После болна љубов, самоубиство?

• Креатор на темата Креатор на темата kapetan
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не вреди толку за да си го одземеш животот за него :toe: така да категорично НЕ!

Абе ајде што е ова ... Самоубиство само за кукавици е! зошто се плашат да се соочат со реалноста. Што и да се случи продолжуваме натака! Животот е како тркало се врти, ако се откажеш при првата препрека ништо од бизнисот... Самоубиство ич не оправдувам, а најмалку поради љубов. Тоа мислам дека сега само се случува во сапунициве не и на друго место (сепак секогаш има некој забеган) .
Само напред! Што било поминало, што ќе биде ќе помине :)

Е за инат ќе живеам бе. Ќе направам во животот да ме запаметат како некој и нешто. А не како некој шо се убил за девојка. За инат ќе живееаам...ке боли...со тек на време ќе преболам. И ке
That's the spirit Шмекер :)

hebocig многу добар клип , баш за темава:)

Никогаш не би се самоубила за некого едноставно не вреди да си го одземам животот за некој кој не сака да биде со мене. Подобро ужасен крај, отколку ужаси без крај.

[FONT=&quot]Еден ден ке ме бараш...штом ке сфатиш ти СЕ.......[/FONT]
[FONT=&quot]Дека сите други не вредат ни пола од мене......[/FONT]

:pipi::pipi::pipi::pipi:
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Aбе и да е последна женска шо ќе ја иам и цел живот сам да останам не се убивам! Никој не е доволно вреден за да си го одземам животот заради него! :nenene:

more krasta da ja izede zena kako zena koj ja ebe :))) za nea zivot nikad:drk:

Колку и да се силни чувствата за никој не би го одзела животот.
Мојот живот е најбитен никогаш не би извршила самоубиство.
Дали тој би се убил за мене?Сигурно не....Па зошто јас да се убијам за него?
После неколку години сетоа тоа ќе ми изгледа смешно.
Ќе имам маж,деца,семејство,ќе ја дочекам староста со внуци.Нема да дозволам да не го доживеам сето тоа заради некој..:wink:

Не, не би самоубиство за маж, колку и да сум блесава.

Но после лоша кавга би исценирала дека ме згазил воз, за да го потресам. :pos2:

Љубовта може многу да боли и да не може да се преболи така лесно, но сепак може да се преболи. А самиот чин на самоубиство сметам дека не е кукавички туку е само момент на слабост со голем степен на лудост.
Што се однесува до мене.... не би се самоубила, секако не сум до толку луда.:smir:

Самоубиство кукавичлук.Не е самоубиството кукавичлук сведоци за тоа се јапонските камикази пилоти,затоа што да го направиш тоа што го правеле тие треба да се има луда храброст.Самоубиство заради жена, не можам да ја сватам темава, а па не да го разберам некој што би го направил тоа.Не би го направил тоа нормално.Е сега пример хипотетичка ситуација, ми се заканува некој со полн пиштол, брат ќе ја оставиш или готово, тоа нема да се смета за самоубиство нели...

Е сега пример хипотетичка ситуација, ми се заканува некој со полн пиштол, брат ќе ја оставиш или готово, тоа нема да се смета за самоубиство нели...

Тоа ќе биде се умира ли од љубов:)

Тоа ќе биде се умира ли од љубов:)
Ама тоа нема да биди од љубов, ако биди ќе биди од куршум, и не би го направил јас тоа заради љубов, туку повеќе поради принцип.

Нц, премногу се сакам себеси за да се обидам да си наштетам на поекстремен начин од пушење цигари и локање алкохол. :icon_lol:

А животот знае да биде посериозен од раскинување со дечко, па ако веќе земам самоубиство во предвид, разочарување од љубов сигурно би било последно на листата на причини што би ме навеле да си го одземам животот.

Муабетот ми беше,шо мислите која е причината за тоа дејство,дали навистина постои голема болка која не се издржува или тоа се само кукавици,малоумници кои не можат да се справат со ситуацијата,емоциите,па на најлесен начин се откажуваат од животот!

:vozbud:
Епа вака сеа. Болдот со се се согласувам освен со фактот дека се кукавици. Тоа не се кукавици, туку се луѓе кои во тој момент не гледаат ниту еден друг начин на средување на проблемот. А за да се самоубиеш треба голема храброст. Како и да е, емоциите го прават човекот она што е, па затоа би рекол дека после таа болна љубов следи самоубиство кај оние за кои светот започнува и завршува со само една личност, и кај оние кои неконтролирано влијаат на секој настан во животот.
Сепак, постои и таа болка која ти ја спомнуваш, и која најверојатно е причинител за сето ова, меѓутоа, карактерот на човекот е она што е пресудно.

temive se otkaceni...........
moze samo na eden nacin
zenata sto ja sakam bi sakal da mi izvrsi ritualno ubistvo dokolku ne me prima vo nejziniot svet

Kolku i da me razocaral,kolku i da me bole ne bi se samoubila,nikoj ne e vreden za toa a najmalku nekoj sto me povredil.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom