Која професија најмногу ви се допаѓа?

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Моја желба за професија беше да бидам детектив, али јбг, нема шанси, и ете сега ке бидам економистка хиихиихихиих...од една крајност во друга

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Интересно ми е програмерството.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
па .. со оглед на тоа дека учам информатика или програмер ке бидам или некој мрежен администратор.. ми се свиѓаат професиите де..

а инаку не е лошо и политичар.. да дрвиш политика и да продаваш памет.. :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
па .. со оглед на тоа дека учам информатика или програмер ке бидам или некој мрежен администратор.. ми се свиѓаат професиите де..

а инаку не е лошо и политичар.. да дрвиш политика и да продаваш памет.. :)
Да дрвиш не е лошо, ама и не е лошо да те хејта цела држава и да јадеш 2 кубика предвреме.:toe:

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
кога ке пораснам сака м да бидам ко тато:) а нз шо е тато не ми кажува бидејки тааа работа била многу опасно и ми рече дека кога ке наполнам 20 годинки ке ми каже.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Патолог.
За жал, нема да го работам тоа.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
39
Поени од реакции
10
Отпратмик на возови

M

M del Mar

Гостин
Инспектор.
Можеби еден ден ќе го работам тоа, се надевам.

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Информатичар или нешто слично важно да е поврзано со компјутери и такви работи па што ке биде незнам еве пример добра работа си е програмер ако развиеш некои програм или игра па да го продаваш и да заработиш пари, а ако мислиш како програмер во некоја фирма во македонија програмерите се слабо платени па не се исплати затоа може како сопствен бизнис нешто да отворам друга работа еве на пример веб дизајнер ке дизајнираш статични веб страници за одредена сума пари и ако имаш муштерии можеш да земеш добра пара а истотака ако направиш твоја веб страна и да е успешна мислам посетена од многу луѓе па да заработуваш од рекламации на сајтот од што се заработува дебела сума пари еве јас би сакал да ги работам овие работи ама за повеќето тоа е тешка работа.

Dietrich

Just a fan...
Член од
12 мај 2010
Мислења
161
Поени од реакции
80
Банкар, малку е монотоно али . . .

I

Intex

Гостин
Ја би воен пилот или форензичар, ама кај нас ова е научна фантастика, па во електро науките забегав. x)

Annath

Полуактивен член.
Член од
11 јуни 2010
Мислења
338
Поени од реакции
42
Секакви работи ме интересирале. Од гробар до поетеса.
Сакам да им помагам на животните, на луѓето, но знам дека немам никакви шанси да го работам тоа, можеби да бидам член на некоја кампања.
Исто ме интересира, уметноста, литературата, музиката, патувањето околу светот. А бидејќи не можам да си најдам спој на сите тие нешта што ги сакам ќе останам без работа. :pos2::pos2:
А да, сум имала како малечка и периоди кога сакав да бидам Princess, манекенка, што сега ми е одвратно. :nenene:
Исто, сакав опасни работи, детектив, инспектор, што уште не. Па и да, уште посакувам.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Јас сакам да бидам како Фуере, одиш во некоја земја полна со корупција, ти местат *рви, јадеш пиеш без пари, чат пат треба да кажеш што е демократија, али најубавата работа е тоа што учиш за некоја култура и народ и после можеш некоја книга да издадеш за тоа. Баш ми се свиѓа тоа како работа ептен е кул, некако може да се нарече истражувач на заборавени народи, за без пари ќе го правам само незнам каде се аплицира и што треба образование да се има за тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom