Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Ееее и битола е далеку за нас Ак ојш пеш! Битола убоо градче.

Ti si mislis deka e ubo gradce. sekoj den odam si idam od bt i veke mi e zdosadeno da odam niz gradot ama to e

Дремам овде вака во ова Бугаријата :) сам во станот досадно тапа вкрај четврток навечер нема шо да се прај, плус не сум спан ми се спие ми се корни, цела недела неспан, гледам глупо бугарско шоу, за кое треба да си напушен за да се смееш, и тоа пак сосила.
Ама пак не се жалам убо живејме тука , ама кога си надвор од твоето домче инаку ги гледаш работите :)

да почниме пример

Дома. Е добро де, што сега? Епа дома. За секој(а) оној/онаа кој(а) живеел(а) далеку од дома, знае. Дома е валканиот влез, гумените влечки, бучните комшии.
2942275802_82f238bfaf.jpg

Дома е мирисот на гравот, утринскиот бурек, питите во Ноември. Кафето со другарите на широк сокак и меѓувреме цаурење, пијанчењето во синдилакси кафани :)

main.php

И салата од зелка е дома. Макар татоми р`тол солена да ја направил :)
2767957160_0beb444bc4.jpg

Дома е Охрид. Дома е Пелистерот, и мирисот на моликата.

517482pelister.jpg

Дома е ајварот
2942318668_1721cbcc33_o.jpg

Дома се јаболката и грозјето на дедоми :)

2942318592_7b20606b93.jpg

2942318504_5bcf91dcaf.jpg

Дома е ѓупската масажа на мајками
2941461739_381bc9b140.jpg

цвеќето на мајками (почна да забушава нешто :) )
2942318452_3c4d5ff630.jpg

Дома се неврзани празни муабети во возот, договарања за софри и еден куп поздрави на цели градови и села. Фразата `ма сите ги знам таму` треба да ја регистрираме како чисто наша :)
2942318182_913abe88fe.jpg

Хамбургер од шеталиште купен ( ,,Бомбата", ,,Смешниот")? Да, благодарам.
2941461631_538e6c08ee.jpg

Ракииче во единаесте? Да, да, благодарам
2941461687_f3e78bb4bb.jpg

Туѓина?.... ова е туѓина:
Девојки со високо ниво на морални вредности
2754282964_b853f5bc69.jpg

Улици полни со луѓе
2754274538_3743b04802.jpg

По тешката ноќ, се одмараат на убавото време
2753440869_f18a497e48.jpg

Па потоа на работа..треба да се живее од нешто
2754258878_3c2c2c7b26.jpg

Тие што сакаат да носат Lacoste треба малку повеќе да запнат
2750612937_c1c74d3b28.jpg

Туѓина е каде што денес имаш, утре немаш. Туѓина е каде луѓето се мразат заради бојата на кожата, висината на платата, потеклото. Кој бил, знае.
Tуѓина е кога ќе ти запее Битола мој роден крај те маваат депресии.

Добро размислете пред да отидете некаде далеку од дома. Лесно се кажува, тешко се прави, уште потешко се поднесува и најтешко се враќа!
Или шо би рекол шо подалеку то полошо , и ќе речат печалбарите после од америките како е во стари крај, е стари е оти тие остареле не се вратиле :)

Е тоа ти е дома

E како ми се пие едно кафенце сега на широк сокак :)

Дремам овде вака во ова Бугаријата :) сам во станот досадно тапа вкрај четврток навечер нема шо да се прај, плус не сум спан ми се спие ми се корни, цела недела неспан, гледам глупо бугарско шоу, за кое треба да си напушен за да се смееш, и тоа пак сосила.
Ама пак не се жалам убо живејме тука , ама кога си надвор од твоето домче инаку ги гледаш работите :)

да почниме пример

Дома. Е добро де, што сега? Епа дома. За секој(а) оној/онаа кој(а) живеел(а) далеку од дома, знае. Дома е валканиот влез, гумените влечки, бучните комшии.

Дома е мирисот на гравот, утринскиот бурек, питите во Ноември. Кафето со другарите на широк сокак и меѓувреме цаурење, пијанчењето во синдилакси кафани :)

И салата од зелка е дома. Макар татоми р`тол солена да ја направил :)

Дома е Охрид. Дома е Пелистерот, и мирисот на моликата.

Дома е ајварот

Дома се јаболката и грозјето на дедоми :)

Дома е ѓупската масажа на мајками

цвеќето на мајками (почна да забушава нешто :) )

Дома се неврзани празни муабети во возот, договарања за софри и еден куп поздрави на цели градови и села. Фразата `ма сите ги знам таму` треба да ја регистрираме како чисто наша :)

Хамбургер од шеталиште купен ( ,,Бомбата", ,,Смешниот")? Да, благодарам.

Ракииче во единаесте? Да, да, благодарам

Туѓина?.... ова е туѓина:
Девојки со високо ниво на морални вредности

Улици полни со луѓе

По тешката ноќ, се одмараат на убавото време

Па потоа на работа..треба да се живее од нешто

Тие што сакаат да носат Lacoste треба малку повеќе да запнат

Туѓина е каде што денес имаш, утре немаш. Туѓина е каде луѓето се мразат заради бојата на кожата, висината на платата, потеклото. Кој бил, знае.
Tуѓина е кога ќе ти запее Битола мој роден крај те маваат депресии.

Добро размислете пред да отидете некаде далеку од дома. Лесно се кажува, тешко се прави, уште потешко се поднесува и најтешко се враќа!
Или шо би рекол шо подалеку то полошо , и ќе речат печалбарите после од америките како е во стари крај, е стари е оти тие остареле не се вратиле :)

Е тоа ти е дома

E како ми се пие едно кафенце сега на широк сокак :)

Абе Фликс, ко јас да го пишев ова, алал ти вера :zver:
Ај, изгледа среда тргнувам, па малце одмор Битола. Одвај чекам :vozbud:

Го обожавам градот. Местото, луѓето, културата се на високо ниво. Сакам да одам на факултет таму, ама незнам на што...

Eh, Bitola moj roden kraju...

Го обожавам градот. Местото, луѓето, културата се на високо ниво. Сакам да одам на факултет таму, ама незнам на што...

Eh kolku samo si vo zabluda...

Леле,одвај чекам да дојди среда,да си одам домааааа ( во Битола )....ич го нејќам ова Скопјето,од шо морам сум тука.

Jas da sum kako tebe, ke kidnam ushte sega... Ke otkazam i fax i se...

Ehhh...vo zivotov nmajdobro sum se shmekal na sirok sokak...bitolcanki pagale u nesvest od adrenalin pri mooi shmekanja

е бе па ти битолчанки не се даваат лесно а не па во несвест да паѓаат хехе

Погрешна замисла многу!

Сум живеел странство и знам точно како е животот. Штета што неможев да останам повеќе! За што во БТ да бидам? За мочаното макијато за 40 денари што е 1/300 од мојата плата и тоа во „ефтин“ кафич?

Да ги глеам шмизлите што не знаат да гукнат кога се со машко, а се прават дека ги вртат на малото прсте? За што? За кинеските веспи ? За проститлокот што секој го пика носот кај што не треба. За колнењето во Никоуа Гуевски и плукањето по Бранко, за гледањето во женските газови кои растат како збуфнат квасец секој ден? За Пелистер што има забрана на движење 3 месеци во летото? За да седам на „Фонтана“ навечер оти не ми се оди Расчекор?
За да седам во градот во кој НЕМА РАБОТА и во кој ако не беше РЕК ќе испоумреа сите од глад?! Не фала! И Скопје живеев и сто пати подобро сум живеел и покрај тоа што сум седел под кирија. За денгубење немам нерви ни време. ОВде на тоа си приморан!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom