Брак... а деца кога?!

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Кога деца?Кога ќе дојде време за нив,кога ќе се зачнат,не иде секогаш по планот кој сме го планирале,за мене децата се дар од Бога и кога ќе дојдат добродошле,не ги сваќам оние постови "во врска толку и толку години па уште неколку години без деца онака да се види како ќе функционира"-не сте се исфурале сите тие години во врска па сега ќе надохнадувате?!?!

Материјално поткрепени па тогаш деца,донекаде да донекаде не се согласувам со таа мисла па не биле сите моќни финансиски што имаат деца,и моите кога сум се родил не работеле и двајцата па не ми фалело ништо колку што знам од муабети и памтам па си дошло се во ред и работичка и парички и уште едно детенце се по ред

Aceto18 напиша:
Но зошто на пример ако мојата девојка не е способна да роди деца (не дај боже) да ја оставам..... кога ја сакам. Потоа што ке се случи со неа. Така да ако не можеме да имаме деца (не дај боже) ке си посвоиме и пак ке ни биде убаво

Топ браво е со ова се согласувам во потполност и срамота за оние кои растураат брак поради вакви околности,каде отишла таа љубов која била крунисана со брак не ми е јасно тоа при вакви околности

Брак па.......деца после 2-3 години.

mislam deka prvo treba da se naviknat na brakot.. edno 2-3 god, da vidat deka stvarno mozat da uspeat zaedno, pa posle da formiraat semejstvo. oti ako se izbrza, ne sme napraile niso, samo use + 1 rastureno semejstvo a veruvajte mi od iskustvo vi kauzam, ne e ubaa slikata!:toe:

ako stojat OK materjalno za dete..ondak nema termin da se planira..koa ke se fati togas...kako i da e deteto e bajagi "expensive rabota" ne vikam deka ako ne se bogati aj da ne praat dete..ali..ipak...treba da se razmisli ubavo so gi ceka i kako ke se snajdat ako ne se dovolno materjalno potkovani:toe:

A da procitase se od pocetok i da vidis deka ima na forumov i primeri deka parite ne se presuden tuku skoro nikakov faktor za deca i brak ako ima ljubov.

prvo brakot, pa posle zaednicko ziveenje odnosno uzivanje da se osetat bracnite vodi i red drugi raboti :)e tek posle 2-3 godini deca :)

Би сакала да стапам во брак на околу 24 год. а бебенце би сакала по 1 година а може и помалку. А немам ништо против и бремена да се омажам. Баш е слатко

awe od ko ke se zemime da si go pozivejme zivotov,oti zivotov mn glup go praat lugevo,se zemaat samo za da ostavat nasledstvo,ami ke bidi i toa.prvo pozivej zivotot vraboti se ubavo prosetaj niz svetot malku,pa posle ke doat deca a ne zemi se i odma deca ili najcesto decata pa posle brakot...

Шо знам, за изживувајње нели е подобар оној тест период на заедничко живеење пред бракот кој го практикуваат се’ повеќе двојки?
Сепак, после свадбата би било убаво едно време сами, како одделени од сите да си поживеат младоженците. И сметам дека тој период на ’слободно’ живеење е би требало да биде подолг од една година. Годините минуваат, а не би сакал поради моите ненаситни (да речеме) потреби за изживување, да добијам дете на постари години.
Кажав веќе, сметам дека една година е доволна за адаптација.

Мислам дека по свадбата или така нареченото земање би требало малку да се почека еден одреден временски период.Како на пример 1-2 години додека трае тоа прилагодување, а потоа да се чуваат деца.не е баш убаво да се чека многу долго време и по стари години да се чуваат деца:toe:

Делам мислење со цитираниот член.
Оooh, can't wait!!
зависи колку време иделе претходно...ако иделе 3-4 години, па се земале, кое фајде од 1 година :) само меден месец (или два) да помине па време е за сериозност...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom