Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Македонската ракометна репрезентација за на плажа настапува одлично на светските игри во Тајван. Се пласираа на второто место во својата група со две победи (над Тајпеј и Украина) и еден пораз (од неприкосновениот Бразил). За саат и пол го играат четврт-финалниот дуел против Тајланд, па да се надеваме на триумф и пласман во полу-финале како и борба за медали :)

Можеш да го постираш составот на нашата репрезентација? (нормално ако го имаш) :smir:

Во составот на нашата репрезентација се Тања Андреева, Ева Диневска, Весна Ацковска, Мирјета Бајрамоска, Елена Ѓорѓиевска, Робертина Меческа, Наташа Младеновска, Даниела Новеска... Требаше да игра и Наташа Коцевска ама тренерот од нејзиниот нов клуб не ја пуштал :raz:
Инаку нашите репрезентативки го победија и Тајланд во четврт-финалето, па утре играме полуфинале со Италија, а подоцна во зависност од резултатот финале или меч за трето место :)

Полуфиналето од Италија го изгубија со 2:0 по сетови, па се играше за 3. место, пак со Бразил.

Од Бразил повторно бевме поразени, со 2:0 во сетови.

А во финалето играа Италија - Хрватска. Италија победи и на Европската круна, ја придодаде и оваа. :)

Па со Италија можам да кажам дека било тесно, посебно првиот сет кој го изгубивме само со еден гол... А за Бразил, не сакам да зборувам за нив, по втор пат не демолираа :raz: Штета, пропуштивме голема шанса за медал :raz:

Некој може да најде livestream за ТВЦГ 2?

Македонија-Црна Гора ќе има на сателитскиот канал на РТЦГ... но паметните од Телекабел имале некој експирементален канал и не можеле да ја пуштат :nerv:
Ај у курац

Crna Gora - Makedonija 30-30
imavme vodstvo vo tekot na celiot natprevar,vtoroto poluvreme duri i 4 gola,nekade 54 minuta imavme 3 gola,poslednite minuti crnogorkite napravija serija i povedoa so eden gol....vo poslednata minuta imavme napad pa Elena Gorgievska dade gol bukvalno so zvukot na sirenata !!
iako imase mnogu golovi duri 60,spored mene epten slaba utakmica,nikakvi atrakcii,golovi poveketo po greski na samite reprezentacii,ova ako e idninata na zenskiot rakomet tesko nas.

Утре Македонија-Литванија,20.30 часот на МТВ 1.Ако може некој табела и каква е состојбата клку одат на ЕП?

Табела шо ќе ти е,сите по 0 бодови имаат уште мислам
иначе првите 2 екипи идат на ЕП
у група сме со Литванија,Хрватска и Холандија
Охоланга и Ламбевска нејќат да играат за нас,али од следната утакмица ќе иаме некоа нова голманка,Хофман-Стојанови-прв пат слушам,некој ако знае повеќе нека каже за неа:helou:
Утре на Кале како ми се иде,али нз дали ќе можам:tapp:

Квалитативно сме посилни од Холандија и Литванија, а од Хрватска редовно губиме на пријателските, но ги победуваме тогаш кога е најмногу потребно. На пријателските со Црна Гора покажавме квалитетна игра на бек и пикер, но крилата целосно потфрлија. Се надевам дека со доаѓањето на Тодоровска тоа ќе се среди. Инаку верувам во наш пласман на ЕП, но мора да се добиваат мечеви и на гости :) Нема да можам да гледам во живо, но затоа овојпат ќе ги бодрам на ТВ :)

Незнам колку се подготвени нашите девојки.После се она што им се случи,незнам ни каква мотивација имаат да дадат се од себе за македонскиот дрес.
Историјата вели дкеа Холандија и Литванија можат да ни ги носат топките од гол,а Хрватките да плачат после завршување на мечот.
Ајде девојки покажете се',јас сум со вас:back:

Aјде, секоја чест за Тодоровска , ја обожавам:back:

:oeoeoe:
Охоланга и Ламбевска нејќат да играат за нас

Кој би ебит, Ламбевска е заникаде.

Дома ке ги победиме и Литванија и Холандија, а за во гости не верувам дека ке имаме некој победа

Тотално ја подржувам Нацева за синоќешната изјава ,барем си кажа искрено како што е , а не само да се удараме во гради

Охоланга и Ламбевска ( Наукович ) изјавиле дека би биле на располагање за Репрезентацијата во Март, сега неможеле.

Иначе очекувам да се пласираме на ЕП без поголеми проблеми, Литванија и Холандија се реално послаби од нас , али со Охоланга , Наукович и Бујанова ќе бидеме далеку посилни. Како и да е прво да обезбедиме пласман , па после да се убедат овие другиве да настапат бидејќи и тоа како ќе биде од помош еден десен бек како Охоланга.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom