Технологија и Господ

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Инспириран од темата на Крстителот и амајлиите ми дојде едно прашање во глава. Нели демек, носењето амалија е ѓаволско, маѓиите се ѓаволски, се она што не го гледаме со очите е ѓаволско. Па тпгаш чекај малку, што е разликата меѓу клетва и пиштол? Повикување духови и атмоска бомба? Дали клонирањето и генетската модификација, траснплатацијата на органи, ин витро забременување е помалку "ѓаволско" oд носење амалија? Патувањето низ времето е помалку ѓаволско од предвидувањето на иднината?

Дали мислите дека технологијата е помалку ѓаволска од магијата и зошто?

Препорачуем Елен Џ.Уајт-Борбата на Господ и ѓаволот. :)
Многу мистерии ќе ви се разрешат. Ваљда.

Технологијата сама за себе не е ѓаволска работа. Зависи од тоа како е применувана. Телевизорот е многу корисен, ама ако се ставаат филмови со насилство, блуд... зло, тогаш е подобро да го нема. Компјутерот е одлично и многу потребно нешто, ама ако правиш на него web-страни со насилство, ако повикуваш на зло...
Сите пронајдоци, целата техника која не’ опкружува е добра се’ додека се применува за добро. Сите откритија се Божји Дарови, кои ѓаволот ги злоупотребува во некои случаи

Па зошто тогаш исцеллителните моќи се ѓаволска работа? Или носењето амалија? Што е разликата меѓу носењето амајлија и пиење аналгин/одење на болница? Каде е ѓаволското во предвидувањето на иднината?

Ма све се тоа говна тореадор. За да биде ѓаволско треба да постои Ѓавол!
Have you ever seen one?

Исцелителство е шарлатанизам, истите тие си ги искривуваат правилата што е лошо а што е добро за нивна корист.

Ма говна!

Od sekogas postoele i ke postojat nerazjasneti i nesfatlivi prasanja na koi nikako da pronajdeme odgovor!!!Ednostavno e taka,taka i ke ostane ...ne opteretuvajte se so prasanja koi zamaraat a koi bi bilo dobro nekoj da ni gi odgovori i dokaze so fakti i vistini ,,ali toa ostanuva na nas smrtnicite...da se cukame v sid:):)

moTaro напиша:
Have you ever seen one?

Исцелителство е шарлатанизам, истите тие си ги искривуваат правилата што е лошо а што е добро за нивна корист.

Ма говна!

Yeep, ive seen one. hes ugly, horny and a transexual. :pos: Ама сепак, многу ме нервира ко фанатици некои (не зборам за Крстителот) зборат ко демек сето околу нас е ѓаволско. Она е ѓаволско, она е против Госпо. Зошо?

moTaro напиша:
Have you ever seen one?

Се сложувам потполно ! :wink:

Кои се тие што зборат? Направи анализа, ќе видиш дека тоа се луѓе кои што буквално ништо не знаат во животот да направат. На таквите изгубени души им останува само да се свртат "кон бога" и да ја шират неговата реч!

Јас не познавам некој програмер тоа да го каже, или некој дизајнер, или некој занаетчиа кој што нешто прави во животот и го троши времето во работа. Ама баш ниеден!

На почетокот спонувано амајлии и слично можеби нема да бидам во тек на темата Барам одговор од Тореадор

Крстот-----------Амајлија или не

Крстот? Амајлија? ДА. Плус, и други амајлии порано носев. Верувам зашо да не. Плус, ит лукс кул. Прашај го тоа крстителот. Не сум јас на страната на фанатиците. Јас се декларирам себеси како Либерален Христијанин.

Јас сум Православен Христијанин по потекло но верувам само во себе

Крстот, ако е осветен, тој во себе има енергија која потекнува од Господ. Човек кој е во постојан контакт со Бога нема потреба од осветување предмети. Јас носењето на Крстот околу вратот над облеката го прифаќам како Сведочење на настанот поврзан со Крстот: Христовата Жртва за човештвото.

moTaro напиша:
Кои се тие што зборат? Направи анализа, ќе видиш дека тоа се луѓе кои што буквално ништо не знаат во животот да направат. На таквите изгубени души им останува само да се свртат "кон бога" и да ја шират неговата реч!

Јас не познавам некој програмер тоа да го каже, или некој дизајнер, или некој занаетчиа кој што нешто прави во животот и го троши времето во работа. Ама баш ниеден!
Јас сум програмер

moTaro напиша:
Абе баба ми е забегана по господ, не е изгубена душа, а во животот за своето време и способности направила многу. Има 80 години, и има завршено 8мо, па сеа ти види зашто и како.
moTaro напиша:
епа ете Крстителот се претстави како програмер.(Крстител, поздрав колега)
и за мене е апсурд инжинерски ум да забегува по божји работи

Хехе, абе технологијата е човечка работа. Тоа што го и направило човек. Можда негде му подпомогнале и Господот и Ѓаолот, ама голема работа и сам завршил. Технологијата е развиена од комфортизам и желба за подобар живот. И сапунот е технологија(која е подпомогната од доста жртви и вулканска ерупција, хм, можда тука господ им ја кажал финтата). Затоа и у Мрачното Доба, кога технологијата била ѓаолска работа, оделе такви неоперотини и сто болештнини и куги се јавуеле.
Е сега дали технологијата ќе се користи позитивно или негативно(на некој увек позитивно му искача), тоа е у природата на самиот човек. Човекот е и зло и добро суштество во исто време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom