Koи се србоманите во СДСМ?

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Не се србомани-југоносталгичари се:pusk::pusk::pusk:. Пола од нив деца на директори, пола деца на србски офицери-нормално дека живееја добро и зато уште плачат за тие времиња. А вие другите, Македончиња во заблуда, пред да подржите такво лигаење, нека ви текни барем една сек дека тој нивни убав живот е платен со крвта на илјадници патриоти, платен со коските на голи оток...

Jas koga vikam deka Todorovski ne e normalen vancevtodor tvrdi deka narodot izmisluva i go deklarira kako "istorichar"

ај да речеме дека овој стварно е бугарофил ама што ќе правиме со вашиот "експерт" за СЕ сем викинг или како и да му беше името. најголем грчки шпиун во македонија сдсм го извади пред изборите како епсперт за економија, енергетика и ред други работи. што ке правиме со него? кој ке одговара за неговото носење во македонија?

[acko]®;1853485 напиша:
ај да речеме дека овој стварно е бугарофил ама што ќе правиме со вашиот "експерт" за СЕ сем викинг или како и да му беше името. најголем грчки шпиун во македонија сдсм го извади пред изборите како епсперт за економија, енергетика и ред други работи. што ке правиме со него? кој ке одговара за неговото носење во македонија?

Oн е женет со Македонка (тоа е една од причините поради која е тука) и второ, беше советник на Никола Груевски. После се скараа или не знам точно... од тогаш, како што кажува, добронамерно ги критикува. Најчесто за економија.

Oн е женет со Македонка (тоа е една од причините поради која е тука) и второ, беше советник на Никола Груевски. После се скараа или не знам точно... од тогаш, како што кажува, добронамерно ги критикува. Најчесто за економија.

Хазарска работа.:toe:

ај провери убаво чив советник беше! да не беше на буле и на велија? а како може тој да критикува кога е глуп колку што е тежок. и плус грчки шпиун!

Мислев дека си доволно интелигентен за да ја разбереш мојата реплика за да во иднина не поставуваш такви глупави прашања, ама коа се работи за дел од интелектуалното крило на ДПМНЕ, којзнае по кој пат грешам.

vancevtodor.
Бидејќи двапати прашуваш за работи кои за мене се длабоко навредливи, ете јас ќе се обидам да ти нацртам и читко да ти одговорам, а со тоа да ја анулирам твојата неспособност за крајно неразбирање на прости, и просто-проширени реченици.

Како прво морам да ти напоменам термините "вунени времиња", "кожни мантили" и "козњак", ми се општо непознати поими,(но од прилика ми е јасно што сакаш да кажеш) така да иако ги одбегувам твоите детективски демагогии со кои го давиш форумов.....во првиот пост ти одговорив не оти си ми многу симпатичен.....туку од чиста култура што бев повикан да дадам коментар.

Како второ. Твојата желба да наметнеш некому некакво неславно минато, само затоа што е културен па одговара по форуми на секакви имбицили....е еден голем малограѓански и неинтелектуален потег од твоја страна, кој само го одсликува твојот карактер кој е веќе проанализиран.

Пази сега добро.
Тврдам дека никој....ама тотално никој од мојата фамилија, барем до петто колено, не може да се поврзе со некакви "вунени времиња" и "кожни мантили". Грубо изнесениот напад, го отфрлам со надеж дека можеби ќе ти текне, каква тежина има твојата "Јавно изнесена клевета".

Da ne odime nadvor od temata ke ti odgovoram kratko i precizno.
Po onaa shto e izvlecheno od analizata na dosieata, koi se naodjaat vo Istoriskiot arhiv na Makedonija, se doshlo do brojka od okolu 100 000 KODOSHI. Koga na tie 100 000 ke im dodadesh brachen drugar i chlenovi na tesnoto semejstvo (polnoletni deca i roditeli), ke dojdesh do brojkata 250-300 000 ludje.GLASOVI KOI NA SEKOI IZBORI GI DOBIVA SDSM.
naravouchenie:SITE GLASACHI I PODRZUVACHI NA SDSM SE SORABOTNICI-direktni ili indirektni - NA UDBe-"koznjaci".
Ochekuvam kako "realen" i "nepovrzan" kako shto tvrdish do peto koleno so stukturite pogore, da odgovorish barem na ovaa prashanje:

"Velish nema "kozni mantili", pa koj OD septemvri 1992GODINA NAVAMU ,otvora novi dosiea i koj vrshi progon za MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM."

[acko]®;1853548 напиша:
ај провери убаво чив советник беше! да не беше на буле и на велија? а како може тој да критикува кога е глуп колку што е тежок. и плус грчки шпиун!

Born in 1961 in Qiryat-Yam, Israel.

Served in the Israeli Defence Force (1979-1982) in training and education units.

1996 to 1999
Financial consultant to leading businesses in Macedonia, Russia and the Czech Republic.
Economic commentator in "Nova Makedonija", "Dnevnik", "Makedonija Denes", "Izvestia", "Argumenti i Fakti", "The Middle East Times", "The New Presence", "Central Europe Review", and other periodicals, and in the economic programs on various channels of Macedonian Television.

Chief Lecturer in courses in Macedonia organised by the Agency of Privatization, by the Stock Exchange, and by the Ministry of Trade.

Da ne odime nadvor od temata

Ti ne si vlezen vo temata ne pak nadvor da izlezish.

Po onaa shto e izvlecheno od analizata na dosieata, koi se naodjaat vo Istoriskiot arhiv na Makedonija, se doshlo do brojka od okolu 100 000 KODOSHI. Koga na tie 100 000 ke im dodadesh brachen drugar i chlenovi na tesnoto semejstvo (polnoletni deca i roditeli), ke dojdesh do brojkata 250-300 000 ludje.GLASOVI KOI NA SEKOI IZBORI GI DOBIVA SDSM.
naravouchenie:SITE GLASACHI I PODRZUVACHI NA SDSM SE SORABOTNICI-direktni ili indirektni - NA UDBe-"koznjaci".
Ochekuvam kako "realen" i "nepovrzan" kako shto tvrdish do peto koleno so stukturite pogore, da odgovorish barem na ovaa prashanje:

Dobro,i?A da ni pojasneshe koja ti e poentava so izborite?Vrskata so izborite i prosrpskiot karakter na SDSM ili Srbofilite vo istite ama nikakva veza nema...potoa chudi se koga kje ti rechat deka ne si vlezen vo temata ne pak da izlezish.

"Velish nema "kozni mantili", pa koj OD septemvri 1992GODINA NAVAMU ,otvora novi dosiea i koj vrshi progon za MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM."

A da ja analizirash Srpskata stoka...mozhe tamu kje najdesh Srpski shovinizam i nacionalizam...se pokazha vo nekoj post prethodno analiziranje na Srpskite svinji,ovci i magarinja ti odi.

P.S. Mesto na temata da pishuvash go provocirash realen i off topic lupetash non-stop.

[acko]®;1853485 напиша:

Sem Viking ili kako i da e nema ni partiska knishka na SDSM ne pak chlen...rabotava dojde i Hunzite sho gi vlechkashe VEMERO se bugari ama ne bile...Pakistanci bile.I ne da recheme deka e bugarofil Todorovski...Bugarofil so skorni e.

Самоубитачен,аман веќе со таа Србија,кај ми се сере кога ќе и го спомнат името,па ти правиш да имам уште поголема аверзија кон тој ,,сосед,,

Самоубитачен,аман веќе со таа Србија,кај ми се сере кога ќе и го спомнат името,па ти правиш да имам уште поголема аверзија кон тој ,,сосед,,

Па да ти кажам, благодарение на него, кај Македонците веќе исчезна и малку онаа блискост која ја имаше према србите. Алал вера, професионелци да зајмеа немаше да завршат таква работа.

Уште не сфатил дека работи за велико санстефански бугарофилски интереси со ширење негативна слика за мајка Србија.

После зашто Христофор ака Канзуров го бодри и восхитува хехе, му ја врши сета работа... за беспари :tv:

Уште не сфатил дека работи за велико санстефански бугарофилски интереси

Ti pak se otepa od svakjanje :)

Па да ти кажам, благодарение на него, кај Македонците веќе исчезна и малку онаа блискост која ја имаше према србите.

E sega gi ubedi...si rekov jas da ne izlezish so nekoja stilska figura pa kje se chudam sho me nashlo...toa i jas kje velev...da ne bea takvite kako tebe dosega Makedonija kje cvetashe.

Prvo : Srbomani ima ama Srbofili nema
Vtoro : Vo SDSM ni pod razno da se otepate nema da najdite Srbofili
Drugo shto ne e jasno?

Србоман е термин користен од официјалната македонска и бугарска наука како дефиниција за човек од етничко македонско потекло / етничко бугарско потекло кој себе си се смета за Србин, т.е. има српска национална свест.

Слична („поблага“) форма на србоманија е србофилијата - термин со кој се означуваат отворени симпатии кон српските етничко-културолошки обележја, но и свесно чување на несрпската национална свест.
Србоманијата била присутна во Македонија како последица на силната српска пропаганда во втората половина 19. век и спроведуваната србизација во периодот од Балканските војни, до Втората светска војна.

http://mk.wikipedia.org/wiki/Србомани

:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom