Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Decki da prasam dali nekoj do sega ima odeno na intervju vo ambasada bez indeks posto mene indeksot mi e izguben I neznam dali ke mi stasa do denot na intervjuto pa ako nekoj znae ness ili od iskustvo pisete... :) pozzz

Закажи си покасно за во амбасада. Иначе една недела мах. е потребно за нов индекс, бар кај мене на факс.

Има некој искуство со аплицирање за Work and Тravel во Америка, а да има запишано втор факултет :D

Да ве прашам..имам аплицирано на онлајн лотаријата за greencard дали може да ми прават проблем за wnt интервјуто во амбасада?

Да ве прашам..имам аплицирано на онлајн лотаријата за greencard дали може да ми прават проблем за wnt интервјуто во амбасада?

И ја и уште многу други имаме аплицирано...ми кажуваше една другарка што неколку години по ред имала аплициранo и секоја година си добила виза, се надевам тоа го користат како изговор ако имаш слаб англиски или пак не си у ред со факултетот... СЕ НАДЕВАМ! :')

Бидејќи после долго (себе)убедување да отидам, сам бидејќи никој не сака да ми кандисат, го фатив последниот воз и аплицирав за работа на Cape Cod, Orleans, во маркет. Дали некој може да ми каже што како е таму ? Некој дали бил, некој дали ќе оди ?
Anybody ?

Дечки ве замолувам кој е поинформиран да ми каже што мисли околу мојава ситуација.Пред две години бев во USA преку Work&Travel програмата.Имавме некои проблеми околу сместувањето,18 души седевме во еден стан и условите беа за никаде.Се правеа многу забави и имаше оштетено некои работи.По некое време,го викнаа газдата и повеќето ѓи избркаа.Во договорот стоеше сума од да речеме 2400 долари што треба да се платат за смештај ама беа разделени на секоја недела по 200 или така нешто.Е сега на крај дел од нас не седеа толку многу за да стигнеме до таа сума од 2400,и си заминавме без да го платиме остатокот.Тоа би било 200-300 долсри плус.Сега сакам пак да одам во Америка преку друга програма па ме интерсира дали е можно да ми прават проблем за виза заради ова.Оти знам дека уште почетокот кога стигнавме таа вештерката што беше одговорна зс нас ни кажа дека се што ке направеме без разлика добро или лошо,ке биде евидентирано во базата на податоци и ке влијае врз тоа дали ке ни дадат виза или не.Што мислете дали би можело да дојде до такво нешто?

Јас ништо не направив, не ми се одеше сам, некако ризично ми беше. Па бидејќи само имав аплицирано, 3500 денари за апликација, и сега се откажав, дали има повратни средства ?

Здраво дечки ,

Аплицирав годинава за Work & Travel America, па да ве прашам и вас

Запишав факултет 2013 на Економски УГД, е сеа имав неколку предмети положено
али 2014 се префрлив од Економски на Бизнис логистика.
Повторно сум 1ва година, индексот ми е се наново (нема квадрирано година)
Дали би ми правеле некаков проблем околу ситуацијава во амбасада?

Дечки..започнати се интервјута во амбасада?

Да, од неделава се почнати :)
Преку која агенција тоа?

Ја преку Интракс идам, до денеска се поднесуваше апликација и другиве документи, крај на март би требало да биде.

Дечки ве замолувам кој е поинформиран да ми каже што мисли околу мојава ситуација.Пред две години бев во USA преку Work&Travel програмата.Имавме некои проблеми околу сместувањето,18 души седевме во еден стан и условите беа за никаде.Се правеа многу забави и имаше оштетено некои работи.По некое време,го викнаа газдата и повеќето ѓи избркаа.Во договорот стоеше сума од да речеме 2400 долари што треба да се платат за смештај ама беа разделени на секоја недела по 200 или така нешто.Е сега на крај дел од нас не седеа толку многу за да стигнеме до таа сума од 2400,и си заминавме без да го платиме остатокот.Тоа би било 200-300 долсри плус.Сега сакам пак да одам во Америка преку друга програма па ме интерсира дали е можно да ми прават проблем за виза заради ова.Оти знам дека уште почетокот кога стигнавме таа вештерката што беше одговорна зс нас ни кажа дека се што ке направеме без разлика добро или лошо,ке биде евидентирано во базата на податоци и ке влијае врз тоа дали ке ни дадат виза или не.Што мислете дали би можело да дојде до такво нешто?
Не би требало да имаш проблеми со тоа, јас првата година си се частев у минус на дебитната од BoA еден другар дури до максимум отиде у минус, наредна година си отвореивме во друга банка сметка. Никому ништo. :D

Има некој искуство со аплицирање за Work and Тravel во Америка, а да има запишано втор факултет :D
Сестра ми лани, одма ја одбија иако имаше 9ки и 10ки.. :([DOUBLEPOST=1425676811][/DOUBLEPOST]
Не би требало да имаш проблеми со тоа, јас првата година си се частев у минус на дебитната од BoA еден другар дури до максимум отиде у минус, наредна година си отвореивме во друга банка сметка. Никому ништo. :D
Никому ништо, додека не разменат информации банките што имате направено, незатворени сметки. Преку социјалниот број се' се гледа. Сигурно е некоја ситна пара, па не се замараат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom