога има тапа период? Како да се оживее врската?
Е сега да одговорам врската може да се раздрма само ако има неверување,сумљање,ако се осеќа лажење,монотонијата е зезната работа која може да му се случи на секој но ако се открие пред време дека настапува таков период,може да се спречи со тоа што ќе се измени нешто без разлика што е најмала работа да се смени ќе се среди се во врската...врската може да се оживеее лесно ако се сака и нормално ако ја сакате :back:

Една врска по подолго поминато време заедно може да се оживи(ако се сака да се оживи уопште:))со тоа што и двајцата партнери ќе се потрудат да внесат некои нови работи во неа,секако со многу труд,трпение,најбитно ЉУБОВ.Треба да бидат застапени некои неочекувани работи,како изненаден повик,изненадно-те сакам,да се посветува повеќе внимание на партнерот,заеднички да се работи на врската,можеби и некои ситни промени во изгледот би потикнале кај другата страна повторна желба за партнерот и тн.:)

zdravo decki se nadeam deka mnogu od vas veke se vo vrska pa sakaat da naucat kako da ja zadrzat za podolgo vreme isto i jas veke sum dlaboko navlezena vo ove realtionship vodi pa sakam da gi spodelime mislenjata za toa kako i so sto se odrzuva vrskata i moze da ne odnese i do brak ....pozz do site:wink:

Затрудни му.

Врската ќе ја оживиш тогаш кога ќе престаниш да планираш кога да имаш секс, и ќе му се препуштиш на моментот.
Толку од мене.

Точно.

da da posebno od obvrskite se slozuvam deka se zapostavuva vrskata inaku i pozitivnata energija kako sto kaza anabel e mnogu dobar lek za monotonijata spored mene iznenaduvanjata s klucni tie go podigaat adrenalinot i pravat novi turbulencii vo vrskata se slozuvate??
Ти се читаш?? Еднаш едно, друг пат друго.
Една врска по подолго поминато време заедно може да се оживи(ако се сака да се оживи уопште:))со тоа што и двајцата партнери ќе се потрудат да внесат некои нови работи во неа,секако со многу труд,трпение,најбитно ЉУБОВ.Треба да бидат застапени некои неочекувани работи,како изненаден повик,изненадно-те сакам,да се посветува повеќе внимание на партнерот,заеднички да се работи на врската,можеби и некои ситни промени во изгледот би потикнале кај другата страна повторна желба за партнерот и тн.:)

И тоа е точно.

Најважни се двете болдирани.

Третото е искреност до онаа мера до која тоа нема да предизвика негативни емиоции.

Четврто - почит.

Петто нема.

da divajn go pocituvam tvoeto mislenje i smetam deka toa navistina e taka megutoa koga vo edna vrska postoi golema ljubov a zamisli trae podolg period vrskata taka sto site kafici , site diskoteki , restorani ,kina , teatri i tn ste gi pominale i sekoj vikend se prasuvate kade sega ???za takvo ozivuvanje e otvorena tokmu ovaa tema:pipi:

Па, во една долга врска во која постои голема љубов, повторно не мислам дека може да завладее монотонија. Јас обожавам да имам пријатни места во кои постојано излегувам со човекот со кого уживам и додека молчиме. Ако треба тие да се менуваат после секоја десетта посета, не ќе не собере цел свет.:toe:

Прво треба да се потрудиме да не дозволиме врската да ни западне во монотонија и да ни биде досадно. Ама поради икс причини и тоа се случува. Е кога ќе дојде до тоа, би требало и двајцата да преземеме нешто, за да не премине во досада од која ќе сакаме да избегаме. Не знам може тоа да бидат почести излегувања(доколку партнерите живеат заедно и се повеќе дома), па некои ситни изненадувања, па глупирање како мали деца, па многу смеење без разлика на што-ќе се најде било што, па освежување на сексуалниот живот(ако и тој станал досаден) со разни реквизити(ако пред тоа не се користеле), па малку расправање, па лутење, па мирење, така да нека има од се по нешто.
Мада џабе тупам, сето тоа сепак зависи и од карактерите на двајцата, зависи колку ќе сакаат да внесат промени и какви промени. И колку ќе сакаат да си ја спасат или одржат врската во живот.
Најважно како што кажале повеќето- да има многу љубов, многу секс, искреност и доверба, па за се ќе се најде решение.

Нема некое генерално правило, ама се што е ново или старо ама подзаборавено, па делува како ново - прави да внесеме малку хлорофил во врската. Може тоа да е рандом ретардирана смс порака, може да е искачање на ново место, нова поза, секс во кола/лифт/клупа, секој со своето... Може да е и по долго време искачање во град, и моментот кога тој ќе забележи дека неколку мажи во просторијата те соблакаат со поглед и чекаат да отиде он до веце за да ти пријдат :) Е тоа ефективно ја оживува врската.
Монотонијата се јавува, бар кај мене, кога веќе нема ништо кое не тера да разговараме за тоа. Со денови затворени дома, долги разговори по мсн/скајп па без муабет кога ќе се видиме, тапа секс или ноу секс ет ол. Што знам... Не може генерално да се зборува.
Ама, ако има љубов, и ушто побитно - желба, се ќе биде како што треба:)

Неколку фактори се битни за оживување на врската.Според мене прво и основно доверба, искреност и верност! на овие три работи не заборавајте,најбитни работи во врска. Потоа, секс- немој да ви стане монотон такашто однапред ќе занете што ќе се случува, која поза иде,зачинете си го сексуалниот живот
Селдна работа, немојте да бидете врзани ко црево, 24/7 заедно,имајте и самостоен живот.
Последно-судбина, некогаш едноставно работите се такви какви што се,можат да настанат околности на коишто не можете да влијаете а кои и те како можат да влијаат на вашата врска.

Тоа е љубов, опасна работа ама сепак сите сме зависни од неа. Има добивка ама има и ризици.

моментот кога тој ќе забележи дека неколку мажи во просторијата те соблакаат со поглед и чекаат да отиде он до веце за да ти пријдат :) Е тоа ефективно ја оживува врската.
:)

е да тоа ДА, понекогаш малку да го направиш љубоморен не ќе е на одмет, (значи не мора ти да шмекаш, доволно е тие околу тебе да ја завршат работата) така тој ќе направи СЕ за да сите знаат дека ти си само негова,
но под услов тој да не е љубоморно болен,зш така сме свршиле работа.:jaj:

нема врска дека и најдобриот секс ја задржува и оживува врската!!!
тава ного лесно може да биде уништено од голема љубомора...у мојоо случај

за оживување на врската треба континуирано разбирање и внесување нови работи,пример теми за разговор кои се дискутабилни,изненадувања.
помага и одењето на некој курс заедно или спорт...има многу работи

Хмммм
Како прво:Искачање на различни места,не постојано истите затоа што тоа дефинитивно доведува монотоност.Покрај местата,треба да се променат малку и темите на разговор,да бидат подискутабилни,како и однесувањето:).Под однесување разбирам,некоја адреналинска занимација што ќе ги возбуди и двајцата што ќе им биде ново и интересно:).
Како второ:Секогаш пробување на најразлични пози во сексот.Би било монотоно доколку цело време се практикуваат истите.Треба да се експриментира повеќе.
Како трето:Изенадувањата,мојот омилен дел:).Немора да има некоја причина за да му подарите на партнерот нешто или пак да му напишете некој преубав текст:).Изненадни повици и слично.Малите нешта де:).

Не е толку,ама толку ми текнува сега:pipi:.

epa ajde togas luge jas definitivno se slouvam so vas deka mestata za iskacanje treba da se promenat pa ponudete nekoja interesna lokacija kako primer ....:wink:pozz do site

probaj da ne gresis a ako zgresis pomala e sansata za od ponovo i da zgresis ako najdete zaednicki jazik za da ja resite greskata e uste podobro. ne postoi nikoj sto ne gresi

Како да се зачува љубовта во врската - да не премине во навика и измачување?

Сите до сеа што биле во врска (барем подолга) се соочиле со овој проблем.

Значи поминуваат, денови, недели, месеци (за кого како) и врската станува монотона. Излегување, прошетка, бакнежи, сексче, филмче, нешто друштво на кафе и толку и истото па истото. Наеднаш монотонијата на живеењето преминува и во врската и едноставно место да има љубов (страст, емоции) има навика да бидете со некого и да се чувствувате емотивно стабилни само ако сте со таа личност иако ви е дојдено преку глава од тоа.

Чаре? Значи како да се зачува љубовта? Како да бидете апсолутно онака смирени и да ви е погодено во една врска и покрај монотонијата на секој дневното живеење?

Чита некој?:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom