the AMERICAN WAY OF

• Креатор на темата Креатор на темата Zoki Lou
  • Време на започнување Време на започнување
Гижо напиша:
баш ко на к-15 :)))))

Ona so go napisav za friziderot navistina mi se sluci.So amerikanec mircav(pred edno 2-3 god.) i stana zbor za meso(u smisla kakvo meso e zdravo,a kakvo ne)i mi objasnuva nesto kao hladnjachi,klanici,mesoto da se cuva doma u frizider,ako imame takvo:pishtoldz.

strumics напиша:
Ona so go napisav za friziderot navistina mi se sluci.So amerikanec mircav(pred edno 2-3 god.) i stana zbor za meso(u smisla kakvo meso e zdravo,a kakvo ne)i mi objasnuva nesto kao hladnjachi,klanici,mesoto da se cuva doma u frizider,ako imame takvo:pishtoldz.

и ти шо му викаш, не бе брат ние одма го јадеме да не се расипуe:icon_lol:

И Европа се Американизира. И тоа намерно им го прават. Значи, младите стануваат се подебилни. Гледаат сапуњарки на тв, глупи реалити шоуа, се движат само по трговски центри.
Мислат дека сме муслимани и дека живееме у кочина :)
Јебига, не се они криви, овие што не преставуваат овде, такви се. Најдолниот олош овде доаѓа, и по цела Европа.

Ама во интелектуалните кругови сепак знаат нешто. Сигурно и во Америка, само интелектуалните кругови им се многу потесни.

Average Joe, ионака појма нема, јебига им го перат мозокот, не се ни нашите иселеници криви и тие се подложни на тоа.
Жалосно е едино, што The American way of... се шири насекаде, и нашироко се прифаќа. Ок, доста ствари се кул, ама доста и е срање. Значи треба доброто да се прифати, лошото да се одбие.

Има и у Америка полно паметни луѓе. Тие што живеете таму, најдите ги ако ве нервираат идиотиве.

strumics напиша:
Amerikancite se najmoronskata i najglupata nacija na svetot so podaleku od svojata sojuzna drzava ne znaat nisto.Mislat deka cel svet e Amerika,a podaleku nema nisto.Cesto na mirc ke me prasaat(otkako ke im objasnam kaj e Makedonija i sl.)dali sum cul za frizider na pr. :),pa moram da im odgovoram deka im e malce greska esapot,deka civilizacija postoi i nadvor od nivnite granici.Ama so da im pravis.Takvi si se.Glupi.

Dobro be majku mu....pa shto mislat tie deka ti mircash preku radio stanica...CQ CQ CQ HERE IS MACEDONIA...mislam deka razbravte radio telegrafija....:pos:

"Where from?"

"Macedonia here nice to meet ye."

"Macedonia? Is that in the US?"

".....retard"

Actuall real time conversation/chat via AIM

Точно е дека не знаат толку за општи поими како ние. Односно Историја, географија итн итн. Меѓитоа кај нив ми се допаѓа што тоа што ќе решат да го работат едноставно најчесто стануваат мастери во таа област.
Точно е дека ние ќе бидеме најначитани, ама што ни вреди тоа, кога во светот се бараат вистински мајстори во своите области.

moTaro напиша:
Точно е дека не знаат толку за општи поими како ние. Односно Историја, географија итн итн. Меѓитоа кај нив ми се допаѓа што тоа што ќе решат да го работат едноставно најчесто стануваат мастери во таа област.
Точно е дека ние ќе бидеме најначитани, ама што ни вреди тоа, кога во светот се бараат вистински мајстори во своите области.

Pa i jas neznam dovolno geografija ...:icon_lol: i neznam navistina nekoi luge kaj se naogaat...no otkako ke mi objasnat si pravam slika za toa no nemora da bide vistinskata...:icon_lol: a dali znaete deka navistina vo nekade i jas neznam kade potocno postoi oblast koja se vika isto taka Macedonia...sum prashala dosta luge za taa rabota da mi objasnat i ziveat tamu luge so kosi oci i temen ten neshto kako tie od malezija na primer, no nikoj od niv ne mi kazal do sega...ako znae nekoj neka mi kaze pls..:icon_lol:

Allita напиша:
Dobro be majku mu....pa shto mislat tie deka ti mircash preku radio stanica...CQ CQ CQ HERE IS MACEDONIA...mislam deka razbravte radio telegrafija....:pos:

mislese od PUBLIC COMPUTER da go e**m

abe ima edno gradche vo ohajo vo amerika macedonia se vika..ali koincidencija e nema vrska so nashata makedonija nema eban makedonec tamu. i malo e epten na kartite edvaj go ima.

a i mene za amerikancite stvarno me nervira shto mislat deka nema zivot nadvor od amerika. ali dobro od druga strana pa koa ke razmislesh, zaradi toa i im uspeva drzavata. mislat deka od amerika nikade nema podobro i si ostanuvaat tuka, si ja gradat drzavata, patriotizamot im e neverovatno visok, itn. a shto fajde kaj nas ke se ispotepame vekje koj prf da fati viza za stranstvo.

a i ne znam koj reche deka amerikancite koa ucat stanuvaat eksperti na taa tema. e tuka si u pravo i plus ne se preopteretuvaat so mnogu detalji, tuku povekje tepaat na praksa. i za toa sve shto uchat im ostanuva vo glava i posle 10 godini da gi prasas ke znaat da go napraat toa. a ne kako u mk na pamet se uci ke naucam deneska lekcija do utre ne znam ni naslovot koj bil

Америчката младина:
1. Сака да почне со активен сексуален живот на 14, 13, 12 години (мислам на девојчиња)
2. Верува дека постојат вампири, врколаци, самовили и секакви срања (не само што веруваат, туку и сакаат да станат и да бидат вампири, врколаци, самовили и секакви срања)
3. Ја трујат со експлицитни сексуални материјали
4. Го ограничуваат нејзиното познавање во секоја област
5. Нема оформено систем на вредности (се додека не се запишат на факултет)
I could go on for weeks.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom