Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Dajte be kazete kade ima nekoj old timer, na koe mesto se naoga i ako ne mozete da poznaete sto model e i od koja godina sliknete go so mob...ako ima na nego list so informacii deka se prodava sliknete go i listot :) resen sum da zemam nekoj old timer ama sakam nekoj od stilot na eldorado...sakam golem old timer.
Нема братче... се отиде или за железо, или тие што ги чуваат гледале дискавери и бараат нереални суми на пари.

еве ти пример... за Опел рекорд од 68ма година кој изгубил 50% од тежината (во корозија), моторот има карбуратор од 101, филтер за воздух од голф (и згора на сето тоа не е во воззна состојба) и менувач преместен долу, ке ти бара 1500 евра. А да не ти споменувам дека уште 2.000 ти требаат таа кола да ја доведеш до некој ред, под услов да најдеш делови, со една забелешка... Хромираните букви тешко се наоѓаат, тие го даваат ликот, а ако ги најдеш ке ти бараат ѓавол и пол.

И кога ке се подзадумам некогаш си викам, мамата нивна, поефтино ке те фати да си најдеш возилце кое е стакло, и понова година (некои 10-15 години старо), сите делови ги има на кило, се може да се најде, и да си го чуваш домакински во наредните 20 години. Бар ке знаеш што имаш и што возиш.

во право си за ова. кај мене има едно bmw незнам шо број е се продава ако сакате ке го сликам

во право си за ова. кај мене има едно bmw незнам шо број е се продава ако сакате ке го сликам
Незнам зошто ама мислам дека е некоја од 02 серијата...1602 најверојатно...

Dajte be kazete kade ima nekoj old timer, na koe mesto se naoga i ako ne mozete da poznaete sto model e i od koja godina sliknete go so mob...ako ima na nego list so informacii deka se prodava sliknete go i listot :) resen sum da zemam nekoj old timer ama sakam nekoj od stilot na eldorado...sakam golem old timer.
Земи си Голф 1.
Моделот е од 1974, догодина полни 35 години...таман!:)

Ајде стави 3-4 добри слики од сите страни па ке коментираме.

П.С. ако можеш научи и колку му бара, да бидат кометнарите комплетни.

Ова е сликано најверојатно на делницата Велес-Петровец кога се правеше патот лани...случајно на нет ја најдов.
Мерцедесов е сосем ОК, со исклучок на бандашите, а она напред е Олдсмобил...

Коливе се на роџер,така го викаат газдата инаку порано го имаше бутикот Роџер во ГТЦ.Типот е фанатик по олдтајмери,ги има уште неколку реставирано во одлична состојба да не речам подобри отколку кога биле нови колите,најголем впецаток ми има оставено мерцедесот што го има не овој туку има уште еден,само не го знам моделот,од времето на хитлер да кажам таков е.

Не не е белиот,го знам и тој само не бесе убаво среден тој,многу бесе кородиран,овој е црн и мислам дека е како овој на сликава,а ако не е таков тогас е многу сличен.

Ne mi treba golf 1 imam 4ka :) ne sakam star mercedes ili nekoj opel...nesto vo stilot na PONTIAC BONNEVILLE da se najde :) inaku gledam go spomnavte Roger...tipot ima nekolku old timer avtomobili sto glava boli, ima doagano kaj mene da pravi nekoi kombinacii, od nova kola da stavi na nekoj old timer. Preeska mi kazaa deka kaj novava amerikanska ambasada sto se pravela imalo nekoj old timer, treba da odam da go vidam.

Ne mi treba golf 1 imam 4ka :) ne sakam star mercedes ili nekoj opel...nesto vo stilot na PONTIAC BONNEVILLE da se najde :) inaku gledam go spomnavte Roger...tipot ima nekolku old timer avtomobili sto glava boli, ima doagano kaj mene da pravi nekoi kombinacii, od nova kola da stavi na nekoj old timer. Preeska mi kazaa deka kaj novava amerikanska ambasada sto se pravela imalo nekoj old timer, treba da odam da go vidam.

Значи...ништо од олдтајмери дечкото...чим прави комбинации...ништо...
Хммм...долго сакаш...Рекорд 1968...или порано најди си, ги има...ама со оригинален тробрзински менувач горе на воланот.
Американците се заебана работа за реставрација, освен ако не сакаш нешто custom.
Сепак, европејците се поблагодарни за реставрација. Тука, во Европа.

dodgechargerpj1.jpg

Монтажа е ова од сигурно извори :pos2:

chargere3wf5.jpg

Копилето што ти ја даде добар е во PS :D Претпоставувам кој може да биди хехехехехехехехехехе

Алал му вера како ги погодува овие ствари. Нерви од челик има

1. Шаржерот дреми заклучен во некоја гаража, го вадат еднаш на 3-4 месеци, кој го видел го видел кој не аш... Веза неам шо има под хауба.

2. Тоа што си го видел знам каде е, и е некој Амер. Се накај Понтијак или Шеви ме влече, ама е во толку лоша состојба што од таму може само во отпад за старо железо да оди.

3. Абе не знаете што се лежи во Битолските гаражи. Ах, да имам 1 недела власт, како би ги отварал и се постаро би собрал во МВР. Според моите сознанија еве што има: Ситроен ДС/Ами8/Дијана6/Спачек, Опел Аскона А и Б серија, Опел ГТ, Опели рекорди не се добројуваат, БМВ 1602, БМВ 2002 тии кабро варијанта, Мерцедес 115 купе, репаши мали и големи, Фиати 128 спорт, 127 и што уште не.

Некни се продаде Мерџо 123 200д со 30.000 км, за 3.000 евра. Верувајте Битолчани се срање народ (бараат ненормални цени), за на крај да ја фрли колата на отпад. И не ја продава за некоја разумна цена да ја средиш додека има шанси и делови за неа.
1. Шаржерот дреми заклучен во некоја гаража, го вадат еднаш на 3-4 месеци, кој го видел го видел кој не аш... Веза неам шо има под хауба.

За Charger-от немам коментар...

За тој Амерот... листав слики и најзабележителни ми беа браниците и задните стакла па од тоа шо ми остана во сеќавање ми личе на овој Понтиак. Ама изгледа е толку редок што не ми се верува дека баш ваков може да има кај нас... Сепак види го

1954_Pontiac_Strato_Streak-01.jpg

1954_Pontiac_Strato_Streak-012.jpg

инаку еве друг препознатлив амерички олд тајмер, во сенка на Мустанг, Камаро, ГТО...

Chevrolet Bel Air
57ChevyBelAir.jpg

Ако има ваков во БТ нека биде и скрос скапан ќе го возам :tv:

Merzedes

Ovoj Merzedes sto go gledate bil koristen za vreme na vtorata svetska vojna od strana na togasnata vlast,ima neprobojni stakla sto e malce i neobicno za vo toa vreme ama bate Hitler si go cuval gazot!

P.S. Dokolku nekoj saka sliki od oldtajmeri neka kaze,gi imam vo izobilie pa moze i da mu pustam nekoja?

Attachments

• DSCN0486.jpg
    DSCN0486.jpg
    150,4 KB · Прегледи: 13

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom