Македонска ракометна репрезентација - (жени)

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Браво браво за девојките. Искрено да кажам пријатно ме изненадија. Сепак на крај се потврдува дека е решавачко екипата да има добар (во случајов јак) тренер. Сетете се какви беа кога селектрот беше Глигоров, а какви се сега со Петковиќ. На моменти мислев дека играме како Норвешка. Брзо, атрактивно, со контри, со ротација на играчите... Со еден збор СУПЕР. Уште сега ако успеат да ја победат Холандија на гости би било одлично.

можеше и поубедливо победа да издвојуваме ,јас не сум задоволен, дали на крајот се ослободија малце или толку му беше силата на нашите незнам , али ако сакаме да ги победиме и во гости треба малце повеке сила да се покажи а и реализација

Да ја имаме Охоланга на местото на Георгиевска, 3 пати ќе бидеме појаки од сега.
Георгиевска изигра солидни 45 минути, најдобро досега во репрезентацијата, во минатото тешко беше толку прецизна. На крај попушти како и сите наши репрезентативки.
Браво браво за девојките. Искрено да кажам пријатно ме изненадија. Сепак на крај се потврдува дека е решавачко екипата да има добар (во случајов јак) тренер. Сетете се какви беа кога селектрот беше Глигоров, а какви се сега со Петковиќ. На моменти мислев дека играме како Норвешка. Брзо, атрактивно, со контри, со ротација на играчите... Со еден збор СУПЕР. Уште сега ако успеат да ја победат Холандија на гости би било одлично.
И? Пратите ли вие ракомет. Зашто да те изненадат пријатно, кога можат и десет пати подобро. Второ, Литванија не е Русија за да толку се радуваме, има уште пет меча, јас сум оптимист но не трчајте пред време. Трето, оваа репрезентација ја создадоа Савевски и Глигоров кој е спомнат во твојот пост, а Петковиќ само ја наследи. Баш со Глигоров оваа репрезентација ги победи на Хрватска, Србија и Белорусија, репрезентации кои 100 пати се посилни од оваа на Литванија. Исто така иако ја водеше само два дена, Петковиќ со овој тим беше елиминиран од мизерната Австрија. Во недела го играме еден од најважните дуели во овој циклус, ако го добиеме, тогаш ќе можеме далеку пооптимистички да зборуваме.
И иако сум среќен што победивме, не сум баш најзадоволен од играта.

И? Пратите ли вие ракомет.

И јас истото се прашувам.
Девојките се феноменални,како и секогаш.Без коментар.Цепелинот на Бајрамовска ми го наполни срцето.Само напред жени,следна е Холандија,верувам дека ќе ги изедеме,само им треба мотивација и нема екипа што нема да ја победат!

пробувам да се сетам ама никако да ми текне...какви беа??7ми во Европа ли?не дека е најдобар светски тренер Глигоров ама нивото му е тука некаде како и на Петковиќ...

Во недела го играме еден од најважните дуели во овој циклус, ако го добиеме, тогаш ќе можеме далеку пооптимистички да зборуваме.
И иако сум среќен што победивме, не сум баш најзадоволен од играта.

e тој меч во недела ако се добие, тогаш ке прајме муабет, а сеа да се силиме на една литванија мислам дека не личи на една репрезентација која е 7ма во европа(колку е валидно тоа 7мо место нема везе)

e тој меч во недела ако се добие, тогаш ке прајме муабет, а сеа да се силиме на една литванија мислам дека не личи на една репрезентација која е 7ма во европа(колку е валидно тоа 7мо место нема везе)
Ех, зашто не е тоа место валидно, па и ти? :)

Лоша атмосфера али тоа е, важно тепавме.
Ај честитки.:smir:

Изгледа не сме гледале ист ракомет...на моменти игравме толку мизерно, што топката едвај идеше од една до друга ракометарка. Нека ти текне на серијата на Литванија од 0-6, едноставно тоа е НЕДОЗВОЛИВО! Да им го дозволевме на некоја друга репрезентација тоа, не 0-6...0-12 серија ќе ни направеа. Не сум задоволен од играта јас, јес имавме и +12 ама од играта неможем да бидем задоволен, сепак ова е Литванија, а и таа што им беше најдобра што ни ги даде првите 4 гола, ја немаше во второ полувреме поради црвен картон. Така да, да не се силиме уште од сега, да причекаме до мечот со Холандија.

На другиот натпревар од нашата група Хрватска ја победи Холандија со 32:23

Веќе многу работи ќе бидат важни по нашето гостување во Недела против Холандија. Доколку успееме да го добиеме тој натпревар, 95 % сме ја завршиле работата за пласман на ЕП.

Како и да е јас сепак се надевам дека Охоланга ќе ни се приклучи во Март ( како што најавила ) , а дека Јошко Петковиќ ќе ја прими во Репрезентацијата со оглед на тоа што несака сега да игра ... па селекторот изјави и дека доколку сака во Март можеби ќе нема место.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom