Колку ви значат модните марки

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
ајде де, пробав темава накај дизел да ја тргнам, ама ти некако скокна тој дел! Дизел не го бива!

Dimitarc напиша:
бтв, од кај е дизел? Зашто го нема на ниедна ревија?
Мислам дека е италијанска и сум глеала 100 ревии на Fashion TV од Дизел

P.S Глуп е муабетов :):)

ја па сум гледал 2-3 максимум. Пратам фешн тв. Ти да не ја гледаш едната ревија по 100 пати? Колку нови модели прават дизел годишно? 5-6? Види ти што прават Риплеј и другите! Зашто никој не го спомна гуру до сега?

Мене во последно време ме интригираат Харок - марка за машка долна облека. Предната страна на гаќите е во форма на слон или некој мики маус што се плази и има процеп за курето да се пикне во него и да изиграва сурла или јазиче... :pos:

Бај д веј - таков поклон добив за Божиќ од една будала...

Macedalien напиша:
Мене во последно време ме интригираат Харок - марка за машка долна облека. Предната страна на гаќите е во форма на слон или некој мики маус што се плази и има процеп за курето да се пикне во него и да изиграва сурла или јазиче... :pos:

Бај д веј - таков поклон добив за Божиќ од една будала...

:pos: :pos: :pos:
Леле немам воздух ... готово, и јас ја сакам таа марка!

divine напиша:
:pos: :pos: :pos:
Леле немам воздух ... готово, и јас ја сакам таа марка!

Ко ќе дојдам дајрето во еден таков чифт ќе ти го завиткам па ако ни прдне може и да се променаме заедно за на маса. Ама за тебе ќе има друго : имаат модел со транспарентно (најлонско) горно делче така ако, на пример, има слика од Bety Boop - вуната твоја и служи за фризура. :pos: Има секакви бре - некни сум се мочал од смеење на Fashion TV а после имаше и репортажа на Paris Première за цела гама производи од Charroc. Закон се :music3:

На Diesel уствари ништо не му фали ама има толку копии така што јас не носам дизел од Скопје. Мислам постојат и многу други добри марки, што ги нема во Македонија.(јас многу малку купувам од МК)

divine напиша:
Еве јас со недостаток на префинетост да одговорам бидејќи се најдов во постов. Свесно се палам кога лепам сликички од екстравагантни модели на обувки и облека, а се кријам зад параванот на "скромноста"? Хммм, не душо, јас се палам на тие модели да, но ако би видела некој сличен модел што чини 1500 денари, да ќе го купам, а нема да легнам болна кај да го најдам истиот од 15 000 денари. Ако поради ова имам недостаток на префинетост, нека ми е.:(

Супер кажано Дивајн :cuc: Префинетоста воопшто не се огледува во тоа дали тоа што го носиш е Шанел или не, туку дали ти стои добро тебе како тип на човек, како карактер. За жал, многу луѓе што имаат многу пари и можат да си приуштат модни марки, и си приуштуваат, немаат трошка осет и се облакаат грозно. Модните марки немаат никаков удел во стилот ако немаш сенс, пошто модата е како уметност - треба да те бива, и тоа што ќе го купиш да знаеш да го уклопиш со остатокот од гардеробата и пред се, да знаеш да го носиш.
Мене модните марки не ми значат многу, не ми се дури ни критериум зи квалитет. Имам парчиња гардероба што сум ги купила за смешни пари и што со години ги носам и се во совршена состојба, а имам и скапа облека. Неам никаков комплекс, и купувам работи исклучиво што ми се свиѓаат и што ми стојат добро мене, на моето тело - тоа ми е прв и основен критериум. Дали ќе дадам 100 денари или 100 евра (1000 не можам да дадам :icon_lol: ) не ми е битно ако облеката ептен ми се свиѓа. Ама ако имам нешто зацртано како модел што сакам да го имам, и ако го најдам за ефтина цена нема ич да се мислам. Исклучиво модни марки сега и да сакам не можам да си дозволам да имам.

А ни Битсиани не е ништо посебно, Хуго Бос е ОК

извиниииииииии! Ај кажи ги петте светски најдобри марки според тебе!

аааааа, ок ставено на знање

filip_sk напиша:
Gucci, Versace, Chanel, Dolce & Gabbana, Armani....

Некни имав ретка и сосема случајна прилика да зборам со извршниот дајректор на Шанел... Не е да се фалам ама далеку се од добра и призната светска марка во моментов :wink: бидејќи Нешватал (така и е презимето на типката) и самата го призна тоа.

Бај д веј - ги заборави Валентино и Кензо :wink:

Ставив точки (.........), а тоа значи и многу други. Ти текнува?

Angela напиша:
dolphin dobro dojde vo klubot :)

Извини што морам да те разочарам, ама јас и ти ни оддалеку не сме во ист клуб!

Од твоите постови на оваа тема, јас видов дека ти си најразгалената и една од најсебичните луѓе на кајгана.

Во ред е да кажаш што носиш, и каде се облекуваш, ама не ми е јасно зашто имаш потреба да бидеш ненормално груба со останатиот свет.

Јас на пример многу ценам луѓе што знаат што сакаат да носат. И бај д веј, 2 работи...

1) Сама си ја ишкаш мувата од капата “не сум сноб“... А си и тоа невиден..

2) Нема ништо лошо во мала доза на снобизам.

Свести се на време Ангела.. Светот не постои само за тебе... И радувај се малку повеќе. Од каде ти е насобран тој гнев?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom