Колку ви значат модните марки

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Angela напиша:
Priznavam samo marka - i toa elitna... garderoba, obuvki, kozmetika i se po red. No ne znachi deka sum snob ili podvizhna reklama.
Angelce moe , tie si edna od tie na ovaj forum so ELITNA izgledash vo bilo kakva garderoba ..
Ama se soglasuvam deka "the hole package" ebiten , od najsiten detalj kako sat , bizuterija , tashni , do dalje .. Kozmetikata e poim za sebe , kolku veligdenski jajca imam videno vo zivoto :) Licno posledno postuvam NOUBA , senkite nivni eptem mi pravat kejf ..
Uff kako ke ti stojat DoG stiklite so haljinata od Coco Chanel mhm :))

filip_sk напиша:
Еј многу ме нервира што се фалите ова она и јас носам марка и незамисливо е ЈАС да излезам во нешто шкарт. Сепак не се фалам и не се цепам со тоа. Луѓето не треба по тоа да се гледаат..PS: А ова со пивото и револушн. Hello!?! Така во осмо и прва размислував така!
Да се разбереме нешто, скоро се' во Македонија е шкарт.

Истите Diesel патики што ќе ги купиш во ГТЦ, можам да ги купам барем 7 пати поевтино во Шутка. Единствена разлика е неонското светло и парфимираниот бутик кои делуваат на твојата психа. Исти курац е робата, само нормално дека ќе биде поскапа во ГТЦ. Верувај, ти веќе си облечен „шкартски“, исто како мене - единствената разлика е што јас сум ја купил облеката многу поефтино од тебе.

Ти мислиш дека моите се чкарт.

Ама ако јас сум платил 8.000 а ти си платил 800.. кој ќе биде поголем фраер у град? :) :)

Денес бев у ГТЦ... цел ГТЦ го пребарав за фармерки какви што сакам... Нигде. На крај завршив у риплеј, и избор колку сакаш...

Иначе бидејќи над 50% од гардеробата ми е нешто измеѓу спортска и класична се облекувам во Битсиани и Босс (во Скопје нема други добри места за таква гардероба за машки).. Друг муабет се рецимо Виена, Солун, Франкфурт, Берлин...

Кондури купувам секакви... Не гледам марка... Ама пак, одамна не сум се фатил за кондура испод 150 еврејчиња... За жал, во Скопје има ненормално слаб избор на кондури. Најдобри се Битсиани и Полини (одма испод Битсиани у ГТЦ). А, да и Шевињон, мада ретко таму...

Оделата ми се Пјер Карден...

Патиките ми се Најк и Адидас...

Долната облека ми е... носам исклучиво бокесрици, квалитетни...

Зимската облека ми е од Саломон и Бругги...

Наочари порано Полис, сеа со години Реј Бан...

Маици со кратки најмногу ги сакам од Маркс и Спенсер, и ХМ...

Теренски кондури од Планика и КАТЕРПИЛАР..

И на крај... Велосипедска опрема од Руди Проџект, и Налини...

Најмногу иначе во колекција имам Т-шртс... Е тоа ми е битно да имам многу бели... клот бели... и клот црвени... и клот црни... нејкам да чујам за било каков натпис..

И на крај да кажам, ако било кое парче облека ја има напичано фирмата на него... ни пари да ми даеш, не го носам... името на фирмата си е за на етикета за испод врат и испод каиш... никако за надвор!!!

filip_sk напиша:
Многу голем дел од тоа има и со какви луѓе се дружиш (ако се дружиш со некој што кога ке дојдеш прво те скенираат да видат од која марка ти е, и ти ке бидеш таков)

е нема...
иам милион такви луѓе околу мене, а можам и да дружам со нив највише на свет ама не сум била, не сум и нема да бидам таква.КАПИШ?
Од пријателите ги избирам особините шо МЕНЕ највише ми одговараат а ако нив им смета тоа шо не сум таква, па кој ги ебе ебате.

SLaCk напиша:
Vo Diesel sekogas ima po nesto za moj vkus zatoa ne mu ja mislam mnogu:).
zosto znam deka i oblekuvanjeto zavisi od parite pa ne mozam na nekogo da mu zameruvam sto nema pari!
Така е брате. Капитализам е ова. Ако немаат нивен проблем :) не ги жалиме и не им замеруваме, не не` тангира. Битно ние имаме.

И така, Дизел секогаш има убава понуда. И не жалам кеш за тоа.

Абе Acid јас не зборам за diesel ili replay во секој слуцај јас тоа не го носам (апла селски и бебешки марки, ок е replay ама многу копии има), мислам постојат и многу други марки.

Angela напиша:
No zameruvam na onie koi mozhat da si go dozvolat toa a stradaat od nedostatok na PREFINETOS, i na osobi koi svesno se palat na marka lepat slikichki ovde na forumov od eksrtravagantni modeli na obuvki a se krijat zad paravanot na "skromnosta". E pa, da duri i mene mi se povraka od takvite.:pov:

Еве јас со недостаток на префинетост да одговорам бидејќи се најдов во постов. Свесно се палам кога лепам сликички од екстравагантни модели на обувки и облека, а се кријам зад параванот на "скромноста"? Хммм, не душо, јас се палам на тие модели да, но ако би видела некој сличен модел што чини 1500 денари, да ќе го купам, а нема да легнам болна кај да го најдам истиот од 15 000 денари. Ако поради ова имам недостаток на префинетост, нека ми е.:(

filip_sk напиша:
Абе Acid јас не зборам за diesel ili replay во секој слуцај јас тоа не го носам (апла селски и бебешки марки, ок е replay ама многу копии има), мислам постојат и многу други марки.

Селски и бебешки марки?Тууу добро е што го кажа овој коментар па сеа ќе знам дека од Дизел купување никако пошто најголемите сељандури таму се облекуваат :icon_eek::icon_roll

Имате дизел и во шутка и во еко. Јас дизел не го поштувам, кремско ми е, има многу подобри и поубави марки него таа. Прошетајте и по собрино, мави, блу петрол, енерџи....ке се одушевите

Dimitarc напиша:
Имате дизел и во шутка и во еко. Јас дизел не го поштувам, кремско ми е, има многу подобри и поубави марки него таа. Прошетајте и по собрино, мави, блу петрол, енерџи....ке се одушевите
Абе незборам ја за Дизел од тука.Иди у Солун да видиш разлика меѓу Дизел кај нас и таму.Општо марката ја поштувам секад има добри ствари што ми се свиѓаат иако коа ќе видам цена околу 20.000 ден се повлекувам од принцип-не давам толку пари за облека!:)
Сорбино нема нешто посебна роба за машки,Мави не ми се свиѓа,Блу Петрол е ОК,Енерџи ти е стил Дизел и ми се допаѓа иако не се од тие марки.

P.S Поштувам Битсиани.

Може малце покасно да отидам накај солун, уморен сум сега. Иди ти во белград во теранова влези и ќе полудиш. Тамо сум бил и сум полудел. Мајка ми ми кажуваше за зара во Милано ми купи едно чудо ствари и пак беа поефтини од тие тука во дизел. Дизел е лошо! Секој сељак има чкарт дизел и му пишува дизел и го руга името на марката. Во дизел не ми се свиѓа ништо, лузери се! Енерџи не е до толку слично ко дизел т.е. копиите не му се потпуно исти.

бтв, од кај е дизел? Зашто го нема на ниедна ревија?

Dimitarc напиша:
Може малце покасно да отидам накај солун, уморен сум сега. Иди ти во белград во теранова влези и ќе полудиш. Тамо сум бил и сум полудел. Мајка ми ми кажуваше за зара во Милано ми купи едно чудо ствари и пак беа поефтини од тие тука во дизел. Дизел е лошо! Секој сељак има чкарт дизел и му пишува дизел и го руга името на марката. Во дизел не ми се свиѓа ништо, лузери се! Енерџи не е до толку слично ко дизел т.е. копиите не му се потпуно исти.

Сум била у Теранова и Белград и точно е тоа што го збориш.Разбери дека сите марки што ги има кај нас истите марки во странство се 100 пути боље.Затоа си практикувам Солун И Белград каде што за 100-200-300 евра ќе изнакупиш милион ствари и тоа оргинали а тука за тие пари еден капут ќе земеш и крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom