ErT
Console Dude
- Член од
- 17 ноември 2007
- Мислења
- 2.208
- Поени од реакции
- 265
Оф Топик Има некоја страна каде можам да претварам од долари во денари и обратно?
http://www.xe.com/ucc/full/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оф Топик Има некоја страна каде можам да претварам од долари во денари и обратно?
Зарем не прочита членот погоре има порачано лаптоп, и му го пратиле ?нарачал некој елкторнски уреди од amazon.com?
ја колку што знам само музички цд-а, двд филмови и книги праќаат тука кај нас.
Директно од компанијата Амазон не може да се порача електроника за МК,а преку разни други продавачи кои одат преку Амазон најверојатно е можно.Зарем не прочита членот погоре има порачано лаптоп, и му го пратиле ?
Едит- 1 сад долар = 47 денари
Само што ми дојде на ум, не можам да порачувам од амазон бидејки немам кредитна картичка :kesa: а не сум полнолетен, кога не си полнолетен не можеш да имаш картичка така ли? А мама нејната нема шанси да ми ја даде![]()
Ќе мора да поч екам 2-3 години :kesa::nesvest:
нарачал некој елкторнски уреди од amazon.com?
ја колку што знам само музички цд-а, двд филмови и книги праќаат тука кај нас.
Ако не е тајна, колку го зеде лаптопот и колку ти зедоа за царина?Jas imam naracano ama ne direktno od amazon tuku od nivni preprodavaci.
koga go gledas proizvodot imas tuka blizu slikata (karikiram: 16 new and ??? taka nesto: znaci brojkata moze da vide druga) tuka se prerodavacite od drugi firmi sto prodavaat preku amazon. Imam laptop aparat za slikanje, harddisk i razni trakatanci drugi.
Ако не е тајна, колку го зеде лаптопот и колку ти зедоа за царина?
Ги гледам цените, помало нешто не се исплати баш да се нарача од amazon.com (ако ги исклучиме цд-иња,книги...).Многу за транспорт треба, околу 40$ минимум, а негде и многу повеќе. Пример за усб флеш гледав, повеќе за транспорт отколку за производот. Гледав и во amazon.co.uk и amazon.de, таму многу поевтино фаќа транспорт, само не знам каков сервис користат тие, да не испадне после лежарина, ова-она. Од amazon.de се наоѓа транспорт и за 2 евра, а од amazon.co.uk има и за 5-10 фунти.
) a za transport mi dojde okolu 50 $. jas laptopot cisto go plativ preku servisot na amazon. toes mturk. znaci pari za nego ne sum dal strikno ali se rabotese debelo
. koga dojde tuka spored zakon carinata e 1% mislam a ddv 5% (100% toa). Se na se negde me fati sose postarina okolu 1300 denari da platam tuka. Toes za 1300 denari si zemav laptop ali ne kojznaj kakov ali vrsi rabota. ACER Aspire One. Najslabata verzija. 1.6GHz, 512 DDR2, 8GB SS, 8.9" LCD .... i taka dalje.Toes isto taka da kazam deka go zemav preku firmata XP-Passport koi sorabotuvaat so amazon.comима ли некој на мтурк ?
многу споро некако иде ова,веке 10 саати кликам тука и 4.40 долари имам.
35 хитс од кои 6 accepted 3 rejected и останатите pending.
и кои "задачи" најчесто ги одбирате?
. Јас имам 3.10$, али имам 2 хитови Пендинг (5$ вкупно). Немам кликано хммм од 13ти 
kako da napravam user na mturk koga dave samo gradovi od us nema drugi zemji da izberes
Направи јузер на Амазон.com и потоа користи го истиот за мтурк.[/quo
fala mnogu Ert