Епа сум поминал и тоа ми е струка. Сфатив дека единствен начин ако имаш мерак во оваа работа е да го работиш ова горното или да напредуваш во знаењата. Јас го одбрав ова второто бидејќи рака на срце не сум толку печен за бизниси и прилично сум наивен
Едноставно не ги гледам работите како профит, туку да поможам на некој и на тој начин да добијам на углед кај таа личност.
Основај си сопствена фирма, и употреби го искуството што го имаш стекнато во некоја фирма и почни и ти да правиш проекти вредни по 5000 евра.А ова како го кажуваш:
14 саати на ден за 20000 денари
Како оваа цифра на пари да не е доволна, а што правиме со луѓето кои работат по шеснаесет саати дневно, а земаат по 12 000 денари плата, и тоа факултетски образовани луѓе.
Плус, работиш пред компјутер , со кафето сте секој божји ден во рака и само психички се замараш......
Не дека ја потценувам вашата работа, секоја работа своја тежина нели, но не треба и така да гледаш црно на работите има апла полоши случаеви од тебе во државава, па таа сума на пари што ја земате воопшто не е лоша, некои се убиваат од работа и физички и психички дупло повеќе од вас и на крај пак земаат помалку од вас.
Ако не ти се допаѓа, барај си друго чаре на крај крајава, ситуацијата во државава е таква и мораш да научиш да се прилагодуваш, нема работа; не цвета економијата а работници има со лопата да ги ринеш од секоја бранша.
Кога се сите глупи во државава, и не знаат да излезат како што веќе со месеци излегуваат на протести Грците по нивните улици ќе не дупат како што сакаат......Трпи Македонче малку ти е.
Инаку за професија (кога сме веќе кај темата) најмногу ми се допаѓа професијата археолог, а во државава има услови за развој на таа професија но проблемот е што не е доволно развиена па сега и размислувам која професија ќе ја одберам.....