Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A sho fajde imash ti od dupki nezakopani?Podobro zhiveesh od dupkite od Pasko Kuzman?I tie 14mill evra mozhel Gruevski da gi rasporedi pola na stechajcite a pola na mlekarite od Bitola namesto da plakja po 14 ipol mill evra za gjeramitchinja pola pola da si gi podelat Kamcheska i Pasko.
нема ме просветли некој што тоа направи аце наш? пошо јас неможам да видам а освен згради на секој чекор и кафичи по цел плоштад и пешачки премин на негована улуца.суисајд гледај си за градот кј што живиш пошо од такви современици како тебе далеку стигнавме.![]()
Аце дозволи згради да никнат како печурки,го нагрди Охрид,собра пари од комуналии и го плати долгот на Охрид.Замачка очи со 2-3 асфалтирани улици...
Јавна тајна во Охрид е дека е поврзан со урбаната мафија и колкава му е провизијата за секоја изградена зграда.Тие шо се од Охрид знает.
Охриѓани ке си кажат мислење на 22 март.
Шуќур дојде Аце за градоначалник, па почнаа да се прават згради, иначе пред тоа кутри охриѓани немаа стан да си купат. Направи една споредба: за време и пред Аце Петрески и кажи кога е направено подобро за Охрид. А од што треба да собира општината пари за да ги исплати долговите? Ама најбитно е дека ги исплати, така? Претходните само земаа, земаа и долгови, а ние смртнициве ништо не видовме. Иначе не се само, како што викаш ти, 2-3 асфалтирани улици, туку се МНОООГУ повеќе.Аце дозволи згради да никнат како печурки,го нагрди Охрид,собра пари од комуналии и го плати долгот на Охрид.Замачка очи со 2-3 асфалтирани улици...
Јавна тајна во Охрид е дека е поврзан со урбаната мафија и колкава му е провизијата за секоја изградена зграда.Тие шо се од Охрид знает.
Охриѓани ке си кажат мислење на 22 март.
Во врска со автобуската, јас мислам дека најдобро е постапено. Старата автобуска беше ептен тесна за влез или за излез на автобуси. Новово место е совршено за автобуска. Малку понастрана од градот, а не ко порано, низ цел град поминвит автобусов дур стигнит на автобуска (а да не правиме муабет како е то за време на сезона).
Сигурен си дека автобусот врвит пак низ цел град? Јас колку што се имам возено, излегува директно преку железничка за патот накај Скопје или према ЕМУЦ за Битола. Ти можеби ги гледаш овие локалниве или Пупе Компани, па затоа ти изгледа дека пак поминвит покрај градов. Па не е баш лесно за 1 година да се направи автобуска станица, со оглед на тоа кои "пари" беа наследени. За паркинзите мислам дека му беа дадени на една такси-компанија ( не ми теквит точно која), така да нема никаква врска со Чинго, поправи ме ако грешам. Во врска со "профитот" на Аце, уште еднаш ќе Ве замолам, дај докажете со докази, дека стварно е така, а не само да зборувате глупости.Па уште врвит автобусот низ цел град пред да стигнит на новата автобуска, шо мамиш бе дете :kesa:
Си реков ќе се воздржам, зш со деца маштејнца не се сркат, ама ај ќе искоментирам за Аце.
Дислоцирањето на автобуската е добро решение, иако сега имаме најбедна "нова" автобуска во цела држава, неколку години без административна зграда, без културни места за седење. На местото од старата автобуска требаше да никне катна гаража, ушите ни ги дупна Аце со таа катна гаража и како ќе се решел проблемот со паркирањето за цел град. Наместо тоа си направи Ремис згради, деловни простории, една подземна гаража со 20 паркинг места и еден надворешен паркинг со 15 паркинг места. Кој му го дозволи тоа на Ремис нека ти каже чичко ти Аце кој нема никаква врска со урбаната мафија. Да не го спомнувам и профитот кој го направи од паркинзите низ цел град кои му ги издаде под концесија на Чинго со кој заедно ги делеа парите.
А вратениот долг со кој исто ми ги потече мад....њава, беа 6 милиони евра кои владата на СДС од буџетот и ги даде на општина Охрид и со тоа се покри дел од долгот, а не од домаќинското работење на Аце.
Навистина, направи две кружни и асфалтира 5 улици повеќе од претходните градоначалници кои не направија баш ништо, но тоа не ги оправдува големиот број испуштени странски донации кои свесно беа саботирани и одбиени од градот заради неможноста да се пикне в џеб некое евро од нив.
Биди сигурен.:wink:Ќе пресудат луѓето за изборите.
Колку шо знам јас беа/сеуште се под концесија на такси „Сузуки“.Паркинзите се под концесија на Охридски Комуналец, та тој кај рампите во центар, та тој кај пазарот, та тој кај стара автобуска.
Колку шо знам јас беа/сеуште се под концесија на такси „Сузуки“.
Ова и на мене се однесуваше?Погледнете ја комедијава овде од Мантом и другарчево негово...
Ајде Мантом го разбирам, мора да каже 2-3 збора за вујка, иако по кажувањето на зборовите се гледа дека се во роднинска врскаама другово дете зошто препишува од Мантом? Изгледа им ветил Ацка работа да бидат рампаши летово...
Абе момци, и двајцата имате по 18 години! Еееееј златни 18 години! Знаете што се прави на таа младост? Сигурно не се тераат домашни политики за некој кој едвај е легален да гласа, ама легален да прави други работи. Абе одете, колку убави девојчина шеткаат, вие сте седнале и бистрите политики за вујко му на Мантом.
Ако напишете уште еднаш вакви полтронски глупости како оние погоре, ќе се јавам кај еден драг пријател во општината во Охрид, и баш ќе се распрашам за тоа како се измирени долговите, кој е во урбаната мафија, што биле претходните планови, што се остварило и се што е јавна тајна низ Охрид и сите го знаат. А тогаш богами и на форумов ќе го дознаат. Па ако сакате да играте, ајде курнази да ве видам. Ако мислите дека вујка е чист како солза (што не е, затоа и низ Охрид сите ќутат, никој не го подржува јавно) пишете уште еднаш слични глупости, а јас ќе се јавам во општината од каде ќе бидам приватно известен за се она што се зборува низ охридската чаршија и кафани, а Охрид како мал град, знае се.
Ајде момци, вие сте на потег....