Бројаници

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
и не се баш по потпопувањето како што тоа го правел свЈован Крстител.

За баптистите незнам точно, ама православни сум видел(ако не се бебиња) стапалата им ги потопуваат во легенче мало.И ги тераат да плукаат по сатаната.

А темата беше: БРОЈАНИЦИ.
Леле Боже, со вакви Јаничари до вчера православни денес нешто друго;баптисти,саботари, јеховисти,изворни христијани....Изгледа кошулата Христова продолжува да се кине и да се кине понатаму. Јуда изгледа не е сам,повторно предавство до предавство,до кога. Дедовците ваши православни а вие во гробот не му давате мир. Плукате по православните за се па и за ова. Крштевање,молитви,храмови,свештеници,
Бројаници....продолжете.....

Тоа е наша Света тајна.

п.с. немајки Библиски докази за бројаниците ке ме прашате и за некој резултат од фудбалски натпревар само да ја избегнете темата.

Извор, биди постојан во ставовите. На многу места тврдите дека нема свети тајни. Ова сега што го велиш или ти е невкусна шега, или ти е од преданието оставено од Смит.

Патем, Светото Писмо потекнува од 8миот век. Зошто барате докази нешто што е од 8ми век, а не барате докази нешто што е од 12 век?
Ако не знаеше, Црквата не згаснала откако се упокоиле апостолите, или откако било востановено Светото Писмо, туку продолжила да живее и таа е жива и денеска!

п.с. Не може некому да му се објасни вкусот на медот, додека не се насладил со него.

Извор, биди постојан во ставовите. На многу места тврдите дека нема свети тајни. Ова сега што го велиш или ти е невкусна шега, или ти е од преданието оставено од Смит.

Патем, Светото Писмо потекнува од 8миот век. Зошто барате докази нешто што е од 8ми век, а не барате докази нешто што е од 12 век?
Ако не знаеше, Црквата не згаснала откако се упокоиле апостолите, или откако било востановено Светото Писмо, туку продолжила да живее и таа е жива и денеска!

п.с. Не може некому да му се објасни вкусот на медот, додека не се насладил со него.

Работата беше дека за бројаниците немате никаква основа, а вие си ги употребувате.

Прочитај ги, на пример, сите постови од почетокот на форумсково прашање „Бројаници„.

Прочитај ги, на пример, сите постови од почетокот на форумсково прашање „Бројаници„.
Јас баш сега ги разгледував и налетав на ова..
Кога изработувачот на бројаницата (монах/монахиња) ја плете истата, се смета дека целото нејзино плетење треба да оди „мазно„, без ниедна тековно сторена грешка во плетењето. Со тоа, ќе се покаже дека „плетачот„ го насочил својот ум кон она кое го работи (плетењето, придружено со молитва), во спротивно, ако згреши во плетот, ќе се испостави дека лукавиот му се испречил во работата.
Мики ова не да не држи вода..Од кога плетењето е духовна работа?

Маркус, не знаеш дека целиот наш живот треба да биде духовен, а не световен?

За почеток откачете се од реквизитите кои ги употребувате.

Што си запнал толку аман!
Јас ги почитувам бројаниците и ги почитуваат и многу лица.
Кој не сака не мора да ги носи. Не ги носи ти и готово. Немаш право да кажуваш кој што да носи и од што да се откаже.

Ти целиот живот апсолутно се раководиш по Библијата?
Сигурно дека не.

Што си запнал толку аман!
Јас ги почитувам бројаниците и ги почитуваат и многу лица.
Кој не сака не мора да ги носи. Не ги носи ти и готово. Немаш право да кажуваш кој што да носи и од што да се откаже.

Ти целиот живот апсолутно се раководиш по Библијата?
Сигурно дека не.

Ова е веке нешто конкретно.

Признаваш дека и покрај тоа што никаде не се спомнати односно препорачани од Христос, вие поради некое лично убедување си ги носите и употребувате.

Ова е веке нешто конкретно.

Признаваш дека и покрај тоа што никаде не се спомнати односно препорачани од Христос, вие поради некое лично убедување си ги носите и употребувате.

Па ти веројатно не ни читаш.
Првиот пост пост во темата и првиот мој пост всушност се дека бројаниците се смета дека постојат од 5 век од нашата ера.
Значи Христос нема врска со нив.
Јас не порекнувам тоа.

Но јас сакам да ги носам и ќе ги носам. Штом црквите ги имаат признаено, штом ги благословуваат бројаниците, штом се прифатени од милиони луѓе јас ги сметам како дел од христијанството.

Значи лично право е дали ќе се прифатат или не според мене.
Како што кога станува збор за религијата и има многу дискусии и спротивставности.

И ти кажав сигурно не се раководиш апсолутно по Библијата!
Така да зошто тогаш јас да не носам една бројаница со крстче која ме чини посигурна и поубаво се чуствувам кога ја носам.
Тоа што ја нема во Библијата мене ми е сеедно.

Но јас сакам да ги носам и ќе ги носам. Штом црквите ги имаат признаено, штом ги благословуваат бројаниците, штом се прифатени од милиони луѓе јас ги сметам како дел од христијанството.

Ти може да ги носиш, само не може да ги сметаш како дел од христијанството.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom