Презимето МРЊАВЧЕВИЌ е српска измислица

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
proveri.. mozda ke najdesh nekoj aminta.. srblje imash i po severno od balkan..

Ja pa da ti bev pod imresii deka azbuka se konstruira po jazik, a ne jazik po azbuka.. Onoj jazikot, shto slovenite od solun do dalmacija i denes go delat..jebo te, logika kalashka..:pos2:
Ti od denes lepoto, ne si vishe wanabi hunza, nego deklariran pakistanec. putuj..:helou:

Србите немаа никаов пишан доказ за себе и своето постоење се додека не дојдоа на Балканот и научија да пишуваат од Македонците. Дури тогаш почна нивната историја и пишани траги. Го превзедоа македонското писмо и јазик и се цивилизираа. Инаку , што ги спречуваше иљадници години во своите стари краеви да си развиваат јазик, книжевност, литература..... Денес тие таканаречени Словени си зборуваат на разни верзии на древниот Македонски јазик. (Од Солун до Далмација и пошироко до одра и висла до днепар и урал)

Auuuu... auuu..
Familijarno ime odkaj stranata na majka mi V'cevci... Staro familijarno ime odkaj stranata na tatko mi Markovci. Elate Srbinja muro da vi go pokazam..:pos2::pos2::pos2:

Zapis srednovekoven e Vl'kashin, ne v'cev, prilepchanec.
Nego proshetaj do Rudenice, rsrbija.. I tamu ima eden 'srednovekovno makedonski' vl'k. Da ne ispadne deka ti e predok? :helou:

А какви имиња имаа Србите пред 10 век. Пред да се доселат на Балканот и пред да бидат описменети од страна на македонските просветители? Дали постојат записи за нивни кралеви светци, од каде дошле, од кое царство кои им биле градовите во прататковината, кои им биле писателите, филозофите, поетите.... има ли било каква пишана трага за нив пред да дојдат овде, и како то одеднаш ко дојдоа изникнаа во цареви, кралеви, одеднаш станале писмени, одеднаш добиле воља и желба нешто да запишат

A koga tochno pochnale promeni od aminta vo vl'kashin?:wink:

Нема промени,Аминта се изгубило,некои како Александ'р останале.

Zapis srednovekoven e Vl'kashin, ne v'cev, prilepchanec.
Nego proshetaj do Rudenice, rsrbija.. I tamu ima eden 'srednovekovno makedonski' vl'k. Da ne ispadne deka ti e predok? :helou:

A koga tochno pochnale promeni od aminta vo vl'kashin?:wink:

То е се мода, ко на пример денес Даниел, па Ана-Мари па Денис... секое време си носи мода во облекување во фризури и во имиња. Србите да си задржеа старите имиња од време ко живееа неписмени во земуници кај Урал денес ќе се викаа ХМХМ, ГРР. УГАЧУГА, ШТНГА....

Ја мислев тој едноногиот нивни учител им се викал Вук Караџиќ, а од овја србоманиве дознав дека се викал Волкашин. Тоа е човек учи додека е жив.:baeh:

Ја мислев тој едноногиот нивни учител им се викал Вук Караџиќ, а од овја србоманиве дознав дека се викал Волкашин. Тоа е човек учи додека е жив.:baeh:

Тој е турчин. како и династијата КАРАЃОРЃЕВИЌ. Презимињата му се од турскиот збор КАРА - Црно. Тие не се Срби. Тоа се Турци по потекло.

Тој е турчин. како и династијата КАРАЃОРЃЕВИЌ. Презимињата му се од турскиот збор КАРА - Црно. Тие не се Срби. Тоа се Турци по потекло.
A ти каков си рече? :vozbud:
И кој те признава како таков?

A ти каков си рече? :vozbud:
И кој те признава како таков?

Македонец. Види не биди така параноичен “кој ме признава кој не“ Биди маж бе, биди она шо си па и ако си Србин и то е за луѓе, не очајувај. Ако некој ти речи “педер“ не значи дека си педер, ако некој ти речи не си србуле ти си православен хрват и на то не се обзирај, има секакви луѓе ко ќе те негираат али најбитно е како ти се чуствуваш - па макар и како србин. Поарно да си србин отколку с краја да е педер.

Не бе...сачувај Боже ја параноичен.
Параноичен е тој што лупа глупости и има поглед како ова `баткава` на твојот аватар.
А битните работи у овој живот идат на варијанта колку уложуваш,толку ти се враќа.
Или у случајов:Колку поштуеш,толку те поштуат.

И крајно,апсолутно не ти се исплати многу-многу да мудруеш при услови у кои што ти си убедливо најоспоруван од сите на балкан.
Убедливо.
:wink:

Не бе...сачувај Боже ја параноичен.
Параноичен е тој што лупа глупости и има поглед како ова `баткава` на твојот аватар.
А битните работи у овој живот идат на варијанта колку уложуваш,толку ти се враќа.
Или у случајов:Колку поштуеш,толку те поштуат.

И крајно,апсолутно не ти се исплати многу-многу да мудруеш при услови у кои што ти си убедливо најоспоруван од сите на балкан.
Убедливо.
:wink:

Јас не сум аватар - нека не те плаши, синкир и ти си тој ал капоне на сликата на твојо аватар - то се само ентертејмент, а бе не сфаќај се толку озбилно. Многу бе романтични сте. Мене ич не ми е проблем дал некој ме признава или не, ја не го живеам живото за другите - за себе си го живеам, јас немам проблем со идентитет - друг има. Замисли друг се поти и ноќе не спие оти сум јас Македонец?!?! Македонците на светот му дадоа култура, писмо, религија. То ни еден министер или премиер не може да го преправи.

Јас не сум аватар - нека не те плаши, синкир и ти си тој ал капоне на сликата на твојо аватар - то се само ентертејмент, а бе не сфаќај се толку озбилно. Многу бе романтични сте. Мене ич не ми е проблем дал некој ме признава или не, ја не го живеам живото за другите - за себе си го живеам, јас немам проблем со идентитет - друг има. Замисли друг се поти и ноќе не спие оти сум јас Македонец?!?! Македонците на светот му дадоа култура, писмо, религија. То ни еден министер или премиер не може да го преправи.
Тој `Капоне` на аватарот мој е прадедо ми.
И многу јасно дека од разбирливи причини ти не можеш и не сакаш да го ставиш твојот прадедо на аватар.Пошто... не е репрезентативен,јеби га :)
Проблемот е у тоа што `романтични` се овие фашистиве што се на власт.Ко и секои други фашисти,јеби га.
Па прават свињарии од кои што нормалните луѓе се срамат и крстат,дур они не приметуваат и идат у нови и нови јуриши.
И решија дека ќе не скараат со цел балкан.И им успева,право да ти кажам.
Теориите им се равни по тежина на оние на стариот грк од `Мојата дебела грчка свадба`,со тоа што `новоучените` дојдоа до заклучок дека цел свет не е грчки,него македонски.
Инаку...реториката,насоката на делување е иста.

Сега... ја би се смеел и би ме болел таквиот искрено да ти кажам ако последиците од таквото неписмено делување одат по глава само на овците.
Ама не е така.
Него иде на терет на секој еден граѓанин на оваа земја,па и те како сум љут заради тоа.Пошто нејќу да ме гледаат љуто и да ме пцујат каде и да мрднам заради свињариите на дпбне-овците.

Ко шо ти реков не си ти на аватаро твој ко шо не сум ни јас на мојот. Него велиш ова све било неспоразум и некое туѓо масло што се неќиме ! некој друг ги наговарал србите да не не признаваат во нивна СХС и кралевина Југославија, некој друг ги лажел да ги мобилизираат македонците во прва светска војна, некој друг ги терал да стрелаат македонци кои не сакаа да одат на Срем, некој друг ги приморал србите да однесат се од Македонија кога се повлекувале, некој друг ги терал да ги носат македонците да гинат во Вуковар?? а вие наивни не знаевте дека правите лошо... не сте знаеле дека така стојат работите.... баш ме трогна!

Кара на србски не е црно :nenene: И на македонски нема исто значење :smir:

Кара на србски не е црно :nenene: И на македонски нема исто значење :smir:

Па јас не велам дека е Српско презиме туку дека е Турско. Караѓорѓе и Караџиќ се презимиња со турско порекло од турскиот збор КАРА - ЦРН. Караѓорѓе бил црн во тенот та зато и го завикале Караѓорѓе. Ни по тен ни по презиме не е Србин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom