Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Не сме.
Јас бев максимално озбилен и коректен, се додека се разговараше логично. Оној момент кога почнаа да се шверцуваат глупости од типот може со мирна совест да се биде христијанин и телемит истовремено, тоа се промени. Кога дискутирам со некого, очекувам да ги следи барем основните правила на логиката А=А и А е различно од Б. Јас можам да сварам многу работи for the sake of the argument но и мојата стрпливост има граници. Јас се интересирав за теоретските поставки за телемата, и секогаш кога треба да се даде одговор разбирлив за сите во светот во кои постоиме, следува некое Египетско име...
Жал ми е, но реакција на тоа ќе биде само потсмев...
Одиме уште еднаш значи од почеток. Веќе ми е досадно твоето Ова е глупо она не е глупо, она е логично ова не е

Одлично, значи се што не разбираш ти ќе се подсмеваш на тоа. И се што не одговара на твојата логика, исто така ќе се подсмеваш. Одличен пристап.
Немам против. Како сакаш така. Мене тоа нема да ми штети ниту пак да ме навреди

Сега ќе оставам да се тегавиш за теоријата за телема или да ми кажеш ти како во телемата А не е Б или дека А е А , бидејќи ти си познавач и логичар

Сигурно и 0=2 ти е како што велат „шпанско село“

Се расправам за глупости по форум со некој што не го разбира ниту Законот ниту било што што е врзано за темата, туку е само скептик и се му е нелогично и неразумно.
Ајде, кога ќе имаш време, за теорија да научиш (телема и теорија, ах што нема да ми зборуваат веќе), земи книги и читај