Крушево

Јас не сум бил од Октомври...сеа се спремам некој викенд пред распуст:):)

Најмногу си го сакам... :kesa: Секоја зима одам кај тетками и супер ми е онака мало гратче немојш ни да се загубиш ни нишо... и добро ми е порано и налето одев ...
свеж воздух, планина...мх,мх мх

Jas bev do krusevo pred nekoja nedela i neznam oti ali ziv coek nemase niz gradot vidov nekolku starci se setaa i toa bese se... pojdovme vo planet na kafe i tamu samo kelnerkata bese i se razocarav...imav odeno na vecer i ubavo sum pominuval, isto taka neodamna bev vo Belami i interesno bese ima luge ali poveketo bea od okolinata na krusevo i prilep... =) ali sepak bese veselo, da se podstopli malce pak sum vo plan da odam :)

Jas bev do krusevo pred nekoja nedela i neznam oti ali ziv coek nemase niz gradot vidov nekolku starci se setaa i toa bese se... pojdovme vo planet na kafe i tamu samo kelnerkata bese i se razocarav...imav odeno na vecer i ubavo sum pominuval, isto taka neodamna bev vo Belami i interesno bese ima luge ali poveketo bea od okolinata na krusevo i prilep... =) ali sepak bese veselo, da se podstopli malce pak sum vo plan da odam :)
И јас тоа го приметив. Во Белами повеќе се од околината на Куршево... А Крушевци, мислам оние од градот одат во Планет.
А преку ден не знам како е не сум бил до сега... Многу убаво местенце но има само 3 кафичи мислам. Еден има до Белами, не знам ни како се вика...

Родниот град на Тоше...
:salut:

Ми се иде сеа некој викенд, треба да се собира екипата и да се оди... малку психички одмор многу добро ќе дојди сеа...

Посебен град..неам зборови стварно ..би сакал да отидам никогаш не сум бил ..

Град-држава, највисокото гратче на Балканот, првата република на Балканот.
Едноставно го обожавам, му се восхитувам на Крушево, на љубезните и добрнонамерни Крушевчани, на патриотите од Крушево, на миротворците, на хуманистите, на хероите од Илинденската епопеја. Се надевам дека пролетва ќе имам можност да го посетам. Одвај чекам!

ахххх...требаше денес у крушево да одам,на екскурзија,али откажаа, патот бил мн лош,тешко се стигнувало, мн снег, али следната сабота гарант идам у крушево...

И јас ќе одам сабота до Крушево од школо ќе не носат изгледа...

Ах, Крушево...
Сум бил многу многу пати, жал ми е што годинава не бев да им го искористам малце снегот:)
Сум поминувал многу интересно, мало, мирно гратче со гостопримливи луѓе.Како најдобар спомен од Крушево ми останува една слика што ја имам како се лизгам на замрзнатото Крушевско езеро:)

Супер е градот како град ама народот е малце повише прост:toe:

Абе крушевчани бунете се таму да напраат повеке стази за скијање зошо таа 1 ипол стаза што ја имате на ништо не личи. Инаку лугето се топ сум бил во крушево 5-6 пати и топ сум си поминувал, а за градот незнам што да кажам многу убаво место

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom