Барам / Имам потреба од програмер, работа, часови, итн

• Креатор на темата Креатор на темата zorang
  • Време на започнување Време на започнување
Случајно некој да има материјал за Програмирање на општ/генерален микропорцесор? гуглав нешо ама малку ми е, асемблери општо ова она некоја страна?

Дали некој знае да ја реши задачата:
Да се напише програма во Јава која тестира дали дадено бинарно дрво е AVL балансирано.
Ако некој знае нека пише па да се договориме и за цената. :)

Случајно некој да има материјал за Програмирање на општ/генерален микропорцесор? гуглав нешо ама малку ми е, асемблери општо ова она некоја страна?

Art of assembly

Ми треба quick respond , има човек од странство заинтересиран за работа со проекти со програмери,јас треба да ги регрутирам па ги бара следниве поратоци :

Колку изнесува просечната плата (грубо) во евра за следниве работни позиции во Р.Македонија

Programmer 3D Unity:
Programmer PHP:
Programmer .NET:
Programmer Web:

ова демек за поискусните:

Senior (> 3 years) programmer 3D Unity:

Senior (> 3 years) programmer PHP:

Senior (> 3 years) programmer .NET:

Senior (> 3 years) programmer Web:

Кажете ми начелно дали случајно има заинтересирани за некоја од овие работни позиции??

Другите раб. позиции се однесуваат на следниве раб. места :

Marketing person, social medias:
Senior (> 5 years) person, social medias and sales material (UK/DE/E):
Management marketing person:

Sales person, Telephone canvas:
Senior (> 5 years) other stuff:
Management sales person:

Ми треба ментор да ми помогне за вежбање тестови за испит JAVA SE сертификат, ке си платам како ке се догвориме.Имам и слични тестови што се пагаат на испит ,можам да ги пуштам на маил.Ако се најде некој нека ме контактира на adziev@gmail.com .

Хитно ми треба некој кој може да направи wordpress тема од PSD. Не е сложено многу. Но е малку специфично. Барем за мене.

Мене ми треба помош.
Студирам во Данска во KEA - Copenhagen school of design and technology во сектор Multimedia Design and Communication.

За последниот семестар морам да најдам internship или пракса на наше. Трае 10 месеца. Ако знаете некоја компанија каде што можам да прашам или што заете дека прима, ве молам контактирајте ме.

Дали има некој што изработува проекти, за аплети, јава програмирање ( за брзо.. денес или утре..) ?

Здраво на сите.
Отворени се 2 Работни со следниве квлаификации:
1- FW/1, WireBox, hyrule, cfFormProtect, jQuery, jQuerymobile, jQuery UI and mura as cms.
2- Tools we are using for get the work done: assembla.com, Subversion,
ColdFusion Builder 2, Merlin 2.
Заинтересираните можат да испратат CV na Mihail@gmx.co.uk , Работата е од дома со можност за напредување и работа во странство.
Поздрав

ми треба помош да решам една задача во C++ еве го текстот на задачата ако можи некој да ми помогни

Да се пресмета збирот на K природни броеви согласно следниот израз:
1+4+7+10+...+N (каде од 1 до N има точно K броеви)

На пример, за K=3 треба да се отпечати 12 (1+4+7=12), додека за K=6 треба да се отпечати 51 (1+4+7+10+13+16=51).

Влез

Во првиот ред се наоѓа природниот број K (1 <= K <= 100).

Излез

Излезот се состои од еден ред во кој треба да ја отпечатите сумата на броевите.

ми треба помош да решам една задача во C++ еве го текстот на задачата ако можи некој да ми помогни

Да се пресмета збирот на K природни броеви согласно следниот израз:
1+4+7+10+...+N (каде од 1 до N има точно K броеви)

На пример, за K=3 треба да се отпечати 12 (1+4+7=12), додека за K=6 треба да се отпечати 51 (1+4+7+10+13+16=51).

Влез

Во првиот ред се наоѓа природниот број K (1 <= K <= 100).

Излез

Излезот се состои од еден ред во кој треба да ја отпечатите сумата на броевите.

#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
int sum = 1;
int k , i , suma=0;
cout << "vnesi go k" << endl;
cin >> k;

if( k>=1 && k <=100)
{
for(i=0 ; i < k; i++)