ErT
Console Dude
- Член од
- 17 ноември 2007
- Мислења
- 2.208
- Поени од реакции
- 265
Оф Топик Има некоја страна каде можам да претварам од долари во денари и обратно?
http://www.xe.com/ucc/full/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оф Топик Има некоја страна каде можам да претварам од долари во денари и обратно?
Зарем не прочита членот погоре има порачано лаптоп, и му го пратиле ?нарачал некој елкторнски уреди од amazon.com?
ја колку што знам само музички цд-а, двд филмови и книги праќаат тука кај нас.
Директно од компанијата Амазон не може да се порача електроника за МК,а преку разни други продавачи кои одат преку Амазон најверојатно е можно.Зарем не прочита членот погоре има порачано лаптоп, и му го пратиле ?
Едит- 1 сад долар = 47 денари
Само што ми дојде на ум, не можам да порачувам од амазон бидејки немам кредитна картичка :kesa: а не сум полнолетен, кога не си полнолетен не можеш да имаш картичка така ли? А мама нејната нема шанси да ми ја даде![]()
Ќе мора да поч екам 2-3 години :kesa::nesvest:
нарачал некој елкторнски уреди од amazon.com?
ја колку што знам само музички цд-а, двд филмови и книги праќаат тука кај нас.
Ако не е тајна, колку го зеде лаптопот и колку ти зедоа за царина?Jas imam naracano ama ne direktno od amazon tuku od nivni preprodavaci.
koga go gledas proizvodot imas tuka blizu slikata (karikiram: 16 new and ??? taka nesto: znaci brojkata moze da vide druga) tuka se prerodavacite od drugi firmi sto prodavaat preku amazon. Imam laptop aparat za slikanje, harddisk i razni trakatanci drugi.
Ако не е тајна, колку го зеде лаптопот и колку ти зедоа за царина?
Ги гледам цените, помало нешто не се исплати баш да се нарача од amazon.com (ако ги исклучиме цд-иња,книги...).Многу за транспорт треба, околу 40$ минимум, а негде и многу повеќе. Пример за усб флеш гледав, повеќе за транспорт отколку за производот. Гледав и во amazon.co.uk и amazon.de, таму многу поевтино фаќа транспорт, само не знам каков сервис користат тие, да не испадне после лежарина, ова-она. Од amazon.de се наоѓа транспорт и за 2 евра, а од amazon.co.uk има и за 5-10 фунти.
има ли некој на мтурк ?
многу споро некако иде ова,веке 10 саати кликам тука и 4.40 долари имам.
35 хитс од кои 6 accepted 3 rejected и останатите pending.
и кои "задачи" најчесто ги одбирате?
kako da napravam user na mturk koga dave samo gradovi od us nema drugi zemji da izberes
Направи јузер на Амазон.com и потоа користи го истиот за мтурк.[/quo
fala mnogu Ert