Младинските фудбалски школи во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата sveto4aki2
  • Време на започнување Време на започнување

Кој клуб има најдобра младинска школа во Македонија?

• Работнички

Гласови: 11 21,6%
  • Вардар

Гласови: 5 9,8%
  • Македонија ЃП

Гласови: 10 19,6%
  • Милано

Гласови: 0 0,0%
  • Беласица

Гласови: 20 39,2%
  • Пелистер

Гласови: 5 9,8%

• Вкупно гласачи
    51
Тетекс го нема? ОМГ! Па од Тетекс излегле најдобрите играчи на нашиве простори бе како: Милко Ѓуровски, Александар Васовски, Зоран Јовановски, Горан Јовановски, Горан Станковски, Стојмир Урошевиќ, Стеве Заковски, Ѓоко Хаџиевски и уште многу други кои не ми текнуваат во моментов.

Затоа анкети треба да прави некој што знае за македонскиот фудбал, а не го ставил Милано кој до вчера име не му се знаеше.

Васоски што игра моментално во Ајнтрахт , или за некој друг Васовски зборуваш?
Бидејќи ако правиме муабет за првиот , грешка си.
Само поради тоа дека татко му е од тетовско негде , не го прави играч-дете на Тетекс.
Нема ни живеено во Тетово момакот никогаш.Железарско дете, и како такво израсна во ФК Металург, кој во тоа време имаше доста солидна школа.Начевски од Баку, Вајс од Вардар ,Карчев во Работнички мислам ,Кокош(Димов) од Силекс, Чаламот(Алексовски) во Австралија, Мац(Цветовски) - репрезенатативен голман на Македонија во мал фудбал, брат му Р'ѓата (Дејан Цветовски) долгогодишен играч на ФЦУ и Вардар итн.
Имаше Металург јака школа на времето , сега - тапа како што гледам.
Секоја чест за Беласица како и да е.
Во континуитет вадат доста солидни играчи.

П.С.

А и за Ѓоко Хаџиевски не сум баш некако убеден дека е играч - изделакан во Тетекс.
Кој знае повеќе нека ме потврди или дематира.

Васоски што игра моментално во Ајнтрахт , или за некој друг Васовски зборуваш?
Бидејќи ако правиме муабет за првиот , грешка си.
Само поради тоа дека татко му е од тетовско негде , не го прави играч-дете на Тетекс.
Нема ни живеено во Тетово момакот никогаш.Железарско дете, и како такво израсна во ФК Металург, кој во тоа време имаше доста солидна школа.Начевски од Баку, Вајс од Вардар ,Карчев во Работнички мислам ,Кокош(Димов) од Силекс, Чаламот(Алексовски) во Австралија, Мац(Цветовски) - репрезенатативен голман на Македонија во мал фудбал, брат му Р'ѓата (Дејан Цветовски) долгогодишен играч на ФЦУ и Вардар итн.
Имаше Металург јака школа на времето , сега - тапа како што гледам.
Секоја чест за Беласица како и да е.
Во континуитет вадат доста солидни играчи.

П.С.

А и за Ѓоко Хаџиевски не сум баш некако убеден дека е играч - изделакан во Тетекс.
Кој знае повеќе нека ме потврди или дематира.
ALAL TI VERA

Нека имињата на фудбалерите зборат кој фудбалски клуб има најдобра школа во Македонија.Б Е Л А С И Ц А !

Беласица и Пелистер во Македонија се докажани најквалитетни школи барем според мене. Имињата кои произлегле и играат во повеќето големи лиги во Европа, говорат самите за себе :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom