Ти си Македонија! Дали?

Дали ги поддржувате кампањите "Ти си македонија"

• Вкупно гласачи
    121
да да ...
на мноогуу пати јавно ..
а и на писмено у програма ..
дека ако дое ред за името да се мења и се дое до компромис ќе се стави на Референдум
на кој сум сигурен дека нема да успее и народот нема да прифати било каков компромис :toe:
дали ти тоа скакш да кажеш дека е можно Гвујо на референдум да ни подметне и не фер компромис ?

шо е воа ја трава ли пасам....
Очигледно тоа им е појдовната мисла за правењето на дебилните реклами.

Се зависи дали владата (за опозицијата знаеме) ќе реши да го подржи референдумот, но со самиот факт што рекоа предлог што сметат дека е добар ќе го стават на референдум кажува дека таков предлог би имал нивна подршка, што би значело ако дојде до референдум најверојатно името ќе отиде. Референдум најдобро да нема, преголем е ризикот некаква Северна Македонија да се зацементира следните 1000 години.

се согласувам ако се ставиме на референдум....потврдуваме дека не знаеме кои сме...па од кога се гласа име и идентитет па доста се нон-сенс работи дее:smir:

Се зависи дали владата (за опозицијата знаеме) ќе реши да го подржи референдумот, но со самиот факт што рекоа предлог што сметат дека е добар ќе го стават на референдум кажува дека таков предлог би имал нивна подршка, што би значело ако дојде до референдум најверојатно името ќе отиде. Референдум најдобро да нема, преголем е ризикот некаква Северна Македонија да се зацементира следните 1000 години.

а како ќе отиде ...
треба народот да го изгласа ...
додека се спрема референдум ... ќе се спрема и МАСОВЕН ПРОТЕСТ ...
зар нема да испаднеме да протестираме ?
ДА ПРОТЕСИРАМЕ у прав смисол на зборот ...

да да ...
на мноогуу пати јавно ..
а и на писмено у програма ..
дека ако дое ред за името да се мења и се дое до компромис ќе се стави на Референдум
на кој сум сигурен дека нема да успее и народот нема да прифати било каков компромис :toe:

е тука е проблемот кај вас .. шо не гледате 2 те страни шо нудат ... туку сте слепи пред БЦ ...:toe:
ма никој не е слеп за б.ц. сите знаат каков е дури отворив тема дека типот е луд после се да се врати во сдсм назад
знам дека нема да се мења името преку референдум туку поради тоа што нема да има исполнет цензус ќе биде максимално злоупотребено од грцине
и после џоле ќе се појави што да правиме кога голем дел од населнието е индиферентно кон тоа прашање и на крај ќе се сликате и име ќе иде и стапот ќе го јадеме со кризава ради преглупавава влада
marsovke )))) definitivno ti pozeluvam da se zaljubis vo nekoj tezok nacionalist ))))), eve za pocetok neka bide i vmrovec )))
ма каков сака нека биде по ориентација само нека ми пасува и да не не се обидува да ги смени моите погледи кон политиката

не ме колни така :))))))

Он нема да го смени ... само верувам дека на референдум НИЕ НАРОДОТ НЕМА да го смениме

Зар ако дое до нешто такво ти нема да испаднеш?

Колку, во проценти, си сигурен во својот лидер ?

Референдум тешко, до сега он сам решаваше за секое прашање , па не верувам сега да го смени тоа иако ова не е обично прашање...

Нејсе тоа, ја мислам дека тоа е веќе завршена работа, дека џабе разглабаме тука дали нешто ќе се деси затоа што веќе е решено како и што ќе биде само што се чека погоден момент за да се соопшти...

Немири нема да има, протест можеби мал пошо ќе нема кој да го организира за да се претвори во нешто поголемо, а се знае дека стихијоноста и не е баш особина на нашиот народ...

Едно забележувам кај вас „бунтовниците“ денешни во Македонија... Сте запнале нешто за трошењето на државните пари , тоа е некоја нова „табу тема“ во последнава година, и демек тие се вашите пари а владата „нечија“ ги троши за „глипости“. А кои бе ваши пари кога вие не заработувате, сите сте невработени и тн... Мене вакви реклами не ми пречат, не дека мене ќе ми докажат кој сум, јас си знам од денот на раѓање кој сум и што сум, туку на вас со таквите подмолни и преверзни размислувања да ви ги исперат мозокот до таа точка , што ќе предизвика едно „масовно самоубиство“ па конечно да се исчистите од ова поднебје.
Поарно е да не знаете и не слушати а најмалку пак да видите каде се трошат „вашите пари“ , толку „тешко заработени“, срамотилаци едни, па имате усти и лице да правите ваков муабет.

Едно забележувам кај вас „бунтовниците“ денешни во Македонија... Сте запнале нешто за трошењето на државните пари , тоа е некоја нова „табу тема“ во последнава година, и демек тие се вашите пари а владата „нечија“ ги троши за „глипости“. А кои бе ваши пари кога вие не заработувате, сите сте невработени и тн... Мене вакви реклами не ми пречат, не дека мене ќе ми докажат кој сум, јас си знам од денот на раѓање кој сум и што сум, туку на вас со таквите подмолни и преверзни размислувања да ви ги исперат мозокот до таа точка , што ќе предизвика едно „масовно самоубиство“ па конечно да се исчистите од ова поднебје.
Поарно е да не знаете и не слушати а најмалку пак да видите каде се трошат „вашите пари“ , толку „тешко заработени“, срамотилаци едни, па имате усти и лице да правите ваков муабет.

воа е поарно и повистинито

Полека со тоа чистењето да не случајно несакајќи сам се исчистиш.
Што не ти е јасно тебе Горане?
Кажи ќе ти објасниме...

EDIT:

Уствари ти ли си оној Горан кој до пред некој месец на секој пост кењаше за некакво обединување ?

колку само лесно ни солиш памет додека ти си се шеташ по романија или каде беше?

шо е воа ја трава ли пасам....па не е све дебили у земјава или они така мислат или се перат пари или е контрола на медиумите или двете последни или......:vozbud:
и двете

сеа ќути и паси трава :pos2:

Го цитирав чисто да го прочитат уште еднаш "еманципираното" девојче и "реалниот" чичко.

Јас искрено незнам со кој Горан вo моментов дискутирам???:toe:

Со овој:
Goran_Makedon напиша:
Еве , нешто што е едно од најзагрижувачките дејствија кое се одвива паралелно со нашата транзиција. Не ми е јасно која е целта на поделбата во една толку мала и убава земја? Зар не научивме доволно овие 18 години и не прочитавме доволно низ нашата историја за ваквото самоуништувачко расположение? Не сакам да ве масирам со филозофирање, ама ве поканувам сите , партиски членови и симпатизери, неопределени, Македонци , Албанци и сите други националности, луѓе од било кој град или село и класа во Македонија. Дајте да подискутираме како да се промени оваа негативна ситуација, реално да поработиме на ова , сите како Македонци, да си кажеме што ни пречи едни кај други, да ги измениме меѓусебните односи и да донесеме ете еден правилник на меѓусебно однесување и почитување.Сигурно испуштив да спомнам многу работи, затоа ве молам давајте идеи и ве молам бидете конструктивни и сериозни кон оваа тема, бидејќи сметам дека е многу важна за секој еден од нас.
Или со овој:

Ти дефинитивно патиш од разноличие.

Јас искрено незнам со кој Горан вo моментов дискутирам???:toe:

Со овој:

Или со овој:

Ти дефинитивно патиш од разноличие.
мсилев дека само јас сум шизофреник бреее имало и други
се тешам :vozbud:

не можам.
се нервирам...па до толку ли бе АБЦ ум да немаме бе или птичките ни го земаја бе...па ова испадна рекламите на А1

шо е воа ја трава ли пасам....па не е све дебили у земјава или они така мислат или се перат пари или е контрола на медиумите или двете последни или......:vozbud:

Сето тоа е дел од програмската шема на Грујовата “фабрика“ за која одамна викам дека треба да ја смени,посебно затоа што таа е всушност истата онаа фабрика со која Бранко владееше одреден период,па кога падна тешко можеше да се крени и затоа ја затвори “фабриката“ која веднаш го зеде Грујо “во скут“ да го “тимари“,барем за оној период додека не си најде друга жртва.
Не се само рекламите во прашање,тука се и скулптурите,црквите,самата појава на митинзите но и целосниот протокол со кој настапува целата влада пред медиумите како да се “првачиња“ кој се сликаат со учителката.
Таквата фора ќе опстојува како успешна година,две па можеби и три кај народот,ама после тоа негативностите толку ќе бидат воочливи што секој потег однапред ќе биде осуден на неуспех,зошто конечно и назаслепените ќе сфатат дека некој ги дупел на здрав мозок итоа на нивна сметка.:toe:

мсилев дека само јас сум шизофреник бреее имало и други
се тешам :vozbud:
Па незнам....стварно сум изненаден од некој кој до пред вда месеца во секој пост кењаше за некакво обединување та обединување.

Да не сакаше дечкото да каже да се обединиме околу ДПМНЕ.
Најверојатно коа виде дека не му упали филмот, му залепија платинките па и тој почна да бара предавници.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom