Презимето МРЊАВЧЕВИЌ е српска измислица

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ги мешај хунзите во тема за српските фалсификати.
Хунзите се ФАЛСИФИКАТ.
Ти немаш и нема да имаш ништо заедничко со нив.
А пошто ми се докурчи да се расправам со профашистички настроени мадами...
сега за прв пат ќе пишам еден меил со молба да објасни и даде факти, адресиран до професор по историја и на кој што ќе биде закачена и странава од форумов.
И не тролуј,женска-менска,црвена коса,дрн-дрн...
ШТИТОТ е битен и е одбележје на ГРБ-от.
Јасно, о земјоделецу?

Наведи барем еден манастир на кој е насликан Марко, а се наоѓа на територијата на Србија?

Наведи барем еден манастир на кој е насликан Марко, а се наоѓа на територијата на Србија?
Кој Марко?
Мрњавчевиќ?
Син му на Вукашин?
Внук на Јован Угљеша?
Брат на Андријаш,Иваниш,Димитар и Оливера Краљевиќ?
Братучед со Твртко и Угљеша?
Татко на Јелена?

Колку српски имиња распознаваш?
Или боље јас да ти ги потцртам,а?
Што е следно... дека не се викале така и дека и тоа е српска измислица?
п.с. А за манастирите и сликите на Марко... ќе ти каже некој што повеќе од мене знае.
Јас не љубам манастири и цркви.

И пред било што друго да начкрабаш,
пробај да разбереш дека овој дел од форумов носи наслов ИСТОРИЈА а не НАУЧНА ФАНТАСТИКА.
Пријатно.
Немам повише време за тебе.

Кој Марко?
Мрњавчевиќ?
Син му на Вукашин?
Внук на Јован Угљеша?
Брат на Андријаш,Иваниш,Димитар и Оливера Краљевиќ?
Братучед со Твртко и Угљеша?
Татко на Јелена?

Колку српски имиња распознаваш?
1. Нема никаков историски податок кој ќе сведочи дека се презивале „Мрњавчевиќ“. Кај сакаш обраќај се, таков податок од 14ти век - нема да најдеш. Заклучок: „Мрњавчевиќ“ е измислица.

2. Ниедно.
„Вукашин“ не бил „Вукашин“ туку „Волкашин“ односно „В`лкашин“.

Историски доказ од времето кога тој живеел?

Бујрум:
novacKraljVukasin.jpg

NovacKraljVukasin.jpg

В ХРИСТА БОГА БЛГОВЈЕРНИИ КРАЛ ВЛКАШИН

Останатите имиња се во најмала рака МАКЕДОНСКИ, Твртко повеќе тера накај Хрватско, а Андријаш, Иваниш, унгарски.

не се викале така и дека и тоа е српска измислица?
Тие си се викале така, но србите добиле потреба да ги србизираат. А презимињата се српска измислица.
п.с. А за манастирите и сликите на Марко... ќе ти каже некој што повеќе од мене знае.
Јас не љубам манастири и цркви.
Не е битно дали ти љубиш манастири или не. Знам дека се утепа од барање било каков податок за таков манастир или црква на српска територија, ама не најде, па затоа и следуваше тоа „ќе ти каже некој што повеќе од мене знае“.

Ти си смешен,жими се.
И болно е тоа што пробуваш да го постигнеш.
(а немаш како,пошто фактите се факти и ниедни фашисти не може да ги искриват или променат.)
Пред да дојде факултетски образуваната коњица (факултетски професор по историја сум поканил да ти го вцрвени газето) да ми објасниш и на мене и на сите други што го читаат ова овде ШТИТОТ на ГРБОТ од Мрњавчевиќите од кај искочил?
И оние четирите С на него што претставуваат рече?

да ми објасниш и на мене и на сите други што го читаат ова овде ШТИТОТ на ГРБОТ од Мрњавчевиќите од кај искочил?
Излегол од црталната на САНУ пред 50тина години. Фалсификат кој ниту еден валиден артефакт од 14ти век не може да го потврди дека е вистинит. Ниту пак може твојот „факултетски професор“...

Излегол од црталната на САНУ пред 50тина години. Фалсификат кој ниту еден валиден артефакт од 14ти век не може да го потврди дека е вистинит. Ниту пак може твојот „факултетски професор“...
Аха...добро.
Факултетски професор не вреди.Он лаже.
Дообро.
Тебе ќе те слушаме.
Што си по образовање рече ти?
И од кај ги црпиш твоите интересни доводи кои што треба да ја сменат историјата?

Зеко дај откажи се, смешен те направи Трнот.:pos2:

Зеко дај откажи се, смешен те направи Трнот.:pos2:
Tи што си по образовање рече?
Пошто не ми е јасно како и каде он мене `смешен ме направил` па контам дека мора да сте на заедничка `фреквенција`.
Како беше она... има нека,тајна веза.... :vozbud:

По образовање студент моментално, целам кон магистар.

А ти по образовање што рече дека си?

Не бе каков сану! Од политикин забавник му се грбовите, остај се, знам ја :pos2:

Ти си смешен,жими се.
И болно е тоа што пробуваш да го постигнеш.
(а немаш како,пошто фактите се факти и ниедни фашисти не може да ги искриват или променат.)
Пред да дојде факултетски образуваната коњица (факултетски професор по историја сум поканил да ти го вцрвени газето) да ми објасниш и на мене и на сите други што го читаат ова овде ШТИТОТ на ГРБОТ од Мрњавчевиќите од кај искочил?

Sigurno ne Samo Sloga Srbina Spasava :pos2:Ne bi bila i sredovekovnata forma za da se reci toa,takva.`Da ne imalo B B B B namesto ?:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom