Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Не сме.

Јас бев максимално озбилен и коректен, се додека се разговараше логично. Оној момент кога почнаа да се шверцуваат глупости од типот може со мирна совест да се биде христијанин и телемит истовремено, тоа се промени. Кога дискутирам со некого, очекувам да ги следи барем основните правила на логиката А=А и А е различно од Б. Јас можам да сварам многу работи for the sake of the argument но и мојата стрпливост има граници. Јас се интересирав за теоретските поставки за телемата, и секогаш кога треба да се даде одговор разбирлив за сите во светот во кои постоиме, следува некое Египетско име...

Жал ми е, но реакција на тоа ќе биде само потсмев...
Одиме уште еднаш значи од почеток. Веќе ми е досадно твоето Ова е глупо она не е глупо, она е логично ова не е :) Поминаа 3 дена во вакви тетеравења :) Па нели кажав нема логика? Сега ме нарекуваш лажго? Па јас си кажав убаво, а ти што не читаш или читаш и разбираш како што сакаш, тоа јас не сум крив.

Одлично, значи се што не разбираш ти ќе се подсмеваш на тоа. И се што не одговара на твојата логика, исто така ќе се подсмеваш. Одличен пристап.
Немам против. Како сакаш така. Мене тоа нема да ми штети ниту пак да ме навреди :)

Сега ќе оставам да се тегавиш за теоријата за телема или да ми кажеш ти како во телемата А не е Б или дека А е А , бидејќи ти си познавач и логичар :) Абе ајде :) Дури и ме насмеа :)

Сигурно и 0=2 ти е како што велат „шпанско село“ :) Иако јас би можел да ти напишал една книга за тоа, бидејќи сакаш теорија нели.... Но нема :)

Се расправам за глупости по форум со некој што не го разбира ниту Законот ниту било што што е врзано за темата, туку е само скептик и се му е нелогично и неразумно.

Ајде, кога ќе имаш време, за теорија да научиш (телема и теорија, ах што нема да ми зборуваат веќе), земи книги и читај :) Запознај се со работите. Да ти се исплати подсмевањето, онака само останувам зачуден на твоите реакции и не знам што да ти напишам за да продолжи разговорот...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Одиме уште еднаш значи од почеток. Веќе ми е досадно твоето Ова е глупо она не е глупо, она е логично ова не е :) Поминаа 3 дена во вакви тетеравења :) Па нели кажав нема логика? Сега ме нарекуваш лажго? Па јас си кажав убаво, а ти што не читаш или читаш и разбираш како што сакаш, тоа јас не сум крив.

Одлично, значи се што не разбираш ти ќе се подсмеваш на тоа. И се што не одговара на твојата логика, исто така ќе се подсмеваш. Одличен пристап.
Немам против. Како сакаш така. Мене тоа нема да ми штети ниту пак да ме навреди :)

Сега ќе оставам да се тегавиш за теоријата за телема или да ми кажеш ти како во телемата А не е Б или дека А е А , бидејќи ти си познавач и логичар :) Абе ајде :) Дури и ме насмеа :)

Сигурно и 0=2 ти е како што велат „шпанско село“ :) Иако јас би можел да ти напишал една книга за тоа, бидејќи сакаш теорија нели.... Но нема :)

Се расправам за глупости по форум со некој што не го разбира ниту Законот ниту било што што е врзано за темата, туку е само скептик и се му е нелогично и неразумно.

Ајде, кога ќе имаш време, за теорија да научиш (телема и теорија, ах што нема да ми зборуваат веќе), земи книги и читај :) Запознај се со работите. Да ти се исплати подсмевањето, онака само останувам зачуден на твоите реакции и не знам што да ти напишам за да продолжи разговорот...
Разговорот не мора да продолжи. Сега ти си малку нервозен, а јас неколку пати се обидов да поставам прашања што навистина ме интересираа...

Нема врска, уживај...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Разговорот не мора да продолжи. Сега ти си малку нервозен, а јас неколку пати се обидов да поставам прашања што навистина ме интересираа...

Нема врска, уживај...
Уживам, само за џабе ти ги одговарав прашањата, кои иако ти беше кажано дека ќе немаат логика за тебе и дека нема да ти бидат одговорени во целост, ти пак протестираше и пак прашуваше...

Но нели кажавме наназад некаде, кучињата си лаат , карванот си врви.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Алелуја...

Е сега, ја сфаќаш елементарната глупост за христијанин и телемит во исто време?

Значи НЕ МОЖЕШ истовремено да веруваш дека душата по смртта ќе го чека вечниот суд и дека ќе се шета од тело до тело. И тоа, тука се работи за клучните поставки во учењата, не за некое прашање како на пример дали е исправно да се јади колбас во петок...

Не знам која и каква пракса на светот ќе го премости ова.

Фино, го расчистивме тоа. Е сега доаѓа ОТО и ќе ми каже дека јас не сум инициран и дека немам пракса.
Како после тоа да бидам коректен и озбилен?
Сфаќам, како не.....ама што да правам кога има луѓе што се осеќаат на таков начин и се декларираат така.....не познавам христијанин-телемиста, но знам еклектични христијани (молим те не ме прашувај што е тоа, пошто ни јас не знам), херметички вештици, христијански викани.....едини одговор би добил од нив.

Јас можам само за себе да зборам. When the christianity bubble burst for me - I could no longer call myself a christian.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Алелуја...

Е сега, ја сфаќаш елементарната глупост за христијанин и телемит во исто време?

Значи НЕ МОЖЕШ истовремено да веруваш дека душата по смртта ќе го чека вечниот суд и дека ќе се шета од тело до тело. И тоа, тука се работи за клучните поставки во учењата, не за некое прашање како на пример дали е исправно да се јади колбас во петок...

Не знам која и каква пракса на светот ќе го премости ова.

Фино, го расчистивме тоа. Е сега доаѓа ОТО и ќе ми каже дека јас не сум инициран и дека немам пракса.
Како после тоа да бидам коректен и озбилен?
Кога некој што воопшто неверува во бог, може да се нарече христијанин:
Напишано од Toecutter
Ете ти сега...оди разбери кој е кој...
Тогаш што останало да дискутираме за останатите.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Читам и не верувам, премногу интернет не е на арно, премногу интернет ја ебава мојата омилена платонова(Сократова) философија - философија без гимнастика или гимнастика без философија не одат заедно, човекот никогаш нема да биде целосен ако му фали едно од овие две нешта т.е. станува лесна мета на клифотите т.е. на неизбалансираните сили т.е (нема појче то ест, толку), да не речам му фали нешто, или како би рекол народот наш во здраво тело здрав дух. Заебете то компјутеро и одете ебете нешто, то е основата на секоја философија!!!:toe: :*

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Ех сега ебете нешто... биди попрецизен, ќе се закачат за зборот нешто, што е тоа нешто и ќе ти ја зезнат филозофијата... Муахахааа :)
Добро е ПЦ избалансиран со секс :)
Магус, ова македонски кажано: Оди ебавај не туку ми лафи за секс :)
Истото го зборам и јас, ама не ми текна во вака кратка форма да го напишам претходно :) damn it :)

93 93/93 Чувек :)

Г

Господ

Гостин
Писмо до Аспирантите

Стани наутро и појди во својот Храм.
Понеси го Мечот.
На вратата од својата Куќа нацртај крст.
Кога ќе пристигнеш во Крамот,собуј ги чевлите.
Не сквернави го,затоа што се сквернавиш Себеси.
Кога ќе влезеш внатре,погледни наоколу.
Се ова мора да го снема до Темел.
Удри по Свештениците,нивните глави нека се тркалаат по земјата а ти измиј се во нивната крв.
Собори ги столбовите,разруши ги ѕидовите.
Со длабок резонирачки глас извикај ја својата Волја,нека ја чуе Универзумот.
Нека се распрснат стакларниците.
На крајот радувај се на твојата Победа.
А сега гради по своја Волја.

:helou:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Дали Гоетиски евокации се гледаат како етички? Затоа што, сепак, заробуваш нешто to do your bidding against its own Will.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Дали Гоетиски евокации се гледаат како етички? Затоа што, сепак, заробуваш нешто to do your bidding against its own Will.
Дали некогаш си ги изведувала овие евокации како што се пропишани, во рок од 6 месеци?
Дали евокација за тебе значи заробување, против нечија волја?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Дали некогаш си ги изведувала овие евокации како што се пропишани, во рок од 6 месеци?
Дали евокација за тебе значи заробување, против нечија волја?
Не мислев на 6 месечните евокации. Мислев на ситуации кога магичарот ќе повика еден од демоните од Goethiа и ќе му даде задача нешто да направи за него. Демонот е врзан за сигилите.

Да ти одговорам на прашањата - првото, не; второто - евокација као поим не е заробување, него повикување.

Ми текна да прашам не да провоцирам, него бев инспирирана од Lon Milo DuQuette и неговите автобиографиски книги.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.324
Sama si odgovori na postavenite prasanja do mene, sto ti teknale kako inspiracija od Lon :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Не мислев на 6 месечните евокации. Мислев на ситуации кога магичарот ќе повика еден од демоните од Goethiа и ќе му даде задача нешто да направи за него. Демонот е врзан за сигилите.
...
Обично тој што ги завршува работите никогаш не е самиот демон, туку негови слуги/а кои/ј (с)е ставен на располагање на магичарот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Обично тој што ги завршува работите никогаш не е самиот демон, туку негови слуги/а кои/ј (с)е ставен на располагање на магичарот.
Дали ти си извел некогаш инвокација или ритуал, па ова го кажуваш врз основа на тоа твое сопствено искуство?

Kajgana Shop

На врв Bottom