- Член од
- 13 септември 2007
- Мислења
- 5.787
- Поени од реакции
- 4.039
Магде ќе можеш да ги ставиш пак те молам ?
Ги неам од дааааааамна овие.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Магде ќе можеш да ги ставиш пак те молам ?
Да не може некој случајно да ме упати во Егзистенцијализмот т.е Филозофијата на Апсурдот на Ками ?
Го имам читано Ками заедно со Сартр , но проблемот што го имам е : Како моето знаење да го претворам во проект за државна матура ?![]()
Па, кој те терал таа тема да ја одбереш?Нема мењање?
И добро, ако знаеш што е тоа. Прво во вовед ќе напишеш кој е Ками, кратка биографија, после ќе пишуваш за неговите дела, па поконкретно обработка на тие што е застапен апсурдот, и ако треба задржи се на едно поконкретно, и после пишувај општо за апсурдот. Ама не во прво лице, јас мислам, јас вака јас онака, него труди се тоа да го напишеш како научен текст, и глеј негде да најдеш нешто, преведи, види позади на некое книгиче од Ками, сигурно пишува. А и у тие прирачниците за македонски за матура сигурно пишува нешто повеќе за тоа. Ќе се снајдеш, бе.![]()
Леееееееле фала многу !! Боље одговор неможев да добијам !! ФАЛА ФАЛА ФАЛА ФАЛА
Ако средам се како што треба , частам !![]()
Де, бе, нишо посебно не ти кажавТоа се работи што се подразбираат за пишување проектна, ја онака општо ти набројав. Сеа ти ќе треба да си го средиш. И сигурно имате некои прирачници за пишување проектни, види таму разглеај точно што како треба, со вовед, главен дел, заклучок, користена литература... Ќе се снајдеш, сигурно
![]()
...еден совет: не забегувајте многу по овие филозофии. Штетни се...