Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

So sestra mi se gledam ednas vo dva meseci,poso e daleku od mene!Koga ne bese otidena na fakultet,edvaj cekav da ide poso se karavme za se,znaete nie dvete imame mnogu sprotivni karakteri,pa valjda zatoa i sekogas se karame vo vrska so bilo so!Znaci,mislev deka ic nema da mi nedostiga,ke bidam slobodna doma,sobata ke bide samo moja...lele luge,sea ne da mi nedostiga,edvaj ja cekam da se vrati,gi brojam denovite!So tekot na vremeto,i dvete stanuvame pozreli,pa pocnavme ne da se karame tuku da se nadopolnuvame,ona prifaka neso od mojata licnost,a jas od nejzinata!
Nikogas ne bi mozela da si go zamislam zivotot bez dada!Neznam,kako zivea onie braka i sestri koi se skarani so godini,i ne si zborat edni na drugi!Pa so koj ke bidam bliska jas ako ne so sopstvenata sestra?Komu ke gi kazuvam problemite,koj ke mi pomaga i ke me bodri ako ne ona?Lugeto koi se skarani so sopstvenata krv i na koi poveke im znacat tugincite otkolku sestrite ili brakata,se luge koi vo svojot razum imaat hendikep,zatoa sto ne mozat da ja osetat bliskosta narecena SESTRA/BRAT!
Onie koi nemaat ni sestra ni brat isto taka gi custvuvam pomalku hendikepirani!Steta e sto nemaat so kogo da se karaat,so kogo da razmenuvaat mislenja..sepak,ne e isto se da i kazes na drugarka ti,i se da i kazes na sestra ti!

imam sestra postara od mene tri godini, iako ne e vo pubertet se ponasa isto kako da e!!! abe non-stop se karame, duri i drzime ljutina, ne se smiruvame vednas, toa moze da potrae i so nedeli, ali sepak zavisi od kavgata i pricinata koja e za toa, nekogas odma se smiruvame ko nisto da ne bilo ali nekogas...
Najmnogu me nervira koga mi pravi problemi so moite, za ja da ispadnem kriva, se nesto im zboruva protiv mene i posle jas se karam so moite, i nekogas mi doagja da ja snema!!!
Ce bide se ok, koga togas :)

imam brat 7god postar od mene ama problemot e so uste koa imav 11god on ojde na fax i do sega..znaci tocno 7god ne ziveeme zaedno...od edna strana se cudam na toa koja e sustinata na nasata bratska povrzanost koga se gledame ednas na 2meseca....ama najblagodaren sum so gospod mi dal postar brat oti na smetka na negovite godini ja naprednav na psihicki plan mnogu ponapred od moite vrsnici(ovoa go znaat site so imaat postari brakja/sestri)....i sea mnogu mi e merak koa ke zeme plata i koa ke pusti nekoja pogolema suma ...oti so da se prai uste toa ostana:pos:...se salam nego mozda ja zdravje godinava koa ke trgan na fax u sk mozda tamu ke ni se zgolemi komunikacijata(bratstvoto) i pa ke si bide kao porano:toe:

Ако не се караме не би било интересно. :)

Постарата поретко ја гледам, а и позрела и поразумна е, нормално, па поретко се караме. Освен кога ме тера да чистам нешто, да ја средувам собата. rulet:

Со помалата ко мали очи си вадевме.:) Ама и многу се дружевме. Сега се караме од време на време, за глупости и ситници, ама сепак значително поретко од порано.

Ме нервираат двете што кога се расправам со едната, другата секогаш застанува на нејзина страна. Без оглед на тоа која од нас е во право. Секогаш се обединуваат против мене, дали дека сум средна, не знам :pos: Кога ќе ми се навртат и двете као змии некои... Сум нае*ала.:)

Ама сепак, поголемиот дел од времето... Се трпиме.:)

Секојдневни сцени! Секој ден се тепаме со брат ми али ко ништо да не било по 5 мин забораваме! Зато си го сакам толку многу!

Имам сестра помала 3 години од мене, ама толку многу ми одит на нерви шо на моменти ми се чинит ќе ја фрлам преку балкон, во пубертетот е влезена и мислит центар е на светов
fi.gif
порано ептен се каравме, дури и со нож ја имам бркано низ станов од шо ми дојде преку глава. И сега се караме ама не толку многу колку порано
bk.gif

секој ден сум со брат ми дома... ама не се караме а и нема зошто... помал е од мене 7години, и нема зошто да се караме :baeh: :) :) :)

Имам брат 6 години и ке се срчкаме малце затоа што е пекмез ама не се караме многу често заради тоа што му попуштам :cug:

порано да сме се карале али сеа.. мн си се сакаме... :) мада на моменти знаеме онака да се скараме али малце .. ептен 5 мин и толку :) мн си го сакам миленичево .. т.е. брат ми дома :)

Имам брат 2 години помал од мене тежок инает ...
и јас и тој сме скорпиии и сакаме доминација
тој е југ јас север две посебни држави не се караме тоа е многу ретко али коа му треба нешто се упикува поготово пари коа му фалат за нешто инаку тој си живее свој свет јас мој..најчести зборови не замарај или ке те тепам :vozbud: или во последно време ај една чаша вода дај ми

Јас имам помал брат. Ми се чини дека е многу разгален некако. Порано многу се каравме, се тепавме, секоја караница завршуваше со крв... :) Сега ретко се караме, мислам дека е така заради што сме повозрасни. Не дошло до тепачка веќе долгоооооо време :):):):):)

Имам сестра 6то одделиние, можам на прсти да ви избројам колку пати сум се скарал со неа

pearl напиша:
Нема нешто за кое би се двоумела да му кажам или да побарам совет. Знам дека ќе ме разбере во секое време, голема поддршка ми е. Исто и од моја страна. И многу ми е мило што е така, брат ми е, тој ми е, еден ми е и многу го сакам, се' би сторила за него. :)

Исто и за брат ми, отсекогаш бил најбитна личност во мојот живот, а за понатаму како ќе дувне ветерот :icon_lol: :) .

Имам сетра 2 год. постара од мене.Имавме заедничка соба па така делевме се.Знавме често и да се караме за ситници , а многу пати и се тепавме(чисто од досада - како нема што да праеме и ај ќе се тепаме , ќе се маваме со перници и сл.) Мајка ми не можеше да излезе на крај со нас и само ни викаше :"Ако не ве боле-тепајте се.Ќе дојде време ќе се омажете една на една страна , друга на друга и ќе се тражете ама нема да можете да се видете" -И замислете била во право со сестра ми се омаживме и двете на различни страни , раздалечени сме 200 км.Ама пак тука е мобимак 200 за 200па се слушаме секој ден по 2 пати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom