Брак... а деца кога?!

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
dajdo напиша:
pa mislam deka ke bidam dovolno vreme pred brakot so devojkata i sigurno ke ziveeeme zaedno taka da koa ke bide toj momentot ke se pogodi i ke se napraaai dete ali mislam deka za edno 4 do 5 meseci sigurno ke ja zatrudnam mojata buduka zena
Ништо не те разбрав:icon_eek: :icon_eek:

Deca bi bilo normalno posle nekoja godina vo brak, prvim da sme sami so coekot , da setkame niz svet da imame stabilen zivot poln so ljubof i harmonija pa posle ako daj gospod ke si dojdat i deca ...

Сум за некое време поминато сами, па нахнадно деца. Не за шетање, како што кажа и Ацева, туку за адаптирање еден на друг и да се види колку може да се постигне една заедница меѓу партнерите првенствено. Ако успеат да се заедно некое време (немора да се долги години тоа) во слога и без деца, со децата покасно ќе им е уште посовршен животот.

Би се омажила откако ќе си ги завршам сите работи со школото,па после ете 2 години би сакала да имам и дете. Ако не две барем една. Онака,да се стабилизирам јас,да ми се стабилизира бракот,да си се подготвиме убаво со партнерот,да си прошетаме малку и после да си имаме детенце.
Макар шо то не значи дека ако мојот есап не ми излези на пазар дека ќе земам јас да абортирам или слично,нема шанси теоретски бе! :)
Ако не ми излези есапот,ќе биде што ќе биде,па ќе си се борам да го остварам и покрај и брак и дете,не би била ни прва ни последна на крај краева.
Ама дај Боже се со ред.

Доколку немаат заеднички живот пред брак партнерите пожелно би било барем година и нешто во бракот да поживеат сами, а потоа да планираат деца, е сеа ако се случи да дојдат порано децата добредошле,но сепак сум за малку заеднички живот со партнерот било да е тоа пред бракот или во бракот. Сепак е различен животот од врска до заедничко живеење.

I jas mislam deka e podobro prvo malku da se prozivee sami ubavo da se zapoznaes megusebno, da se stvorat uslovi za deca, i decata da rastat vo zdrav dom. Sekoj razlicno si razmisluva. Vo sekoj slucaj decata se golema radost ama i golema obrvska. :icon_lol:

За деца има време.Прво треба да се создаде хармонија во светот во кој децата треба да живеат,па после ќе се мисли на деца

Devilish Angel напиша:
Доколку немаат заеднички живот пред брак партнерите пожелно би било барем година и нешто во бракот да поживеат сами, а потоа да планираат деца, е сеа ако се случи да дојдат порано децата добредошле,но сепак сум за малку заеднички живот со партнерот било да е тоа пред бракот или во бракот. Сепак е различен животот од врска до заедничко живеење.

Ова звучи убаво, ма не ми е јасно од каде си дошла до овој аклучок, бидејќи има примери каде што многумина го пробале и се обиделе, а сепак нјчесто не успеало. Мноупати се одложувало имањето деца од икс причини, при брак и заеднички живот и пред и по регистрацијата. Не знам, јас останувам на своето милење. Кога и да дојдат децата, ако се од љубов, нема тајмлајн. Бујрум. Пред, после, веднаш...нема разлика. Барем за мене.

Децата влијаат лошо на психата, ноооооооооооо,чилдрен го то скууул
Замисли цел ден да ти кењка над главата има да се фрлам у аквариум на гузглавачки.

astrion напиша:
Замисли цел ден да ти кењка над главата има да се фрлам у аквариум на гузглавачки.
:oftopic: Не знаев дека и у Струмица има такви изроде.

Децата не се предмети кои можеш да ги порачиш тогаш кога ти сакаш,или кога тебе веке ти е скиснато од самечкиот живот.Децата се дар од бога и треба да сме благодарни што нашето поколение тече,а кога дошле и колку дошле добродошле.

astrion напиша:

Батак, ондак џиткај се од одма во тоа аквариумот.

astrion напиша:

Кога ке го имаш твое,твоја крв,ке видиш колку ке ти е мило и ке ти иде и душата ако треба да си дадеш за него.Не говори така.
Знаеш ли баш колку психички те смирува твое дете?јас знам.Многу.Имам прекрасна керка што ја сакам најмногу од се.

Човек кој нема деца не може да размислува исто како човек кој веќе има. Не му замерувајте, верувам дека ќе го смени мислењето кога ќе му дојде време:)

Деца ... тоа беа оние што ке ти го ограничат животот , оние што треба да ги влечеш сегде... НЕ САКААМ ДЕЦАА !

3 - 4 години па деца... Македонциве праат деца па се зимаат .

v1rtuaL_M напиша:
Деца ... тоа беа оние што ке ти го ограничат животот , оние што треба да ги влечеш сегде... НЕ САКААМ ДЕЦАА !

Добро бе како можете вака да гледате на децата???? Нема нешто поубаво од дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom