Технологија и Господ

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Крстителот напиша:
Крстот, ако е осветен, тој во себе има енергија која потекнува од Господ. Човек кој е во постојан контакт со Бога нема потреба од осветување предмети. Јас носењето на Крстот околу вратот над облеката го прифаќам како Сведочење на настанот поврзан со Крстот: Христовата Жртва за човештвото.

И јас носам крст, ама отпревртен.Не дека сум сатанист, али од шо мразам попој :icon_mad:

Немој!

VirtualA напиша:
И јас носам крст, ама отпревртен.Не дека сум сатанист, али од шо мразам попој :icon_mad:
1.Ако си видел/чул неправди кај поповите, не ти е виновен Распнатиот.
2.Ако имаш причина да не им веруваш, да ти се грози од поповите, немој да го превртуваш Крстот.
3.Ако Го сакаш Бога, немој да го превртуваш Крстот.

Крстителот напиша:
1.Ако си видел/чул неправди кај поповите, не ти е виновен Распнатиот.
2.Ако имаш причина да не им веруваш, да ти се грози од поповите, немој да го превртуваш Крстот.
3.Ако Го сакаш Бога, немој да го превртуваш Крстот.

1. Тие се неговите "претставници" тие треба да го шират неговото мислење и бла бла
2.:pishtoldz:pop::pishtoldz
3.Како можам да сакам нешто што не постои

Крстителот напиша:
Крстот, ако е осветен, тој во себе има енергија која потекнува од Господ. Човек кој е во постојан контакт со Бога нема потреба од осветување предмети. Јас носењето на Крстот околу вратот над облеката го прифаќам како Сведочење на настанот поврзан со Крстот: Христовата Жртва за човештвото.
Вернику Премногу Пагански работи ги имаме присвоено како да се наши Христијански првославни не ми се коментира дури колку Ја имаме изобличено нашата вера колку ни е изменета религијата

Многу работи имаме прекршено шо не ми се пишува Голем верник сум и се покорив на вистината. вистината е
Секоја Личност претставува Свој Бог Ти си самиот свој господар немај други господари
Зошто го славиме крстот кога на крст Умира нашиот спасител
оки е не сакам да должам многу

VirtualA напиша:
1. Тие се неговите "претставници" тие треба да го шират неговото мислење и бла бла
2.:pishtoldz:pop::pishtoldz
3.Како можам да сакам нешто што не постои

Прочитај си послание на Тимотеј :wink:

CopyOfDeath напиша:
Вернику Премногу Пагански работи ги имаме присвоено како да се наши Христијански првославни не ми се коментира дури колку Ја имаме изобличено нашата вера колку ни е изменета религијата

Многу работи имаме прекршено шо не ми се пишува Голем верник сум и се покорив на вистината. вистината е
Секоја Личност претставува Свој Бог Ти си самиот свој господар немај други господари
оки е не сакам да должам многу

Така еееее
:cuc::cuc::cuc:

@Macedalien

Дали го има тоа чудо на филм, ако не, не вреди ;)

ova ti vredese,covece:cuc: :cuc: :cuc:

Lele ama ja tupite , Gospod sozdal se znaci i "gjavolot" ako postoi i im dal na ljugeto sloboda i pamet da go koristat ,a toa deka gjavolot im pravi nesto na lugjeto nema vrska bidejki sekoj covek odgovara za svoite postapki odnosno nema smisla da se vadime na gjavolot , a mozebi i gospod ni dal moznost da pravime greski i losi raboti za potoa koga ke si zamineme od svetov da ima od sto da naucime nesto.

Jove97 напиша:
Lele ama ja tupite , Gospod sozdal se znaci i "gjavolot" ako postoi i im dal na ljugeto sloboda i pamet da go koristat ,a toa deka gjavolot im pravi nesto na lugjeto nema vrska bidejki sekoj covek odgovara za svoite postapki odnosno nema smisla da se vadime na gjavolot , a mozebi i gospod ni dal moznost da pravime greski i losi raboti za potoa koga ke si zamineme od svetov da ima od sto da naucime nesto.
Далеку си од религијата дали воопшто знаеш кој е Ѓаволот и зошто настанал Ѓавол

Реалативно прашање. "Ѓаволот" не настанал. Тој едноставно не престанува да се создава!

Пример, ја сум психопат и убиец, и некоја вечер се сретнам со Jove97 и мојот Магнум, а мене нешто ми се убива таа вечер.

Јас сум ѓаволот за Jove97 таа вечер!
Got it?

Да мотаро но поентата според религијата да му ја кажам ...
Ѓаволот е најблискиот и најверниот Ангел на Господа кој е протеран од рајот затоа што станал љубоморен на господа за силата шо ја поседува----------------прикаски за мали деца библијата е пишана повеке смислено но во правое
Јас сум својот бог мојот најблисок ангел Ми е Гаволот

НАјблискиот шо може да ти направи друг неможе

Ок, ја као анти религијски учесник одговарам. Верувам во Бог, ама НЕ и во религија. Тоа ти е исто како да кажеш верувам во мобилна телефонија, затоа автоматски верувам и во Мобимак.

Од тој аспект нема никогаш да верувам во манипулантски верувања и институции кои што служат за наведување на простата маса во правци кој што самите тие ќе им ги посочат а при тоа стекнувајќи се со материјална корист од истите.

Нема врска со темата, ама ете да си кажам :)

CopyOfDeath напиша:
Далеку си од религијата дали воопшто знаеш кој е Ѓаволот и зошто настанал Ѓавол
Jas ne pisuvam za gjavolot vo religiozna smisla . Za da veruva covek vo Gospod ne mora da odi po mislenjeto na drugi luge. Jas ne mozam da veruvam vo beskonecna , semokna sila koja se grizi za site luge , a da ne gi "saka" lugeto koi ja pocituvaat ili obozavaat ne bas taka kako sto rekla crkvata.:raz:
Sekoj si ima svoja licna religija , a kolku taa se sofpagja so drugite luge na Gospod ne mu e vazno , vazno e da veruvas vo nego.

CopyOfDeath напиша:
Да мотаро но поентата според религијата да му ја кажам ...
Ѓаволот е најблискиот и најверниот Ангел на Господа кој е протеран од рајот затоа што станал љубоморен на господа за силата шо ја поседува----------------прикаски за мали деца библијата е пишана повеке смислено но во правое
Јас сум својот бог мојот најблисок ангел Ми е Гаволот

НАјблискиот шо може да ти направи друг неможе
Легендата за паднатите ангели и постои за да ги плаши слободоумните(ама тие не се плашат толку лесно). Ја така сум ја разбрал. Луцифер не бил „љубоморен”, туку сакал да се издигне над својот татко, бидејќи го чувствувал потенцијалот на божествност во себе. А и због нешто друго, според други легенди кои библијата ги замолчува. А сите знаеме што се случува со тие што размислуваат со своја глава у некој режим. Углавном, сместено му е, протеран е од рајот заедно со други слободоумни архангели и ангели. На небото останале само полтрони. И нормално од тогаш, ѓаволот е крив за се лошо.
Ако слободата, интелигенцијата, непокорноста, неидолизирањето, размислувањето со своја глава, амбицијата, согледувањето и искористувањето на својот потенцијал, и уживањето во животот се the way of the devil, ондак дефинитивно сум луциферијанец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom