Крушево

duffy_f напиша:
Јас немам зборови кога се работи за моето Крушево.Последните неколку години живеам во Скопје и морам да кажам дека жалосно е што градот пропадна и нема егзистенција за младите и се принудени да живеат надвор.А ако споредуваме за животот тогаш само да имаше подобра иднина нема поубаво место за живот.Скопје е туг град нема топлина никој не те познава не те „бакари“ што би рекле ние од Крушево.А за оние кои рекоа дека Крушевчани се сељачишта само да им кажам дека Скопјаните се бројат на една рака сите останати се од некое село.Затоа за ова покутете си!А ако отидете на одмор нема никогаш да погрешите што сте дошле!:helou:

Boldiranoto e kazano na mesto!

krusevo e najzakon grad!!!!!!! si imam tamu vikendica i si odam negde 4 pati u godinata!!! baska tamu imam i rodnini!!!!

Krushevo!! hmm.. e vidish ovdeka nishto ne sum kazal! Ubavi devojki, nema mnogu ama ti e shto se, se odbri i druzeljubivi, se naoga i po nekoja dobra kafana, toa e najbitno. Znachi: Gi ispolnuva osnovnite uslovi za da se poseti!
PROVERENO!

Последен поздрав за Тоше

Ах,
Крушево;
Абе У.П.М.
Како да ни било пишано или колнатија некоја да живееме само во спомени!!!
И последната наша искра надеж, нашиот Тоше, нашата гордост, нашата до вчера жива легенда, ни згасна.
Сакам да напишам нешто за мојата состојба во која се наоѓам денес и не само јас туку целиот град:
У Ж А С !!!
Вакво нешто како прво не може да се опише со зборови, колку и да сака човек. Ваква состојба тошко се пребродува. Ова што не погоди, пред се е огромна трагедија за најблисјката фамилија на Тоше, со која се среќававме секој ден по улиците на Крушево и ќе се среќаваме и понатаму, но сега,
Тоше го нема.
Милиони мисли ми проаѓаат низ главата, но никако не можам да ги пренесам тука и да ја споделам тагата што јас и сите мои сограѓани ја имаме во нашите души.

Тоше засекогаш ќе биде со нас и за нас.
image023lr5.jpg

Почивај во мир, Тоше.
Твојата насмевка вечно ќе ги грее нашите срца и души.

Крушево остана без ангелот Тоше...:(

IMG_7681.jpg

Крушево е нај закон град, дедо ми е од Крушевско и си одам таму секоја зима и лето. Жалосно е тоа што нема егзистенција за младите. Поздрав до Белами кафичот многу интересни проводи имам таму.
Поздрав до Крушевчани од Скопјанец.

Крушево го имам посетено неколку пати, но тоа беше одамна.
По подолго време бев вчера, во еден кафич Белами... Си поминав супер па се надевам дека за брзо време ќе одам повторно.

Добро бе нема крушевчани на форумот?
Денес бев пак во Крушево, но овојпат во Планет, и посетив една пицерија не знам како се вика...
Повторно си поминав прекрасна вечер, па за брзо ќе го посетам пак славното Крушево :)

Добро бе нема крушевчани на форумот?
Денес бев пак во Крушево, но овојпат во Планет, и посетив една пицерија не знам како се вика...
Повторно си поминав прекрасна вечер, па за брзо ќе го посетам пак славното Крушево :)
Во Андора многу добра пица има:)

Крушево мало ама ептен слатко место особено во зима и одмаралиштето шула мина :vozbud:еее тоа е супер :vozbud:.се е таму супер иако е мало има што да се види.

Летово после 10-15 години се решив да одам во Крушево со мојот вереник.И можам да кажам дека се одушевив од градот.Прекрасно мало и мирно градче кое првенствено ме плени со својата висина а после и со воздухот а да не зборувам со сите спомени кои навираат кога го гледаш цел град.Се почувствував прекрасно и гордо што имаме таков прекрасен град како што е Крушево во нашата мила Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom