- Член од
- 13 септември 2007
- Мислења
- 5.785
- Поени од реакции
- 4.028
Ги неам од дааааааамна овие.Магде ќе можеш да ги ставиш пак те молам ?
Ги неам од дааааааамна овие.Магде ќе можеш да ги ставиш пак те молам ?
Па, кој те терал таа тема да ја одбереш? Нема мењање?Да не може некој случајно да ме упати во Егзистенцијализмот т.е Филозофијата на Апсурдот на Ками ?
Го имам читано Ками заедно со Сартр , но проблемот што го имам е : Како моето знаење да го претворам во проект за државна матура ?
Леееееееле фала многу !! Боље одговор неможев да добијам !! ФАЛА ФАЛА ФАЛА ФАЛАПа, кој те терал таа тема да ја одбереш? Нема мењање?
И добро, ако знаеш што е тоа. Прво во вовед ќе напишеш кој е Ками, кратка биографија, после ќе пишуваш за неговите дела, па поконкретно обработка на тие што е застапен апсурдот, и ако треба задржи се на едно поконкретно, и после пишувај општо за апсурдот. Ама не во прво лице, јас мислам, јас вака јас онака, него труди се тоа да го напишеш како научен текст, и глеј негде да најдеш нешто, преведи, види позади на некое книгиче од Ками, сигурно пишува. А и у тие прирачниците за македонски за матура сигурно пишува нешто повеќе за тоа. Ќе се снајдеш, бе.
Де, бе, нишо посебно не ти кажав Тоа се работи што се подразбираат за пишување проектна, ја онака општо ти набројав. Сеа ти ќе треба да си го средиш. И сигурно имате некои прирачници за пишување проектни, види таму разглеај точно што како треба, со вовед, главен дел, заклучок, користена литература... Ќе се снајдеш, сигурноЛеееееееле фала многу !! Боље одговор неможев да добијам !! ФАЛА ФАЛА ФАЛА ФАЛА
Ако средам се како што треба , частам !
имам работено и претходно проекти , али професорот ме напна сакал мојата да ја користи како пример за другите , демек најдобра да била а у ... и затоа толку збрки едно друго , да беше за нормален проект немаше да кревам толку џева , пошто доооолго време ме измачува за ова , затоа толку се радувамДе, бе, нишо посебно не ти кажав Тоа се работи што се подразбираат за пишување проектна, ја онака општо ти набројав. Сеа ти ќе треба да си го средиш. И сигурно имате некои прирачници за пишување проектни, види таму разглеај точно што како треба, со вовед, главен дел, заклучок, користена литература... Ќе се снајдеш, сигурно
Кога се радикализираат и се користат како база на еден извитоперен систем на селективна утопија, стануваат штетни. Ама за тоа не е виновна идеолошката матрица или изворниот текст....еден совет: не забегувајте многу по овие филозофии. Штетни се...