Ти си Македонија! Дали?

Дали ги поддржувате кампањите "Ти си македонија"

• Вкупно гласачи
    121
Па види убаво прво па после лупај тука.Покажано е како тој е отпуштен од работа и како почнува сам да работи-приватно.Не лупај кога на рекламата е убаво покажано тоа дека прво почнува само приватно,потоа вработува други итн.!
Да, и тогаш мрморецот ја виткаше чоколадата...абе деца деца, уште ли верувате во такви приказни? Почува сам да работи приватно, и топ му оди, и се шири, и после други работат за него...и хепи енд.

Погледни ја реалноста бе лепи. Колку години имаш? Сите ќе возевме лимузини.

И ќе бевме Оназис...ќе почневме со шиткање моливчиња по улица, и ќе станевме милијардери.

Па работите тргнаа на подобро.Неможе оваа влада преку ноќ да направи да станеме Данска.Плукате по владата стално.Јас незнам што сакате,можда ги сакате пак комуњариве да испосерат уште повеќе!

Комуњарите не може никој да ги стигне во арамилукот што го направија псоледниве години. Ама нејќам некој за кого сум гласал да ме дупи у здрав мозок бе и да троши пари што сум ги платил за данок за да ми кажува басни. Нејќум.

Распукала Шар планина муабет.

Штета што све е обратно...
Па обратно е. Пошо сите само се жалат од нешо, а ништо не превземаат и си остануваат тупо стадо со наведнати глави.

Абе, Интерсно, ти реков...Се осеќаш социјално загрозен?
Онеправден на било каков начин?
Буни се! Протестирај, пишувај писма, алармирај организцаии, кревај галама...Не останувај со муабети пред кооперација. Не бидете празни мрчала.

А муабетот за заработувачка...Да, можеби има онеправдени категории. Ама дека толку не може да се живее тука...епа, не е баш така.

Ние ко народ уше си живееме у она од комунизмот, кога само се лежеше, парите сами идеа, и све беше на грб на државата.
Епа не е више така.
И плус...Имаме луѓе кои се спремни да фатат џенем у некоја земја, да рмбаат ко скотови на некое понижувачко работно место, и пак да се вратат со смешна пара.
Али, кога се тука у Мк, не им се работи. Тука све од некој чекаат.

У главата, у свеста ни е проблемот.Од една страна нејќеме ништо да превземе, а од друга само нешто бараме. Ама, така ништо не се добива. Се е акција-реакција.

Да, и тогаш мрморецот ја виткаше чоколадата...абе деца деца, уште ли верувате во такви приказни? Почува сам да работи приватно, и топ му оди, и се шири, и после други работат за него...и хепи енд.

И ќе бевме Оназис...ќе почневме со шиткање моливчиња по улица, и ќе станевме милијардери.

Комуњарите не може никој да ги стигне во арамилукот што го направија псоледниве години. Ама нејќам некој за кого сум гласал да ме дупи у здрав мозок бе и да троши пари што сум ги платил за данок за да ми кажува басни. Нејќум.

Значи ти веруваше и се изгоре. :toe: Тоа е живот, идеме даље, у нови походи, нови победи, у боље живот.

А добро што има везе јас колку години имам?Или ти како постар мора со иронија да ми постираш?Лично мене не ми сметаат рекламите нека ги има можда на некои им влева самодоверба.

Е, само во тој дел ми е прикладна рекламата. Ти си Македонија. Браво. МАкедонски синдром, на сите ни е лошо, а никој не вели ни А. Баш така. Се согласувам. Јас сум Македонија, јас велам : Леле бе, кај најдоја ова работнициве да штрајкуваат денес бе паа, не ќе можам у рамстор да отидам бе па, има намаление на панделки за кучиња...
Јас сум Македонија, јас не знам што е најдобро за себе!

Е, тука се согласувам, требаше некој да ни го акне то в лице

Па обратно е. Пошо сите само се жалат од нешо, а ништо не превземаат и си остануваат тупо стадо со наведнати глави..
Види, багер не е мој стил да превземам нешто, ама на наредни избори знам што ќе превземам. Сигурно нема да гласам за оние за кои сум гласал цел живот, на сите избори. Не, нема да гласам ни за комуњарите, скраја да е. Ќе гласам за некоја безгласна партија, ради реда, да не поништувам ливче, од сосема други причини.

Абе, Интерсно, ти реков...Се осеќаш социјално загрозен?
Онеправден на било каков начин?
Буни се! Протестирај, пишувај писма, алармирај организцаии, кревај галама...Не останувај со муабети пред кооперација. Не бидете празни мрчала..
Се осеќам дека некој ме дупи у здрав мозок. И не останувам на муабети пред кооперација, си кажувам мислење. Ти бе стварно чудна си, да не е дозволено овде само пофални зборови да нижеме, на Томиќ што си му ти?

А муабетот за заработувачка...Да, можеби има онеправдени категории. Ама дека толку не може да се живее тука...епа, не е баш така..
Се кладам дека си тинејџерка од богато семејство која не работи. Ставам 100 евра. Ти, ама никогаш не си видела како е да работиш сам во државава, и колку е лесно, и кои поволности ти ги нуди.

Ние ко народ уше си живееме у она од комунизмот, кога само се лежеше, парите сами идеа, и све беше на грб на државата.
Епа не е више така. .
Не е така, знам, работам, имам сопствен бизнис. А што е со тебе?

У главата, у свеста ни е проблемот.Од една страна нејќеме ништо да превземе, а од друга само нешто бараме. Ама, така ништо не се добива. Се е акција-реакција.
Ти имаш Томиќ свест изгледа само.

Ти треба кампања да ти каже дека треба да работиш, за да видиш како е.

А добро што има везе јас колку години имам?Или ти како постар мора со иронија да ми постираш?Лично мене не ми сметаат рекламите нека ги има можда на некои им влева самодоверба.
Како нема врска колку години имаш? Има. Не може 19 годишен тинeјџер на кого уште му расте да ми соли памет за реални искуства, а нема ден работен стаж.

Остај ја АДА таа нема гледано ниту еден спот, ама 'се знае' за нив и ни објасни што е суштината.
Ја следам кампањата уше од април годинава, кога се појавија првите билборди. Затоа не си носи сам заклучоци.

Суштината е многу слична на онаа максимата на Кенеди:
"Не се прашувај што државата може да стори за тебе, туку што можеш да сториш ти за државата"

Нешто што атрофираниве граѓани не можат да го согледаат.

зa Qark---лаици колку сакаш лесно е да се збори...нека напраат тоа вашите ваква ствар па за мани е најлесно да се најдат...а знам зашто се буните...па вајда нема да ставиме тетки со шамии кој после ни рагаат бесни момци кој вопланините пукаат со 4 пушки и ништо повејке...ако не ти се свиѓа бе брат иди негде швицарска њемачка ко што знаете да кажете вие...а не да јадеш наш леб тука јас што плакам придонеси а ти денар не си платил па ке се жалиш за некој "наши пари" -- кој ваши бре ооооох

Ја следам кампањата уше од април годинава, кога се појавија првите билборди. Затоа не си носи сам заклучоци.

Суштината е многу слична на онаа максимата на Кенеди:
"Не се прашувај што државата може да стори за тебе, туку што можеш да сториш ти за државата"

Нешто што атрофираниве граѓани не можат да го согледаат.
Ја откриле Америка. Со стари фрази пола век, кои служат за оградување од одговорност и ништо друго.

Еве, јас имам свој бизнис. Редовно плаќам даноци. Добар граѓанин сум. Го полнам буџетот на државата, правам за државата. На секое тромесечие, од мојот бизнис и даноците кои ги плажам на државата, можам да се пофалам дека државата со мои пари обезбедува плата за државните службеници, или опрема за болниците, или гради објекти од државен интерес...

...или...дека ги пичка на глупи реклами.

Што прави државата за мене?

Види, багер не е мој стил да превземам нешто, ама на наредни избори знам што ќе превземам. Сигурно нема да гласам за оние за кои сум гласал цел живот, на сите избори. Не, нема да гласам ни за комуњарите, скраја да е. Ќе гласам за некоја безгласна партија, ради реда, да не поништувам ливче, од сосема други причини.

Се осеќам дека некој ме дупи у здрав мозок. И не останувам на муабети пред кооперација, си кажувам мислење. Ти бе стварно чудна си, да не е дозволено овде само пофални зборови да нижеме, на Томиќ што си му ти?

Се кладам дека си тинејџерка од богато семејство која не работи. Ставам 100 евра. Ти, ама никогаш не си видела како е да работиш сам во државава, и колку е лесно, и кои поволности ти ги нуди.

Не е така, знам, работам, имам сопствен бизнис. А што е со тебе?

Ти имаш Томиќ свест изгледа само.

Ти треба кампања да ти каже дека треба да работиш, за да видиш како е.

Како нема врска колку години имаш? Има. Не може 19 годишен тинeјџер на кого уште му расте да ми соли памет за реални искуства, а нема ден работен стаж.
Одамна останаа тинејџерските години зад мене...И да, работам. Не во своја фирма.

А, ако пратиш, нагласувам дека е потребна бунтовност и самосвест, а не помирување со ситуацијата.

Исто како што сметам дека кампањава е бенигна, и дека само пружа порака како треба да си поажурен за себе и државата, а не да чекаш работи од небо сами да паднат.

Ондак, што ти пречи мојата бунтовност? Постиравме во исто време, види го постот погоре, ќе ја разбереш подобро бунтовноста зошто е присутна.

Ма не ми смета твојата бунтовност. Не ми смета било чија бунтовност. Напротив, секогаш подржувам луѓе кои знаат да се изборат за себе и своето.

И сметам дека со кампањава се удира акцент од потребата за самосвест и ажурност. И само затоа ја подржувам.

А, ти веднаш се ставаш во дефанзива, и тогаш кога не настапуваат офанзивно кон тебе:smir:
Камо среќа тој жар да го преточиш и во пракса, односно во извојување на промени.

Интересна кампања. И да ЈАС СУМ МАКЕДОНИЈА, и Ада и Трн и Бада и Ацид и брат ми и Александар и Џевџет и све, со сите сме МАКЕДОНИЈА.
Јас открив дека сум МАКЕДОНИЈА, а ти?
Инспирирано од кампањите со чичковците на руските постери на кои пишува И ти си Русија од давнешна триестрејќа, и брадестиот чичко кој вика И ти си Америка :wink: Џоин д арми, или во пределите кај што живеат црнци Џоин д арми мадафаказ.

Баш и не знаете дека сте Македонија.

бла бла бла бла итн ...

.

е еднаш решив да се сложам и не ја бива пак работата

има негде копче за PAUSE???

каква претенциозност, ти ќе ми кажеш дали знам или не знам што сум и кој сум јас, и уште пак ќе ми објаснуваш

И сметам дека со кампањава се удира акцент од потребата за самосвест и ажурност. И само затоа ја подржувам.

А, ти веднаш се ставаш во дефанзива, и тогаш кога не настапуваат офанзивно кон тебе:smir:
Камо среќа тој жар да го преточиш и во пракса, односно во извојување на промени.

Јас сметам дека правам за државата многу работи, ти кажав погоре и конкретно што и како. Ама не ми треба бе со мои пари да ми каже дека јас сум бил Македонија.

А за во пракса, го правам и таму. Нит се знаеме, нит познаваме, така да нема потреба такви форици да ми кажуваш и да ми посакуваш среќа. Ашколсун, до сега ја имам. Со свој труд, со свој ксмет, со своја пот, не дека некоја глупа кампања ми кажала дека јас сум Македонија.

Инаку, и форумов е пракса. Ништо не е џабе. Па и анкетата е приличен одраз на тоа како размислува народот, ама овој пат цифрите од рејтингот не и се баш наклонети на владата.

Што побргу ќе почнат да го слушаат народот, толку подобро за нив.

Јес да комуњарите се бунат за се живо и диво, за секој потег на владата, и за добро и за лошо само колку да се оди контра, па затоа веќе никој не ги рецка и личат на банда глупи деца, ама владата мора да разбере дека и таа прави грешки, и дека мора да ги послуша обичните луѓе кога се бунат за нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom