Вашиот прв контакт со интернетот?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
ОМГ, па тоа беше некаде 98 година мислам, на тој очаен диал ап од МТ, со брзина од просек 12кбс и неверојатна цена од 3 ден минута:vozbud: Но сето тоа бргу заврши кога на сметката за телефон после првиот месец дојдоа +18,000денари.
Потоа ставив во 2001 еден пакет сурфер имаше исто така по неверојанта цена но барем однапред се плаќаше ова или така нешто беше.

Тоа беше во средината на 2005 недге, памтам бев на одмор, и правев листа на страни кој ке ги посетам кога ке дојдам дома и коа ке стаам интернет :pos:
Пакетот беше лимитиран на 512МБ :pos:
А ја денес трошам 500 мега на ден :pos:

Второ полугодие од осмо одделение, се сеќавам кога ми ставија нет по цели денови гуглав слики и ги стаав као позадина од thumbnails, и се чудев зашто се гледаат пикселите :D

Мирц и тоа му идам на еден другар и му викам "Денес се изнасурфав на интернет":pos2:И што гледаше?Па зборев со едни на мирц.Па не е тоа бе сурфање ти си мирцал:tapp:
Кој да знае:)

2000-2001 окапував на мирц

Kladov paket od 115gb i uste 30 gb imam a nemat ni 4etiri dena.Mn trosam ne znam so mi stana/.

Кога за прв пат "просурфавте" на интернет???
Јас за прв пат "сурфнав" на нет далечната 98-99(не можам точно да се сетам).Тогаш почнав да одам повремено по интернет-кафулињата.Прв пат дома инетрнет ставивме 2001 г.Легендарниот дајл-ап со она карактеристични цвичење кога се конектираш.Денар после 6 попладне,а од 6 сбајле до 6 поладне тарифата беше 2-3 денари ако не се лажам.Интернет корисници од МК тогаш имаше многу малку пошто интернетот беше луксуз и привилегија невидена.

1997 година во Струмица во Интернет кафе кај Јаворот незнам како се викаше (до Маф Маф), 60-80 денари од час. Брзина „желка“

Ех...негде у трето одделение ваљда беше у едно нет кафе у Капиштец :) Плативме за саат време ја и братучед ми, му дојдоа другарите на типот што работеше таму и не забораи 3 саати...:)

Некаде 2000 кај братучедми се уклучив.Мислам на мт нет беше преку телефон :)

Прв пат се уклучив на интернет дома накај 2004-2005 година:)А во интернет кафеата накај 2002 :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom