Врска - без обврска

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Primamliva tema, kako sto kaza nekoj pred toa, amo ke kazam deka toa vodi kon nisto, ali ako se cuvstvuvate ubavo sto da ne:) ne e bitno dali jas sum imala ili ne, samo treba da se gled da ne se zaljubis u partnerot, posto dogovorot si e drug neli?

врска-без обврска,па не знам дали тоа спаѓа под врска. Во зависност од тоа како поединецот го сваќа поимот врска, така може да има врска-без обврска, или врска со обврски

:kafe:Ууууу...малку зезнато.

Ми се допаѓа замислата на врска без обврска, но лошо е ако подоцна тука се вмешаат чувства. Лошо ќе биде ако не се обострани. Девојката се заљубува во дечкото(а он се држи до договорот)/ и обратно. Заклучок? Па нема, никад не знаеме што како ќе заврши. Ама вреди да се проба.:wink:

Pa bilo koja vrska zapocnuva bez obcrski,nikoj od strat ne go predviduva brakot i taka da odgovorot na temata e toj koj stoe,zapocnuvas bez obvrski zavrsuvas so 1 kup,ako ne ti e receno ne ti e fajront.

кога ги слушнам тие зборови ВРСКА БЕЗ ОБВРСКИ не ми личи на врска тоа.Го мразам тоа и несакам таква неизвесност можеби сега су грешка за ваквиот одговор но сепак во моментов сум против тоа:nenene:

Сега најмногу ми одговара тоа, со обете раце би прифатил. Никакви зближувања и врзувања.

Сложувам се со СЕЛЕНА, никој на почетокот не знае како ќе иде врската, еве јас моментално со тоа девојче што сум во врска тоа испадна онака и не ни мислевме дека ќе тераме повеќе од 1 месец, и тоа ми беше како врска без обврска, но потоа времето си го покажува своето...да чукнам во дрво уште сме заедно

врска без обврска = на врска безврска.. кратко јасно едноставно

Врска без обврска = Intimacy without Intricacy. Везден на располагање јебачица. Друго што има? Ништо.

Врска без обврска = кур се тресе во најлон ќесе. Сум пробал, не оди. Jебига. Секогаш едната страна сака повеќе или помалце. Едино може да запали ако дотичните имаат мал морал или поштовање меѓу себе(со други зборови: ич не ми чуе за тебе) или пак можеби јас сум delusional.

Или може и вака:

Monna напиша:
Ми се допаѓа замислата на врска без обврска, но лошо е ако подоцна тука се вмешаат чувства. Лошо ќе биде ако не се обострани. Девојката се заљубува во дечкото(а он се држи до договорот)/ и обратно. Заклучок? Па нема, никад не знаеме што како ќе заврши. Ама вреди да се проба.:wink:
:)

Со оглед какви времиња се сеа и колку е тоа актуелно, вреди да се воскресне темава за нови мислења:P

Хммммм, некој друг да го претркал @Zaptija Stojkov и рециклирал тема стара 12 години...

Или Заптија сменил ник па сега е спмпатичен, за да брка женски на форумов :D

Не го знам заптија и шо праел, јас сум твитерџија шо дошол на форум, и намерно барав некоја стара тема, посебен шмек имаат за нови мислења :icon_mrgr:

A sto se desava ako slucajno ti se dopadne toj te privlece vo sekoja smisla ? Mene mi se desava nesto takvo I veruvajte ke go otkacam zasekogas ne sum jas ebacica za on koga ke posaka jas sakam da se prosetam ,da izlezam a ne sekoj na svoja strana samo koga ke mu se prisaka da mu bides na lager takov odnos ne

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom