Вашиот прв контакт со интернетот?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
касно многу касно и тоа, настрана тоа седење во итнернет кафе и носење манијаци во ниедно време по “Маја плаавата од Штип со големи цицки’’, до 2007 немав никаков интерес ни за компјутер ни за интернет.
Чак и кантер многу ретко играв со друагарчињата :) онака дебилни ми беа кога обесуваа за игри и такви ствари
Интернет користев само за лајвскор утакмици и на Милан страната да видам шо е како е.
После убацив кога више беше срамота да немаш курац, и од тогаш “немам боја на мене опаднав се згрбавев и оќорев’’ што би рекле домашните. :)

Е шо праеше на 6-7 год.на интернет????:helou:

Приметив на темава дека кога ти и Трн ги пишавте 97 и 98 како ваши години за прв контакт,сите почнаа да пишуваат некои такви багателни години.

За мене,првиот контакт беше кај татко ми на работа,онака чисто само поглед,а тоа би било 99 или 2000,не можам да се сетам точно.
Година потоа ставив и Дајл-ап,и висев на GTA3 и NBA 2001-mods страни,па година потоа мирц,па година потоа....итн.

во 99 во едно интернет кафе у Капиштец, го држеше оној Мартин, 99 акшн го викавме :) по една шупачка серија за чепатење. На мирц разбира се. после тоа висев на мирц секој ден до 2002 (бев и оператор на #israel)... после направив долга пауза, исто како на програма за зависници од интернет, до 2007....и не се излечив! :pipi:

Vo 4to i 5to oddelenie, znaci nekade 2000-2001 godina, so edna drugarka otidov u edno internet kafe da i praam drustvo, pa pokraj nea i jas se zaljubiv u netot, so saati kisnev vo tie internet kafinjata na togas mnogu popularniot mIRC.

99 или 2000 dial-up дома... (Мирц) и ден денес користам со канали,

Прв пат пред околу 5-6 години значи накај 2003-2004 година..почнав право со мсн па потоа на Battle Net

Тоа беше пред околу 4-5 години, со еден другар отидовме во интернет-кафе да видиме што е точно тоа Мирц.

Памтам кога бев 5то одделение заедно со една другарка бевме во едно нет кафе. Прва работа што ја отворив на интернет беше страната на Бон Бонс парфемите, а после тоа една игра со барбики. :pos2:
Се изнафаливме после тоа, многу било интересно. :pos2:

Не памтам точно која година беше, ама се сеќавам тогаш данлодирав слики од Качора и Дивиот Ангел сериине и се радвев цело време:tapp:

Во петто/ шесто негде, одевме во интернет кафе и се радвевме на мирцон такви...интересни мислевме дек сме. И едвај чекавме некој да „заебиме“ и лажи бројој му дававме... Леле колку се радвевме еј!:pos2:

1994
на работа 486 со 15" дос машина во новел мрежа и на таа машина УС роботикс модем. Немаше тогај ни гугле ни јаху туку се качевме на сервери на Свет компјутера, или слични ББС сервери за кои знаевме, беше се со команд промпт можеше да се чатова да се праќаат или спуштаат фајлови.

Е сега не знам дали ќе се рачуна 1988 година исто на работа врзани од Битола со Скопје преку закупена линија со сервер (Вакс) а на “мојата страна“ Искрин партнер на 4 мегахерци. то и не е некој интернет пошто немавме излез понатаму али од друга страна е некоја мрежа меѓу градска ако не меѓу народна

Класичен интернет под виндовс и со (тогаш популарен) Нетскејп користев од некоја 1997-98 преку Унет провајдер.

Во петто/ шесто негде, одевме во интернет кафе и се радвевме на мирцон такви...интересни мислевме дек сме. И едвај чекавме некој да „заебиме“ и лажи бројој му дававме... Леле колку се радвевме еј!:pos2:

И јас тука негде на почеток на 5тто мислам и и ние така по цели денови на мирц од сабајле до вечер во интернет кафе и закажувавме средби со некои напалени......можеби некој и дошол на закажаното место којзнае хаха

1994
на работа 486 со 15" дос машина во новел мрежа и на таа машина УС роботикс модем. Немаше тогај ни гугле ни јаху туку се качевме на сервери на Свет компјутера, или слични ББС сервери за кои знаевме, беше се со команд промпт можеше да се чатова да се праќаат или спуштаат фајлови.

Е сега не знам дали ќе се рачуна 1988 година исто на работа врзани од Битола со Скопје преку закупена линија со сервер (Вакс) а на “мојата страна“ Искрин партнер на 4 мегахерци. то и не е некој интернет пошто немавме излез понатаму али од друга страна е некоја мрежа меѓу градска ако не меѓу народна

Класичен интернет под виндовс и со (тогаш популарен) Нетскејп користев од некоја 1997-98 преку Унет провајдер.

Хехе, во старите времиња... Ние на факс имавме едни скапани Оливети компјутери што се палеа директно во штекер.
Јас имав прва 486DX2 земена од Белград (за поевтино) за 3000 марки со црно бел монитор во далечна 1994.
Страшно...
Интернет почнав да користам 1996 некаде...

Аууу па не знам точно кога беше...

2006 мислам кај еден братучед, помнам мирц беше се допишував...:pos:

Хехе, во старите времиња... Ние на факс имавме едни скапани Оливети компјутери што се палеа директно во штекер.
Јас имав прва 486DX2 земена од Белград (за поевтино) за 3000 марки со црно бел монитор во далечна 1994.
Страшно...
Интернет почнав да користам 1996 некаде...
Што компјутериште се земат денес за 3000 марки. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom