Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
а да престаневте да ги напаѓате нашите ракометарки???
тие воопшто не се виновни за тоа што изгубија...кој и да е, при слични услови ќе го постигнеше сличниот резултат...треба да се научиме да ги бодриме тие што ни носат радост и тогаш кога ни носат тага...а кога се јавува бесот да го истуриме врз тие што се навистина виновни!!!

Јас не ги напаќам само ракоемтарките! цел народ и сите спортисти од ралични спортови ги напаѓам. Пак го псотавувам прасшањето кое сто пати сум го поставил што сме освоиле ние во некој спорт медаља титула на европско првенство ил исветско? А нашите бивши браќа од хрватска исрбија и др. имаат еден куп медаљи освоено. Епа друже треба да се спуштиме на земја дека сем лихтенштајн и сл. или нека се земе да се направи вистински план и програма за развој на спортот во македонија. Јас уште го памтам ова и ќе го кажам, трајчев метро и жиелт бранеше за мкд во фудбал зашто зинго беше прецедател на фсм, кај го има ова? Епа друже од тогаш ништо нењ е променето. Затоа можеби и покрај послабиот квалитет што го имаме како народ ама со правилна програма и развој ќе дадеме поголем максимум а не како сега да имаме толку големи падови и успеси.

п.с. јас секогаш сум ги подржувал девојките и пак ќе ги подржам во наредните утакмици и секогаш ја кажувам оваа мисла дека кој не знае пораз да прими тој не знае ни на победа да се радува.

Јас не ги напаќам само ракометарките! цел народ и сите спортисти од ралични спортови ги напаѓам. Пак го псотавувам прасшањето кое сто пати сум го поставил што сме освоиле ние во некој спорт медаља титула на европско првенство ил исветско?

п.с. јас секогаш сум ги подржувал девојките и пак ќе ги подржам во наредните утакмици и секогаш ја кажувам оваа мисла дека кој не знае пораз да прими тој не знае ни на победа да се радува.

Па сме освоиле нешто што го немаат ни Србите ни Хрватите... Лига на Шампиони и супер-куп на Европа во женски ракомет... Како-така, не е битно со какви играчи... битно сме освоиле и треба да сме горди на тоа.

И целосно се согласувам со тоа што ти е во п.с., мислам дека малце требаше да ја почувстуваме и горчината на поразот... но се ќе биде, ќе се вратиме ние брзо :)

Јас не ги напаќам само ракоемтарките! цел народ и сите спортисти од ралични спортови ги напаѓам. Пак го псотавувам прасшањето кое сто пати сум го поставил што сме освоиле ние во некој спорт медаља титула на европско првенство ил исветско? А нашите бивши браќа од хрватска исрбија и др. имаат еден куп медаљи освоено. Епа друже треба да се спуштиме на земја дека сем лихтенштајн и сл. или нека се земе да се направи вистински план и програма за развој на спортот во македонија. Јас уште го памтам ова и ќе го кажам, трајчев метро и жиелт бранеше за мкд во фудбал зашто зинго беше прецедател на фсм, кај го има ова? Епа друже од тогаш ништо нењ е променето. Затоа можеби и покрај послабиот квалитет што го имаме како народ ама со правилна програма и развој ќе дадеме поголем максимум а не како сега да имаме толку големи падови и успеси.

за ова е најмалку крива андреева или бајрамовска или некоја друга...:helou:

Значи не ги обвинувам нашите ракометарки за фијаското што се случи,иако многу од нив денес имаа лоши партии.Посебно тоа се однесува на Портјанко,нашиот најдобар поединец на првиот меч од баражот,а и релативно слабо расположените голманки вечерва.
Ќе се фокусирам на дезорганизираноста во РФМ да им се обезбеди максимално добри услови за подготовки на ракометните репрезентации пред вака важни натпревари.Од играње фудбал на тренинзи,одисеја наместо нормално патување до Норвешка на машката репрезентација,па неисплатени премии...Па спортските училишни клубови на запад имаат подобри услови за работа.
Добро е кога ќе се постигне успех на некое континентално ракометно натпреварување,но уште подобро е тој тренд да продолжи.Кај нас е обратно,се случуваат парадоксални нешта,паѓа атмосферата во тимот,се намалуваат мотивите,се редат порази како резултат на сето тоа.И вака од една подпросечна репрезентација на Австрија,која сите верувавме дека ќе ја минеме во баражот,на крајот да доживееме не пораз,тука катастрофа.Но,се додека хаосот е присутен во спортските федерации,успех и резултати ќе нема.Жално,но многу вистинито.

Па сме освоиле нешто што го немаат ни Србите ни Хрватите... Лига на Шампиони и супер-куп на Европа во женски ракомет... Како-така, не е битно со какви играчи... битно сме освоиле и треба да сме горди на тоа.

И целосно се согласувам со тоа што ти е во п.с., мислам дека малце требаше да ја почувстуваме и горчината на поразот... но се ќе биде, ќе се вратиме ние брзо :)

па да ви кажам искрено па у кина па ич не ми се идеше за нашава репрзентација, па кој ќе станува ноќе у 4-5 да гледа ракомет? Евроспско е сто пати боље :helou:

па да ви кажам искрено па у кина па ич не ми се идеше за нашава репрзентација, па кој ќе станува ноќе у 4-5 да гледа ракомет? Евроспско е сто пати боље :helou:
:pos:
Еххх... сега и ти, мислам дека ракометот ќе беше баш во 8-9 од сабајле, онака стануваш, ги правиме партал на Данска си легнуваш среќен... другиот ден и на Норвешка... итн... итн... :pos:

Ако, ако, ќе има и други прилики, па и не ни се којзнае колку стари играчите, освен Тодоровска и Андреева мислам :raz:

:pos:
Еххх... сега и ти, мислам дека ракометот ќе беше баш во 8-9 од сабајле, онака стануваш, ги правиме партал на Данска си легнуваш среќен... другиот ден и на Норвешка... итн... итн... :pos:

Ако, ако, ќе има и други прилики, па и не ни се којзнае колку стари играчите, освен Тодоровска и Андреева мислам :raz:

Абе ен зезај јас у 7 легнувам ќе станам у 9 :helou:

баталете тоа многу далек пут тоа кина не само звукот што ќе идеше побрзо пред да дојде сликата и тоа највеќе ќе ме нервираше со нашиве коментатори :pos2:

Друго м ие мене муабетот што правием немаме асален голман? А во ракоемт според меен добар голман е пола тим. И второ кој чќе биде сега тренер? Значи пак зависи од федерацијата во голем процент она треба да обезбеди све што може нормални и максимални услови за припреми и добар тренер и сето тоа да с епоклопи со играчи кои ќе бидат во форма и да не одием таму битно сме се пласирале, да направием некој успех некео медаљче ако може :smir:

Јас во последно време многу го тупам со Радончиќ... и мислам дека е асален голман, но еве поназад некој кажа не била добра :pos: Па вреди да се проба, девојчето му донесе на Ѓорче Петров Супер-куп кога имаше 17 години, не верувам дека до толку назадувала. За селектор, се знае, само Савески. Беше првиот тренер кој имаше
муда
да проба со помладите ракометарки, беше тренер со визија за успех... А овие од Федерација, сите идиот до идиот... Треба да ги фрлат од авион кога ќе се враќаат од Австрија :raz:

Катастрофална игра:toe:
Немам друго што да кажам

Kako mali deca ne pretepaa, neznam zosto vavkva igra dozvolime, namesto da igrame stabilno i cvrsto nie obratno nisto totalno ne izigravme. Nemase golem pritisok od publikata imavme i nasi navivaci trebase i bev siguren deka ke imame dobar rezultat no na kraj se se vide. Kako sto poveketo kazuvaat taka i e: Sramota.

а да престаневте да ги напаѓате нашите ракометарки???
тие воопшто не се виновни за тоа што изгубија...кој и да е, при слични услови ќе го постигнеше сличниот резултат...треба да се научиме да ги бодриме тие што ни носат радост и тогаш кога ни носат тага...а кога се јавува бесот да го истуриме врз тие што се навистина виновни!!!

Фала богу. Не сите вие сте се фрлиле врз Андреева и Бајрамовска. како они да нејќеа да одат на Светското во Кина. Јебига толку ни се можностите моментално со тие финансии и со тие неколку повреди што ги имавме. ланската година ги гледавме и ракометарите и ракометарките на големи првенства, епа драги наши оваа година ќе паузираме малку па здравје боже догодина повеќе уиграни и пак да ги гледаме и тие и тие на на големи натпреварувања.

Штета голема, по тој феноменален успех и освојување на 7. место на ЕП на домашен терен се отрфрливме и ќе правиме подолга пауза очигледно.
Но оваа пауза треба да внесе нови и талентирани играчи, Бајрамовска е прва од листата да си замине.

Штета голема, по тој феноменален успех и освојување на 7. место на ЕП на домашен терен се отрфрливме и ќе правиме подолга пауза очигледно.
Но оваа пауза треба да внесе нови и талентирани играчи, Бајрамовска е прва од листата да си замине.

гледам сите се расправате за то кој е крив акој не е за ова шо се случи...е па еве и мое мислење...најголем винвник за сето ова е МИХАЈЛО МИХАЈЛОВСКИ, па сите други...
прво...чоеко е изгубен во времето и просторо и е уништувач на мак ракометот...прво на машкиот а еве сеа и на женскиот!!! зошто го велам ова??? неговата цела стратегија на водење на репрезентативните состави (и на машкиот и на женскиот) се базира на двонеделни алиби припреми со една или ниедна контролна утакмица и промена на селекторот на неколкуи дена пред почетоко на првата утакмица! то е првата работа...глигоров е со ракометарките неколку години, ги знае мноооооооооооооогу подобро квалитетите на секоја ракометарка од петковиќ и нормално ќе направеше соодветна стратегија!
друго..ако си ветил премии ИСПЛАТИ ГИ...а не вака... со арогантно понашање пред новинарите од канал 5 на прес конференцијата да покажува моќ...:drk:
е сеа за останатите...петковиќ нема многу да го спомнувам, освен само по ТОТАЛНО погрешната тактика која ја спроведе на реваншот...она не личеше на репрезентативен состав НИКАКО...значи погрешна тактика во секој поглед..од составот, од поставеноста на одбраната, на нападот и сл.
СУДИИТЕ беа посебна прикаска...и покрај то шо не коментирам никоош судење, овој пат можам слободно да кажам дека беше 90:10 во корист на австрија...немаше НИКАКОВ критериум при досуидување на седмерци, фасули и 9 метри!!! КАТАСТРОФА!!! и да игравме подобро, судијките немаше да не остават да ојме на СП!!!
и на крај ракометарките...тие штрајкуваа до пред недела дена пред почетокот на првиот меч, беа незаинтересирани за игра, немаа никаква желба за надигрување...и ако продолжам ќе се изнервирам... значи то е то народе...треба да се направи рез и то длабок, од првиот чоек на рфм, па натаму...оти со ваква поставеност на работите...не ни бега дното на европа!!!:helou:

Можеби има нешто од тоа што го зборуваш ама сепак тој е единствен спонзор во ракометот, значи постојан спонзор, не ги сметаме ВИП и останатите фирми.

ве читам и се смеам...пропадна женскиот ракомет во мкд треба да сме свесни за тоа и треба да се помириме со тоа! нема враќање назад! прво нема екипа која ќе вади таленти за во репрезентација кој ќе не носи на големи натпреварувања...Ѓорче Петров отиде од рака...сите почнаа да размислуваат за заминување во странство...Големиот Европски шампион од 2002 пропадна...најголемиот успех во спортски план од кога постои обединета Македонија отиде од рака...за сето тоа е крив никој друг туку самата држава,владата..сите ние!!! Сите го исфорсираа машкиот ракомет затоа што сме освоиле 11то место а девојките беа ставени во сенка и нивното 7мо место...епа сега нема што да ги плукате девојките..сами сме си криви за се!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom