Hip Hop облекување

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде се е ок, се е до вкусот, ама што мора панталоните под гаќи да ги носат?
Што е тоа по спотовите мажите поише накит од жените?
Некој нека ми ги објани железните заби, пошто ја не ја сфаќам фората стварно?

Ај малку офтопик
За хип хоп девојките, нели ви се малку шовинистички песните?

Грешка си ова. Конверс точно дека е прифатен од сите урбани стилови на облачање ама сепак NIKE Air Max е раперска патика.

Инаку тие што зборуваат лошо за стилов прво да ги прашам дали некогаш се носеле вака? Стилов е екстра удобен скоро како да не носите ништо. Пошироки фармерки и мајчка, патики со воздушен ѓон оууу јеа... Кога бев помал многу повеќе така се облачав и ставрно е малку ексцентричен стилот т.е. привлекува внимание. Денес кога ми треба комоција, кога спортувам, или пак одам до другар вака се носам, а за излагање во град сепак нешто понормално. :smir:

Ексцентричен беше пред некој 20 години , сега секое второ дете што го чуло фифти сент се облака така.
А кога спортуваш комотно ти е да носиш тренерки кој ги газиш со патиките у одење ? Како тоа?

Инаку многу ме нервира што секој втор што облекол широки фармерки мисли дека се облака „раперски“ . Покрај тоа као си го присвоија ова со дуксериве ,ко само раперите да ги носат. As if...

И Вештица , не им се шовинистички песните бидејќи не ги слушаат , додуше ги слушаат ама не ги разбираат само ги гледаат типците на сцена. (малце оф-топик ама нема везе :) )

Ексцентричен беше пред некој 20 години , сега секое второ дете што го чуло фифти сент се облака така.
А кога спортуваш комотно ти е да носиш тренерки кој ги газиш со патиките у одење ? Како тоа?

Инаку многу ме нервира што секој втор што облекол широки фармерки мисли дека се облака „раперски“ . Покрај тоа као си го присвоија ова со дуксериве ,ко само раперите да ги носат. As if...

И Вештица , не им се шовинистички песните бидејќи не ги слушаат , додуше ги слушаат ама не ги разбираат само ги гледаат типците на сцена. (малце оф-топик ама нема везе :) )

Ексцентричен беше кога јас го фурав, а ова за подгазување... ха !!! не ги подгазувам финтата е во тоа што ми се таман...

Добро според тебе кој носи повеќе дуксерки од раперите?

А за слушањето... хмзз... можеби за да им бидат интересни на оние што слушаат рап, скејтерите ...

Имаш среќа , јас имам оставено тренерки од фазонот кога бев рапер , и покрај за шетња низ дома неможам да се движам нормално во нив :) ги подгазувам.
Инаку општо секаков дуксер почнуваат да го сметаат „раперски“ децава. (Во наводници е ставен зборот раперски бидејќи Хип-Хоп е облеката, а музиката е рап) А според некоја логика ако уште ме држи би требало подолгите дуксери да бидат така класифицирани , а не сите :).
Некогаш ме чудат со прашањата , си носам нормален дуксер и ми викаат „Ти рапер си ?“ и јас гледам тука накосо . :)

Имаш среќа , јас имам оставено тренерки од фазонот кога бев рапер , и покрај за шетња низ дома неможам да се движам нормално во нив :) ги подгазувам.
Инаку општо секаков дуксер почнуваат да го сметаат „раперски“ децава. (Во наводници е ставен зборот раперски бидејќи Хип-Хоп е облеката, а музиката е рап) А според некоја логика ако уште ме држи би требало подолгите дуксери да бидат така класифицирани , а не сите :).
Некогаш ме чудат со прашањата , си носам нормален дуксер и ми викаат „Ти рапер си ?“ и јас гледам тука накосо . :)

Фората е во тоа за да не ги подгазуваш носиш патика со рамен ѓон малју пошироките и фармерката / тренерката паѓа врз патиката и неможе да ја подгазиш само бос ако си :)

За дуксот знам дека велат така зошто у галво хип-хоперите го имаат популаризирано и одма те идентификуваат според него како рапер.

BTW пред неколку години кога Токио Хотел започнаа да бидат познати јас имав фризура подолга налик на тој од групата и ме прашуваа Токио Хотел ли слушаш :kesa::kesa::kesa:
Од тогаш се шишам на пократко :pos2::pos2::pos2:

Убедливо најлошо облекување, металците издрпани во црно со мартинките и останатите железни дрангулии ми се поприфатливи за гледање од смкнативе рапери со марамите грдите капи во облик на шерпи и одењето во стил “ме испуцаа у нога’’ :)

jas mislam deka ovoj stil e pomalku seljaci smknatite pantaloni mi licat poveke od seljaci a za nekoja majca so jak natpis i ja se soglasuvam ina4e conversot i startkite se poveke za punk stilot i neso slicno(iako ima iskl za hip-hop stilot)

Ексцентричен беше кога јас го фурав, а ова за подгазување... ха !!! не ги подгазувам финтата е во тоа што ми се таман...

Добро според тебе кој носи повеќе дуксерки од раперите?

А за слушањето... хмзз... можеби за да им бидат интересни на оние што слушаат рап, скејтерите ...

моето цело друштво носи дуксерки па не сме рапери...
никако неможеш да речеш дека само рапери носат дуксери или луге шо носат дускери дека се праат рапери...пошо има дускери со нормална големина и дускери шо се напраени за цело маало да влезе у нив.. исто ко фармерките.... 6 броја поголеми.. 2 пара каиш да не ти паѓаат.. безопасни доле да не ти се влечкаат кои најчесто не успеваат... :smir::tapp:

Ја прво за мене би си кажала .. хип хоп сум откако знам за себе..Тоа слушам ,тоа носам..Така се однесувам.Значи верна сум :costumed4 Е сеа денес стилов го фураат многу луѓе у мкд али тешко кој се држи до она `вистинското`.Ги поштувам онака сите шо се облакаат ко рЕперчини..од капа,до марама,до добар дукс и маичка,до baggy pants, до јака патика :wink:..Па и не ми пречи малку bling bling искрено,затоа што сметам дека стилов треба у целост да се примени ,редно време и ние да внесеме нешо ново у модата.
Е сеа да ти одговорам конкретно за места кај можеш да се пицнеш од глава до пети хип хоперски... Ex Shop , Madness, Tony's soul wear, Drop in ..и околината ...у ГТЦ се, само Ex Shop е карши соборна црква и Madness е карши МекДоналд`с во Центар. Лудница се местенцата, лиги ми течат уше коа зборам за нив:icon_lol:..цена боли глава али се исплати :icon_razz
А да! Тоа шо највише ми се свиѓа се деф. капите со рамна стреа или т.н. fitted caps или trucker caps, сеедно. И ептенски обожавам дуксерчиња ..Hoodies :wub: Сеа ти олеснив барање на нет со англискиве зборчиња:wink: ја иам милиони фотки од таква облека ептен го пратам сето тоа :vozbud: :baeh: :wink:

Ne mi se veruva koj go kazuva tava.

Значи, јас уште ја ценам културата, уште ја сакам музиката, али начинот на облекување (веќе) ми нема смисла, пораснавме за сеуште да шетаме со спуштени панталони.

моето цело друштво носи дуксерки па не сме рапери...
никако неможеш да речеш дека само рапери носат дуксери или луге шо носат дускери дека се праат рапери...пошо има дускери со нормална големина и дускери шо се напраени за цело маало да влезе у нив.. исто ко фармерките.... 6 броја поголеми.. 2 пара каиш да не ти паѓаат.. безопасни доле да не ти се влечкаат кои најчесто не успеваат... :smir::tapp:

Пооентата е што кога јас носев дуксови само раперите ги носеа сега секоја будала може да ги облече дукс и да каже пффффффф како да не само раперите ги носеле :tapp::tapp::tapp::tapp:

Не ми смета стилот воопшто, али у глобала не поштуем лиѓе што следат некаков конкретен стил само колку да се шема и да се у мода, и зашо сеа тоа е ин и зашо е кул, и со облеката покажуваат демек шо музика слушаат и такви некој глупости.
Поштуем луѓе со уникатен стил како Keith Flint.

Attachments

• Keith Flint1.jpg
    Keith Flint1.jpg
    25,2 KB · Прегледи: 2
  • Keith Flint2.jpg
    Keith Flint2.jpg
    50,3 KB · Прегледи: 1
  • Keith Flint3.jpg
    Keith Flint3.jpg
    87 KB · Прегледи: 1

Kajgana Shop

Back