Хемороиди

• Креатор на темата Креатор на темата Vladus
  • Време на започнување Време на започнување
А мора ли слика да ставеш бе бате, да си јадеш г’зо да си јадеш, ова грешка де!:smir:

На правилно место е сликата што, никад не сум знаел како изгледаат хемороидите. Гадна ствар е ова, порано татко ми имаше и ми текнува не можеше да спие дури од што го болеше.:nesum:

На правилно место е сликата што, никад не сум знаел како изгледаат хемороидите. Гадна ствар е ова, порано татко ми имаше и ми текнува не можеше да спие дури од што го болеше.:nesum:

И јас исто..Дури сега видов што е тоа..И ептен гадно е..

Не е пишано дека хемороидите се појавуваат кај луѓе кои имаат поголема тежина, со самото одење доваѓа до триење и тогаш исто може да се појават хемороиди.

Абе на правилно место е ама па можеше да го ставе во линк, а не вака отвараш тема и ....... мислам дека црева ке истуреше на тастатурата!:pov:

Не е пишано дека хемороидите се појавуваат кај луѓе кои имаат поголема тежина, со самото одење доваѓа до триење и тогаш исто може да се појават хемороиди.

Иначе гледам погоре пишува дека и од седење може да се добие хемороиди!
Јас на работа седам цело време, како може да го спречам тоа , или да ги барем намалам шансите за недајбоже нешто такво!

Кај не пробав, шо не пробав, никако и никако.

Денес бев кај Скендер Оџа (Битолчаните го знаат по тоа што праи народни мевлеми, најпознат по масти за изгореници), ми го препорачаа одамна, не ги послушав верував дека освен лекар никој и ништо не може да помогне, сега веќе се предадов и појдов зедов.
Мака мачам со години, и никако лек да најдам.

Ако помогнат, ќе просведочам за истото, и сите кај Скендер(беј) Оџа во Битољ.

Kaj ќе шета бре, тоа едвај стануваат од кревет од што боли, знам другаров едвај ќе прошеташе низ соба...

Налет тоа, ако веќе станеш, со зорт ќе седнеш. :)

ова е лекот 100% за тие што имаат хемороиди и слични глупости.

лекот е од некојси бурарски доктор.кај мене во маало има едно 10 души постари што овој лек им помогнал.ако се пијат апчињата 3 месеци,99,9% хемороидите исчезнуваат.исто е и против фистули,цисти и други перинални воспаленија.
лекот го имало порано во зегин сега го нема.
може директно да се нарача од ресен,таму е магацинот 047 455 390
или скопје 02 2600 280.
ова е на природна база.

а за преглед ви ги препорачувам ГАСТРОТОП,ПРЕГЛЕД Е 60 Денари,толку платив јас,со упат од матична и плави картони.

исто добри се и

отидете на преглед колку и да ви е срам ,се надевам дека со ова ќе помогнам на сите што имаат проблеми од овој тип.

Znaci ova hemoroidive se okolu ili vo analniot otvor?
Jas imam edno drugo problemce malce pogore od anusot me cesase i se cesav i sea mi e ko crvena kozata. Nemam pretstava od sto moze da bide? Sto da prevzemam?

ve molam kazete nekoj lek za nadvoresni hemoroidi

ve molam kazete nekoj lek za nadvoresni hemoroidi
Hepathtrombin.Тоа е маст за надворешни хемороиди.Се купува со рецепт.И задолжително миење г’з само со ладна вода после секоја дефекација и одкога ќе се изгубат хемороидите.

izvinete dali moze za sovet..jas vekje edna godina imam problem so tvrda stolica i nevarenje na hranata, znachi ne odam vo wc po edna nedela 8 9 dena..koristev alkalaks i mislam deka stanav zavisna od nego, no vekje eden mesec prestanav da go koristam i pijam mnogu technosti i potechna hrana, no pak nishto ne mi pomaga..5-6 pati sum otidena na lekar, i pak nisto, vikaat samo techna hrana, no nisto ne mi pomaga...chuvstvuvam kako crevata da ne mi rabotat, a hranata samo mi se talozhi..eve vekje edna nedela ne sum otidena vo wc :( :( :(...ve molam za sovet ili pomos :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom