Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
сите овие забрани што се воведуваат со кои се задира во личниот живот на луѓето и поготово правото на избор се вовед во тоталитаризам и уништување на демократијата. Ма каква сака економија нека направи груевски, ако продолжи вака го губи мојот глас. КОј е он бе да ми се прави господ и да ми се меша у лична работа.

10 години затвор за убиство со умисла на нероден човек!!!
Кон не сака да биде убиец, два сантиметри рез на јацата и кврц јајцеводот,кај мажите оваа е лесен потфат кој трае 30 мин под локална анестезија.

Аман веќе со овие слики!
Дајте линкови ставете , па самите знаеме да ги отвориме сликите.
Претеравте на сите теми со нив, навистина не е вкусно.

:pos2:Гледам јас дека следниот од интелигентните закони ќе биде: Задолжителна бременост за жените на секои 24 месеци:pos2:

Не може сите луѓе да станат луѓе, тоа не го ни очекував, секој со своја душа и совест. Законот ќе се донесе и ќе се спроведува.......
На кого не му чини..... гитла Јасмина од Македонија........
Законот може да биде и по-не-либерален па да биде кастриран убиец некој и без негова согласнот(како непресметливо лице) и плус да вежба оралки у идризово едно 10 год. Во Македонија се воведува и ќе продолжи да се воведува ред и поредок полека но сигурно.....

п.с. Не ми е јасно, некој сака да дискутира за абортус без да знее што е тоа абортус, сликите се за тие што незнаат, ако несакаш да ги гледаш оваа тема не е за тебе.

Абортус,тоа е тоа...........убиство .....повелете гледајте ги телата на убиените......вие што сте против....

Снимките ти се најдолен вид на пропаганда!
Плодот... не е развиен т.е. нема никакво оцртување на раце,нозе итн до крај на 4 месец.
Плодот... како што можеш да видиш на сликите... е развиен веќе во единаесетти месец... има оцртување на рацете, нозете...

И сликите се сосем во ред, илустративни, колку да се знае за што збориме.

Аман бе,кај нас може на улица како пес да те убијат и да лежат 6месеци,или со нож на грб да те ,,тетовираат,,и воопшто затвор да не видат а вие сте се фатиле за неродените.Па уште таму некој се заканува и со 10години затвор за абортус!?Тоа е мешање во приватноста на луѓето-да!нека ги едуцираат за последиците,нека ги пратат и на психолог и со теолог нека разговараат ама сепак одлуката да остане на нив а не некој да ја донесе одлуката за нив.Несакана бременост може многу да го промени животот посебно кај тинејџерите-вака нас лесно ни е да обвинуваме-по туѓ грб и сто стапа не болат:kesa:
На крајот на краишштата вие ,,загрижените,,направете по 10-12 деца надокнадете и за другиве:tapp:

Не може сите луѓе да станат луѓе, тоа не го ни очекував, секој со своја душа и совест. Законот ќе се донесе и ќе се спроведува.......
На кого не му чини..... гитла Јасмина од Македонија........
Законот може да биде и по-не-либерален па да биде кастриран убиец некој и без негова согласнот(како непресметливо лице) и плус да вежба оралки у идризово едно 10 год. Во Македонија се воведува и ќе продолжи да се воведува ред и поредок полека но сигурно.....

п.с. Не ми е јасно, некој сака да дискутира за абортус без да знее што е тоа абортус, сликите се за тие што незнаат, ако несакаш да ги гледаш оваа тема не е за тебе.

Абортус,тоа е тоа...........убиство .....повелете гледајте ги телата на убиените......вие што сте против....

А кој си па ти или Груевски или па некој си друг торко да ми кажува мене што да правам????Кој сте вие да си се мешате во моја работа???
И еве да претпоставиме дека мојата девојка е трудна, и шо сеа ако го роди , да не иаме способност и средства да го издржуваме тоа бебе???
Не е само да го родиш, треба да му обезбедиш, а не да раѓам 100 деца , па да кукам на телевизија дека неам пари!
на крај краева с отаков закон ќе се изродат еден куп квази доктори кои ќе прават абортуси на црно. Е тек тогаш пријателе чуда ќе се дешаваат!
ПРАВНИЧЕ Е АПСОЛУТНО ПРОТИВ ЗАБРАНА НА АБОРТУС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Плодот... како што можеш да видиш на сликите... е развиен веќе во единаесетти месец... има оцртување на рацете, нозете...
Бременоста трае девет месеци докторе... :wink:
А фетусот е апсолутно неразвиен,неоцртан,т.е. се работи само за клетки до крај на 4-ти месец.
После тоа,и во рамките на постојниве закони е забрането да се абортира освен при специјални случаи и со потпис на лекарски конзилиум.

И нема потреба да се бара секаде и у се преседан и да се измислуе топла вода.

И еве да претпоставиме дека мојата девојка е трудна, и шо сеа ако го роди , да не иаме способност и средства да го издржуваме тоа бебе???
Не е само да го родиш, треба да му обезбедиш, а не да раѓам 100 деца , па да кукам на телевизија дека неам пари!
Дај го во дом... во секој случај, немаш право да го убиеш бидејќи ти си го направил а она го носи.

Има тема зошто за или против абортусот... овде да останеме на правната точка.

А кој си па ти или Груевски или па некој си друг торко да ми кажува мене што да правам????Кој сте вие да си се мешате во моја работа???

никој не ти кажува на тебе, туку на докторите. тоа е прво.

а второ, место да даваш пари за абортус, ке си купиш кондом, или девојкати ако има малку памет и не сака да има деца ќе си стави спирала, или ќе си пие апчиња и ќе си бидете само вие двајца, без потреба за абортус и без последици по нејзиното здравје (замисли после абортус, кој ти толку лесно го зажуваш, .... нормално... оти не се извршува на/во тебе, да не може веќе трудна да остане)

значи не ги бранам законодавците... туку жените... аман веќе.. срамота е да се абортира во 21 век! Во абортусот ли се гледа слободата на избор...

Дај го во дом... во секој случај, немаш право да го убиеш бидејќи ти си го направил а она го носи.

Има тема зошто за или против абортусот... овде да останеме на правната точка.

Од правен аспект- никој нема право да задира во личното право на еден маж и една жена да носат одлуки кои се однесуваат на нивниот живот!
правнички гледано- за човек физичко лице се смета секое живородено дете со човечки облик. само по исклучок , нероденото дете му се признава статус на физичко лице , и тоа само за потребите на непречено одвивање на правниот живот и ништо повеќе. се дотогаш правно гледано, нероденото дете не е човек. па ако правото нероденото дете не го гледа како човек, не може ни абортусот да се нарече убиство. ако некј според правото не е човек, не можеш истото ни да го убиеш.Ова ти е чисто правничко гледиште, мое гледиште.
да се разбереме, за или против аборус не ми е гајле, мене ме нервира што со закон се задира во сфери кои се чисто приватни ! Тоа ви е драги мои....тоталитаризам и рушење на демократијата....повторно правнички гледано.

на крај краева с отаков закон ќе се изродат еден куп квази доктори кои ќе прават абортуси на црно. Е тек тогаш пријателе чуда ќе се дешаваат!
ПРАВНИЧЕ Е АПСОЛУТНО ПРОТИВ ЗАБРАНА НА АБОРТУС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Па ако несакаш забрани ајт таму у авганистан дерете се со џилети .
Во Македонија никој не е против спречување на несаканата бременост, туку на начинот на кој тоа се прави . Сигурен сум дека ако се актуелизира прашањето за кастрација, фондот може да финансира.
Зошто сакате да го џелатите своето сопствено дете а не себеси?
Реков -кврц јајцата, еднаш за секогаш, поевтино е и плус похумано.
Оваа држава нема да ги прашува таквите за мислење!

Убиство нема да се дозволува, ако некој нема грев и душа ,за своето дете, може да го даде на посвојување, ама не смее и нама да одлучува за неговиот живот.

Од правен аспект- никој нема право да задира во личното право на еден маж и една жена да носат одлуки кои се однесуваат на нивниот живот!
правнички гледано- за човек физичко лице се смета секое живородено дете со човечки облик. само по исклучок , нероденото дете му се признава статус на физичко лице , и тоа само за потребите на непречено одвивање на правниот живот и ништо повеќе. се дотогаш правно гледано, нероденото дете не е човек. па ако правото нероденото дете не го гледа како човек, не може ни абортусот да се нарече убиство. ако некј според правото не е човек, не можеш истото ни да го убиеш.Ова ти е чисто правничко гледиште, мое гледиште.
да се разбереме, за или против аборус не ми е гајле, мене ме нервира што со закон се задира во сфери кои се чисто приватни ! Тоа ви е драги мои....тоталитаризам и рушење на демократијата....повторно правнички гледано.

опет ти правиче....

Никој нема и не смее да ти се меша во твоето семејство и негово планирање. Никој нема да ти забрани да купиш кондоми, спирала , пилула или пак да се кастрираш. Терај како сакаш, овде се збори за заштита на зачнатиот човек кој ти не сакаш да го признаеш како човек.

Добро Bube...
:toe:Ти си остар противник на абортусот и како таков твојата жена нека не абортира.
Јас не го делам твоето мислење и би те замолил да не се мешаш и да не пробуеш да профитираш од работи што единствено и само мене и неа не тангираат.
Нема потреба ти да ми држиш лекции.
Сачувај си ги за тебе.
Твој живот,твои правила.Кој те ебе.
Али не пробувај да ми ги наметнуваш на мене.
О.К ???

Па ако несакаш забрани ајт таму у авганистан дерете се со џилети .
Во Македонија никој не е против спречување на несаканата бременост, туку на начинот на кој тоа се прави . Сигурен сум дека ако се актуелизира прашањето за кастрација, фондот може да финансира.
Зошто сакате да го џелатите своето сопствено дете а не себеси?
Реков -кврц јајцата, еднаш за секогаш, поевтино е и плус похумано.
Оваа држава нема да ги прашува таквите за мислење!

Убиство нема да се дозволува, ако некој нема грев и душа ,за своето дете, може да го даде на посвојување, ама не смее и нама да одлучува за неговиот живот.

опет ти правиче....

Никој нема и не смее да ти се меша во твоето семејство и негово планирање. Никој нема да ти забрани да купиш кондоми, спирала , пилула или пак да се кастрираш. Терај како сакаш, овде се збори за заштита на зачнатиот човек кој ти не сакаш да го признаеш како човек.

Ова веќе ти е втор пост да некого бркаш од дома, ај седи си мирен таму во таа германијата или таму негде на север кај што си и не се мешај многу, па уште и ултимативно настапуваш :tapp:.....од такви надворешни душегрижници ..преку таквото ми е.

Кастрација....кого бе ќе кастрираш? Деца на 14-15 години кои си играле......

Ако не си запознаен со овдешните прилики еве ти една информација, сите последно донесени закони и оние во најава започнуваат со зборовите....Се забранува.... ?????????????

Тоа кога нешто станува човек е се уште дискутабилно прашање, затоа не.....

Добро Bube...
:toe:Ти си остар противник на абортусот и како таков твојата жена нека не абортира.
Јас не го делам твоето мислење и би те замолил да не се мешаш и да не пробуеш да профитираш од работи што единствено и само мене и неа не тангираат.
Нема потреба ти да ми држиш лекции.
Сачувај си ги за тебе.
Твој живот,твои правила.Кој те ебе.
Али не пробувај да ми ги наметнуваш на мене.
О.К ???

vo temava ne se zbori za bube tuku za zakonot za zabrana na abortus(zakon za prekid na bremenost) a stom se donese zakonot ti kako zitel na drzavava si dolzen da go pocituvas kako sto gi pocituvas i drugite zakoni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom