Дали се сеќавате како станавте фан на вашиот тим?

• Креатор на темата Креатор на темата KL0$AR
  • Време на започнување Време на започнување
Навивам за Вардар и Тетекс ради тоа што татко ми има играно во тие два клуба а за Милан...кога бев мал на телевизија се погоди фудбал италјанско, едната од екипите имаше црвено-црни дресови мислев Вардар се (тоа да ти било Милан :pos2: ) и од тогаш почнав да си ги обожувам, good times or bad times! :smir:

1998 koga Batistuta igrase u Francija na svetskoto i togas radi nego pocnav i za Fiorentina!

Почнав да навивам за Јувентус и за Баерн.Првиот дрес ми беше од Баерн Минхен.

За Јувентус навивам од 1998 кога играа со Реал во финале на ЛШ.Дел Пиеро,Зидан,Давидс....

И Баерн го сакав,се сеќавам на 1999 рикав како дете(а и дете бев).

Ама сепак Јувентус ми е дааааалеку пред сите,Јуве на прво место па 30 празни места па Баерн.

Имам два дреса од Баерн,едниот уште го чувам од Ефемберг сив дрес,а од Јувентус имам повеќе!

Навивам за Вардар и Тетекс ради тоа што татко ми има играно во тие два клуба а за Милан...кога бев мал на телевизија се погоди фудбал италјанско, едната од екипите имаше црвено-црни дресови мислев Вардар се (тоа да ти било Милан :pos2: ) и од тогаш почнав да си ги обожувам, good times or bad times! :smir:

:kesa:извинио ама за кој навиваш реши се еднаш или за сите три ?
:tapp:
и арно што си мал ако си се родел пред 30 години ќе навиваше за интер оти тогаш вардар игарше со сини дресови арно ама неделковски ги бендисвал милан :uvo: итн
ај сега да сикажам за мене уствари шо да кажавам кога бев само 11 годни беф на првата утакмица на Пелистер со ц звезда на стадион подтубе кафе и беше топ од народ и беше лудило после редовно одев на утакмици и тоа самосатално по некоја година и до ден денес :smir:

Интересна ситуација имав се сеќавам до денес.Се играше финалето Јувентус-Ајакс во ЛШ 96година.Тогаш прв пат се заинтересирав за фудбал воопшто и прашував за Ајакс и Јувентус.Почнав да ги гледам Јуве дека се од Италија знаев до толку дека и појако првенство.Видов дека има добри играчи добра игра прикажаа и пред да почнат и кога завршија пеналите од тогаш почнав да навивам за нив.И така следното финале со Реал го следев се разочарав тогаш многу али тоа е.Па си купив дрес со спонзорот Сони некаде 99/00 година и до ден денес го чувам.Позз

Па не знам која утакмица беше, но тоа беше сигурно пред едно 7 години.Уште од прва идол ми стана Недвед до ден денес и ќе ми остане.:back:

Од времето на Џорџ Веа у Милан заедно со Оливер Бироф, Ѕвонимир Бобан, Дејан Савичевич, Деметрио Албертини, секако легендата Паоло Малдини и сегашниот тренер Леонардо...али Веа увек бил шпиц за почит..

Тоа беше некаде 1997 година.Гледајќи фудбал на ТВ го засакав црно-белиот дрес,па кога имаше екипа со таков дрес загледував се додека не откриев дали е тој тимот којшто го сакам и ми се допаѓа.Секако го распознавав по играчите како Дел Пиеро,Инзаги,Зидан,тренерот Липи кога ќе го видов со пурата во уста и спонзорот SONY.Тоа беше Јувентус.Тим за којшто навивав,навивам и ќе навивам се додека сум жив.Немам други омилени тимови ниту пак ме интересираат.Едноставно за мене постојат само БЈАНКОНЕРИТЕ.:vozbud:

Челси си ги симпатишав отсекогаш. Мислам дека официјално почнав да навивам за нив една година пред да дојде Абрамович во сезоната 2002/03. Тогаш тренер беше Раниери, а играа Кудичини, Десаи, Бабајаро, Лампард, Тери, Мелкиот, Зенден, Хазелбанк, легендата Ѕола... Сите тогаш навиваа за Реал Мадрид, Манчестер Јунајтед, Баерн Минхен, јас не сакав да бидам како нив, навивав за тогаш послаб клуб, но уште тогаш гледав колкава е желбата кај тие играчи... ја гледав фанатичноста на навивачите... а уште повеќе почнав да навивам кога дојде Абрамович и сите го намразија Челси, па ја за инат...
А да, и на дресот имаа(т) мое омилено животно - лавот! Малку и вмровски аспект има, хаахаха
Иначе да се дополнам, под влијание на татко ми, навивав(м) и за Депортиво Ла Коруња. Стварно луда екипа, која имаше навика да си прави пресврти, нешто шо многу ме бендисува :)
Двомечот Депор - Милан во ЛШ не знам која година беше, е тоа ме воодушеви

Уште како мал ...одамна играа Манчестер :Арсенал (дотогаш не ни ги знаев Арсенал) памтам Беркамп им даде 3 гола на Манчестер и тепаа со 3:0 . И од тогаш ....нeкако ги засакав Арсенал а само Беркамп го знаев :D . После тоа дојде Анри негде 1999 и почна да ги растура Англичаниве ...и така . И до ден денес навивам за Арсенал !

ne se secavam koa bese odamana mal koa bev uste prva utakmica so ja gledav bese borusija so nekoj drug tim i od toa vreme uste sum za niv samo slabi se poslednive sezoni priznavam

Бев на гости.Луѓето имаа JVC тв, притоа ги даваа Арсенал.Ми се допадна "комбинацијата"...се почна одтогаш. '98 мислам беше :)

Arsenal--98--Home-XL.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom