Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Информатичар или нешто слично важно да е поврзано со компјутери и такви работи па што ке биде незнам еве пример добра работа си е програмер ако развиеш некои програм или игра па да го продаваш и да заработиш пари, а ако мислиш како програмер во некоја фирма во македонија програмерите се слабо платени па не се исплати затоа може како сопствен бизнис нешто да отворам друга работа еве на пример веб дизајнер ке дизајнираш статични веб страници за одредена сума пари и ако имаш муштерии можеш да земеш добра пара а истотака ако направиш твоја веб страна и да е успешна мислам посетена од многу луѓе па да заработуваш од рекламации на сајтот од што се заработува дебела сума пари еве јас би сакал да ги работам овие работи ама за повеќето тоа е тешка работа.
Епа сум поминал и тоа ми е струка. Сфатив дека единствен начин ако имаш мерак во оваа работа е да го работиш ова горното или да напредуваш во знаењата. Јас го одбрав ова второто бидејќи рака на срце не сум толку печен за бизниси и прилично сум наивенЕдноставно не ги гледам работите како профит, туку да поможам на некој и на тој начин да добијам на углед кај таа личност.
Како оваа цифра на пари да не е доволна, а што правиме со луѓето кои работат по шеснаесет саати дневно, а земаат по 12 000 денари плата, и тоа факултетски образовани луѓе.14 саати на ден за 20000 денари
Дечко, живееш во илузија, барем со дел од твоите размислувања, а и вие останатите wannabe програмерчиња на форумов.
Од програмирање не се живее!
Новинарството е најубава професија. Само треба на време да се напушти.
Па најчестото занимање на еден новинар што ќе напушти работно место, е посматрање на млади неамбициозни, многу често 24 годишни младичи - како лепат плакати.И што кога ќе напушти еден новинар,може да работи после...пример колумнист во Шпиц или Утрински :pos2: