Колку ви значат модните марки

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе за вас незнам ама јас од Шутка НЕ фала

filip_sk напиша:
Луѓе за вас незнам ама јас од Шутка НЕ фала

Не е само Шутка место каде што нема облека и све друго со марка. Повеќето бутици ни се такви, и како што кажав ама ич не гледам кај влегувам ако ми падне во око некое парче.:)

ОК мислам сепак треба малку да внимаваш од кај купуваш и што

Site ste vie snobovi, duri i tie koi velat deka ne se se sbobisaat poradi toa sto "se oblakaat" kako sakaat bez da gledaat dali e"marka"!
Samo jas ne sum, bidejki onie koi me znaat i poznavaat, znaat deka za mene se vazni tri raboti, kacigata, jaknata (od 1993 godina) da ne me produva i pokriena golotija na motor.

Не дека сум сноб туку кога веќе купувам нешто, сакам да биде убаво, а сите убави алишта се марка. Така да.....

Ne se veli "taka da" tuku "taka sto"!, a ubavi alista ne mora da se "marka", moze da bidat ubavi, a da ne se "marka", nitu pak preskapi.
Snobovi ste, kraj.:pos:!
Samo jas ne sum, jas sum dripac.

Офчар напиша:
Убавиот вкус не е својство само на фенси или не фенси типови.

Јас на пример и да пијам пиво во парк, морам да сум во најновиот модел од Револушн.

Kako добро ги работиш еј :pos::pos:И сите паднаа на тоа бе...:lud::icon_eek:

Офчар-цар:music3:

Еј многу ме нервира што се фалите ова она и јас носам марка и незамисливо е ЈАС да излезам во нешто шкарт. Сепак не се фалам и не се цепам со тоа. Луѓето не треба по тоа да се гледаат..PS: А ова со пивото и револушн. Hello!?! Така во осмо и прва размислував така!

Офчар напиша:
Облеката го прави човекот.

:raz:

Со должна почит :

1. Човекот ја прави облеката (облеката не може да ме направи мене оти и фалат неколку чифта јаја и неколку стотини јајце клетки и сперматозоиди.

2. Облеката е само показател на личноста и на нејзината среденост или несреденост или желба за среденост. Чиста манифестација на внатрешните сентименти на надворешен план... :wink:

divine напиша:
Повеќето бутици ни се такви, и како што кажав ама ич не гледам кај влегувам ако ми падне во око некое парче.:)

Jas se soglasuvam so tebe...eve veke skoro godina dena skoro se shto sum kupila sum go videla izlozeno na izlog...edno nemam vreme za shetanje po butici i razgelduvanje do besvest drugo ne e voopshto bitna markata...imam i garderoba koja me koshtala mnogu i chanel fustancinja i victoria secret's garderoba i cizmicki, i od d&g, byblos, max mara...i nekoi drugi ponepoznati...ali ist keef mi napravija kako stvari shto gi kupuvam bilo kade...ako neshto mi se dopaga...ne e ni bitno od koj butik e i kakva etiketa ima...mislish nekoj znae deka toa e marka ili e kupeno od shutka...ne...mene filingot mi e sosema isti...bitno e kako toa mi stoi...i dali me pravi zadovolna...:icon_lol: drugoto ama bash ic ne mi e bitno...

Многу голем дел од тоа има и со какви луѓе се дружиш (ако се дружиш со некој што кога ке дојдеш прво те скенираат да видат од која марка ти е, и ти ке бидеш таков)

Angela напиша:
Vo bilo kakvi butici, prodavnici, tezgi... vlevaat, pazarat i kupuvaat osobi
od poveke prichini.
Ne im zameruvam na onie shto finansiski ne mozhat da si dozvolat nishto poveke od ona shto e mozhno. No zameruvam na onie koi mozhat da si go dozvolat toa a stradaat od nedostatok na PREFINETOS, i na osobi koi svesno se palat na marka lepat slikichki ovde na forumov od eksrtravagantni modeli na obuvki a se krijat zad paravanot na "skromnosta". E pa, da duri i mene mi se povraka od takvite.:pov:

e srce vaka....jas mislam deka ti premnogu se palish na etiketa... a ne na garderobata i deka ti e mnogu bitno da kazesh deka suknata ti e chanel ili dolce & gabanna ama ne bilo koj, bez toa nekoj da te prasha...barem takov vpecatok ostavi...jas imam garderoba marka zatoa shto mi se dopadnale nekoi stvari od prva i ne sum razmisluvala dali e toa marka ili ne i sum gi kupila...toa nema vrska so prekrivanje i slicno...najbitno mi e da e materijalot prekrasen i da mozam toa shto ke go kupam da go nosam i da mi odgovara na stilot...bash zavcera si kupiv od eco centar edna prekrasna bluzicka...i od mango prekrasni pantaloni...i shto e sega bitno toa dali e mango ili nekoja si ova ona marka...bitno mene mi se dopadnaa i na partenrot isto taka...a mozev da odam i od max mara da kupam neshto shto nema da mi se dopadne i da vikam eve si gi kupiv vo max mara, a da ne mi pravat keef....ne e se do parite...
jas tebe ke ti dadam edna preporaka...etiketite shto visat ovie kartonskite da si gi ostavash da visat za da znaat deka nosish marka...bidejki vaka nishto ne pravish...gledam deka samo toa te interesira, a ne kako toa izgleda...sorry ako sum greska...ama takov vpecatok ostavash...mene pak mi se povraka od takvi:pov:

Mарката на облеката ми е големо мерило за КВАЛИТЕТОТ на облеката но во странство-а не кај нас.Марка кај нас купувам само од проверени бутици за кои што сигурно знам дека се оргинал.Но,најчесто купувам она што го сакам-а не она што би требало да го сакам по некои излитени модни трендови.Се дешава да сакам парче од 6.000 ден и да го купам а се дешава да сакам парче од 600 ден и пак да си го купам.Купувам само она што мене ми стои добро и што јас ќе се осеќам убаво во него па нека е и Манго,Дизел,Теранова и други марки кои што продаваат ефтина или скапа роба.Ми се :pov: од луѓе кои што купуваат ствари што се стварно скапи а не им се допаѓаат туку само од к*рташак ги купуваат и луѓе што купуваат ефтини ствари само за да кажат дека ете они не робуваат на трендови.Според мене човекот ја носи облеката а не таа него.Значи што и да ти стои добро купи го без никакви комплекси дека другарчињата ќе ти се смеат.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom