Младинските фудбалски школи во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата sveto4aki2
  • Време на започнување Време на започнување

Кој клуб има најдобра младинска школа во Македонија?

• Работнички

Гласови: 11 21,6%
  • Вардар

Гласови: 5 9,8%
  • Македонија ЃП

Гласови: 10 19,6%
  • Милано

Гласови: 0 0,0%
  • Беласица

Гласови: 20 39,2%
  • Пелистер

Гласови: 5 9,8%

• Вкупно гласачи
    51

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Golem napredok ima vo fudbalskata akademija na FKRabotnicki.Ne deka toa e dovolno no se oseka deka ima pozitivno idenje na podobro.Pratete mislenje

Мислам дека е Беласица, од таму излегоа најдобрите фудбалери кои играат во странство.
Да не ги набројувам :)

И знам уште неколку таленти од Беласица кои играат за македонската репрезентација У19, и се надевам дека ќе се преселат во некој голем тим.
Сепак според мене најдобар е Филип Тимов, детето е 16 години, и учеше заедно со мене :)

Беласица.:back: Едноставно доста играчи произлегоа во странство,на врвот е Горан Пандев.Исто има уште деца кои можат да играат надвор од нашите граници и да станат врвни фудбалери. Има доста млади категории од 98,97... генерации кои тренираат уште од сега.

Kaj vi e fut. skola na Sloga Jugomagnat??
Дали си ти нормален?
Слога се никој и ништо сега. Све им пропадна, не викам дека пред 4/5 години не беа, али сега немаат ништо.

ps. Гласав за Работнички.

od belasica imat igracite da zaminat stranstvo oti sekoja godina se na toj italjanskiot turnir i taman rabota na turniro ke blesnat 2-3 igraci i ke gi zemat vo nekoj stranski klub

Тетекс го нема? ОМГ! Па од Тетекс излегле најдобрите играчи на нашиве простори бе како: Милко Ѓуровски, Александар Васовски, Зоран Јовановски, Горан Јовановски, Горан Станковски, Стојмир Урошевиќ, Стеве Заковски, Ѓоко Хаџиевски и уште многу други кои не ми текнуваат во моментов.

Затоа анкети треба да прави некој што знае за македонскиот фудбал, а не го ставил Милано кој до вчера име не му се знаеше.

Слога имаат сеуште.Во речиси сите категории се најдобри.

За услови , најдобри има Работничкки, и тоа убедливо.Од сите школи во Скопје децата се префрлаат во Работнички па затоа и работат на 3 терени, од кои 2 поседуваат.Го купија на Алумина (до салата Борис Трајковски) , го користат на АРМ до Градски стадион и имаат посебен дел за младинците на сопствениот помошен терен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom