Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
нарачал некој елкторнски уреди од amazon.com?
ја колку што знам само музички цд-а, двд филмови и книги праќаат тука кај нас.

Зарем не прочита членот погоре има порачано лаптоп, и му го пратиле ?

Едит- 1 сад долар = 47 денари

Зарем не прочита членот погоре има порачано лаптоп, и му го пратиле ?

Едит- 1 сад долар = 47 денари
Директно од компанијата Амазон не може да се порача електроника за МК,а преку разни други продавачи кои одат преку Амазон најверојатно е можно.

Само што ми дојде на ум, не можам да порачувам од амазон бидејки немам кредитна картичка :kesa: а не сум полнолетен, кога не си полнолетен не можеш да имаш картичка така ли? А мама нејната нема шанси да ми ја даде :vozbud:
Ќе мора да поч екам 2-3 години :kesa::nesvest:

Само што ми дојде на ум, не можам да порачувам од амазон бидејки немам кредитна картичка :kesa: а не сум полнолетен, кога не си полнолетен не можеш да имаш картичка така ли? А мама нејната нема шанси да ми ја даде :vozbud:
Ќе мора да поч екам 2-3 години :kesa::nesvest:

Јас на 17 години извадив Visa Electron од Тутунска Банка. Само отидов со татко ми, тој да се потпише... Оди во банката, прашај како е, 99% сум сигурен дека може и малолетен да има дебитна.

Jas imam naracano ama ne direktno od amazon tuku od nivni preprodavaci.
koga go gledas proizvodot imas tuka blizu slikata (karikiram: 16 new and ??? taka nesto: znaci brojkata moze da vide druga) tuka se prerodavacite od drugi firmi sto prodavaat preku amazon. Imam laptop aparat za slikanje, harddisk i razni trakatanci drugi.

Jas imam naracano ama ne direktno od amazon tuku od nivni preprodavaci.
koga go gledas proizvodot imas tuka blizu slikata (karikiram: 16 new and ??? taka nesto: znaci brojkata moze da vide druga) tuka se prerodavacite od drugi firmi sto prodavaat preku amazon. Imam laptop aparat za slikanje, harddisk i razni trakatanci drugi.
Ако не е тајна, колку го зеде лаптопот и колку ти зедоа за царина?

Ги гледам цените, помало нешто не се исплати баш да се нарача од amazon.com (ако ги исклучиме цд-иња,книги...).Многу за транспорт треба, околу 40$ минимум, а негде и многу повеќе. Пример за усб флеш гледав, повеќе за транспорт отколку за производот. Гледав и во amazon.co.uk и amazon.de, таму многу поевтино фаќа транспорт, само не знам каков сервис користат тие, да не испадне после лежарина, ова-она. Од amazon.de се наоѓа транспорт и за 2 евра, а од amazon.co.uk има и за 5-10 фунти.

Ако не е тајна, колку го зеде лаптопот и колку ти зедоа за царина?

Ги гледам цените, помало нешто не се исплати баш да се нарача од amazon.com (ако ги исклучиме цд-иња,книги...).Многу за транспорт треба, околу 40$ минимум, а негде и многу повеќе. Пример за усб флеш гледав, повеќе за транспорт отколку за производот. Гледав и во amazon.co.uk и amazon.de, таму многу поевтино фаќа транспорт, само не знам каков сервис користат тие, да не испадне после лежарина, ова-она. Од amazon.de се наоѓа транспорт и за 2 евра, а од amazon.co.uk има и за 5-10 фунти.

Go zemav mislam negde okolu 329 dolari ili 327 (manje vise :P) a za transport mi dojde okolu 50 $. jas laptopot cisto go plativ preku servisot na amazon. toes mturk. znaci pari za nego ne sum dal strikno ali se rabotese debelo :P. koga dojde tuka spored zakon carinata e 1% mislam a ddv 5% (100% toa). Se na se negde me fati sose postarina okolu 1300 denari da platam tuka. Toes za 1300 denari si zemav laptop ali ne kojznaj kakov ali vrsi rabota. ACER Aspire One. Najslabata verzija. 1.6GHz, 512 DDR2, 8GB SS, 8.9" LCD .... i taka dalje.Toes isto taka da kazam deka go zemav preku firmata XP-Passport koi sorabotuvaat so amazon.com
koga go gledate proizvodot tuka negde do slikata ima linkce do drugite prodavaci obicno pisuva so brojka 15 NEW and ... drndrn taka nesto. Klikas na toa i te nosi do site prodavaci na toj proizvod.
Isto da kazam deka so laptopot si naracav i stikce kingston 2GB ali za shiping za nego ja iskoristiv pratkata od laptopot.
Se na se me fati 401 dolar za pratkata sose shipingot zboram.
Tuka koga dojde za toa plativ 1300 denari.

Pozz

има ли некој на мтурк ?
многу споро некако иде ова,веке 10 саати кликам тука и 4.40 долари имам.
35 хитс од кои 6 accepted 3 rejected и останатите pending.
и кои "задачи" најчесто ги одбирате?

има ли некој на мтурк ?
многу споро некако иде ова,веке 10 саати кликам тука и 4.40 долари имам.
35 хитс од кои 6 accepted 3 rejected и останатите pending.
и кои "задачи" најчесто ги одбирате?

Хммм нот бед :). Јас имам 3.10$, али имам 2 хитови Пендинг (5$ вкупно). Немам кликано хммм од 13ти :)

kako da napravum user na mturk

kako da napravam user na mturk koga dave samo gradovi od us nema drugi zemji da izberes

Кликав денеска прв пат. Едно саат време потрошив, интересни работички има. :) Најмногу на задачи како на пример, најди детали за фирми, најди адреса на фирмата преку Google Maps и слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom